Kirjoitukset avainsanalla mother of nation

Tänä keväänä olen saanut nauttia äitienpäivistä useammin kuin koskaan. Maaliskuun 8. päivänä sitä toivotettiin Uudesta-Seelannista ja täällä Arabiemiraateissa saman kuun 21. päivä toi kortin ja kukkia. Ja churroja ja nutellaa, ihania pitkulaisia munkin ja vohvelin tapaisia  herkkuja, joita alunperin opin dippaamaan paksussa ja ravitsevassa kaakaossa Espanjan vuosina. Näitä herkkuja sain pitkästä aikaa viime viikonloppuna päättyneillä kymmen päiväisillä “Mother of Nation” festivaaleilla.

Olen varmaan aikaisemminkin maininnut kuinka hienoja tapahtumia täällä Abu Dhabissa osataan järjestää. Tätä tapahtumaa oli suunniteltu ja rakennettu huolella jo viikkoja etukäteen pääkaupungin keskeiselle paikalle, Corniche Beachille. Tapahtuma oli järjestetty maan isän, emiraattien perustajan, Sheikh Zayedin lähimpien vaikuttajanaisten kunniaksi. Äidin ja vaimon, Sheikha Salaman ja Sheikha Fatiman kunniaksi. Ja tietenkin meidän kaikkien naisten ja äitien iloksi.

Täältä löytyivät tuhannen ja yhden yön tarinat! Iltanäytös palmujen suojissa, kaiken ikäisiä ja näköisiä ihmisiä nauttimassa arabialaisen, jo 1700-luvulla kerrotun kansantarinan jännittävistä vaiheista. “Aladdin ja taikalamppu” tarina köyhästä pojasta  ja ilkeästä velhosta, ihmeitä tekevästä vanhasta öljylampusta ja toiveiden luo lennättävästä taikamatosta on yhä kiehtova. Pulassa auttava taikasormus ja rinnalle toiveiden prinsessa, hyvät voittavat ja kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Tarinoilla on voimaa ja äidin sydän on taas pakahtua. Jaloissa pyörii pieniä ihmisiä ja ajatuksissa jo isot omat.

Pienet hetket voivat joskus olla pysäyttäviä. Pieniä poikia askartelemassa värikkäitä perhosia ja kiinnittämässä niitä kokonaiseen perhosmereen. Äitejä ja poikia yhdessä, keskittyneinä, silittämässä ja muotoilemassa lasilevyn päällä kevyesti liikkuvaa okran väristä hiekkaa. Hiekkaa, jota tekee mieli silittää, kosketella, valuttaa sormien välistä, penslata ja saada aikaiseksi toinen toistaan yllättävämpiä kuvioita. Tärkeitä hetkiä.

“ Mothers demonstrate to us how to live a life full of actions that form a pattern of kindness and compassion and open your eyes to the fact that we are all single, but important, part of a great beautiful picture”

                                    - Mother of nation

Askartelua, taideteoksia, seikkailuliikuntaa, musiikkia, ruokailua, käsitöitä ja festivaalien viimeiselle illalle osunut upea auringonlasku. Harlekiini teatteria ja palmujen alla enkelin äänellä laulava naistrubaduuri. Henkilökohtainen esiintyjä suosikkini festivaalien viimeisenä iltana oli ehdottomasti Vandalye, kolmen nuoren miehen trio. Energia ja iloisuus, positiivisuus ja röyhkeys laulaa ja esiintyä niin riipaisevan rockisti. Ja toisaalta niin pehmeästi ja kevyesti. Siihen olisin voinut pysähtyä vaikka koko illaksi. Olikohan poikien äidit yleisössä? Olisi mahtavaa nähdä heidän katseensa ja ajatuksensa poikien hurmatessa yleisönsä. Niinkuin minun poikani hurmaa minut yhä uudestaan ja uudestaan uskomattomalla huumorillaan, viisaudellaan, soitollaan, laulullaan, ilmalennoillaan, volteillaan ja käsittämättömän vahvalla kauneuden tajullaan. Kyky tehdä kanssaihmiset onnelliseksi. Siitä on minun poikani tehty.

Sheikki Zayedin erinomaisuuden, vahvuuden ja hyvyyden kerrotaan periytyneen hänen äidiltään Sheikha Salamalta. Äidin  kasvatus metodeilla  kerrotaan olleen suuri merkitys pojan valoisaan luonteeseen ja avarakatseisuuteen. Ja myöhemmin hänen suuriin tekoihin maansa hyväksi.

“ Mothers constantly usher us to move forward in our lives, never letting us settle for what may seem like the path of least resistance, always pushing us to be the best we can be.”

                                 - Mother of nation

Toukokuun äitienpäivä vielä edessä. Odotettavissa elämän taikalamppuja ja lentäviä mattoja. Kauniita asioita ja suuria tekoja. Elämää helpottava skype ja pieni kitarasoolo kenties. Ja hersyvää naurua ja viihdyttäviä tarinoita. Siitä on minun poikani tehty.

Aurinkoa 

Nina

Kuvat Nora ja Nea Eränpalo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat