Kirjoitukset avainsanalla kinuskikissa

Ihan käsittämätöntä että on jo huhtikuun puoliväli! Seuraavat pari kuukautta tulen reissaamaan kaikkien lasteni välillä ja kokeilemaan myös työelämää täällä Abu Dhabissa. Ns. tavallinen arkeni on nyt joksikin aikaa mennyttä elämää. Sitä ennen ajattelin vähän puuhailla keittiössä, jotta mies ja nuorimmainen lapsi pysyvät kumpikin lihoissaan. Varastoida vähän arkiruokia helposti lämmitettäväksi. Makaroonilaatikkoa, lihapullia ja sen semmoista. Ihan sitä tavallista ja täyttävää arkiruokaa josta kaikki tulevat onnelliseksi. Onhan tänään sukkasunnuntai, päivä jolloin paasto päätetään jos se on joskus aloitettu. Päivä jolloin on lupa hyppiä ja riekkua niin että sukatkin lentävät jalasta. Munien maalauksen, hedelmällisyyden ja uusien tuulien merkeissä!

Pääsiäisen iloksi kokkasin persikka-rahkapiirakan joka kylläkin näyttää pääasiallisesti katoavan omaan vatsaani. Tämä herkku syntyi omalla luottoreseptilläni, sekä murotaikinapohjan ja että täytteen osalta, mutta koska omat mittani ovat omia mittojani laitan tähän vinkiksi Kinuskissan rahkapiirakka reseptin joka vastaa kutakuinkin omaa herkkuani. Rahkan olen korvannut fromage fraisilla tai fromage blancilla, jotka  suomennettuna tarkoittavat enemmänkin tuorejuustoa tai raejuustoa. Vaikka eivät muistuta niistä kumpaakaan. Fromage frais tai fromage blanc ovat kumpikin hyvin rahkan tapaisia ja makuisia maitotuotteita. Ehkä vähän juoksevampaa kuin suomalainen maitorahkaa, mutta pitkän ja hitaan kypsytyksen jälkeen suostui viimein hyytymään. Purkkihedelmät korvasin tuoreilla persikoilla ja koristeluun käytin puolijäisiä, huurteisia karpaloita.

Kaasu-uunilla paistaminenkin on alkanut onnistumaan koko ajan paremmin! Noudattamalla superleipuri-äitini vinkkiä. Uunin alimmalle tasolle laitettu vedellä täytetty uuninpelti estää paistosten pohjien kärventymisen 100% sesti!

Tänään tein pitkän aamulenkin koiran kanssa. Join kupin kahvia ja viimeistelin jäljellä olevan kakun rippeet, nauttien kiireettömyydestä. Tänään myös pyykkään, kokkaan, käyn kampaajalla ja siinä se. Huomisesta eteenpäin puhaltavat uudet tuulet. 

Ihanaa pääsiäissunnuntaita <3

Nina
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat