Kirjoitukset avainsanalla Saadiyat Island

Al Reem Island

 

Olisikohan kaikki pikkuhiljaa nähty ja tehty?  

Kauneimmat rannat, hiekkadyynit, mangrovemetsät, taidenäyttelyt ja mielenkiintoiset rakennukset. Ihanat ravintolat ja kahvilat.

Vai pitäisiköhän tutuksi tulleesta kotikaupungista ja sen lähistöltä löytyvät lempipaikat käydä vielä hyvästelemässä?

Ehkä vielä ehtii käydä tarkistamassa Abu Dhabin parhaat paikat, kuten Saadiyat Beachin turkoosinsinisen horisontin ja pauhaavat aallot. Koska kesäkuun päivälämpötilat keikkuvat nyt + 45 asteen molemmin puolin, Eastern Mangroven vedessä elävän metsän ja sen ekosysteemin voisi kerran vielä käydä katsastamassa auringon jo laskettua.

Saadiyat Beach

Eastern mangroves

Corniche beach

Vielä kerran voisin käydä ihmettelemässä Grand Mosquen hohtavanvalkoista pintaa ja juhlallisesti kaikuvaa rukouskutsua. Puhumattakaan Manarat al Saadiyatin taidemuseosta ja Louvresta!

Miten niin tyylikkäitä rakennuksia ja tapahtumia voi edes olla?

Sheik Zayed Grand Mosque

Musandam, Oman

Muscat, Oman

Liwa Oasis

Snoopy Island, Fujairah

Onneksi on ehditty myös Abu Dhabin ulkopuolelle tutustumaan eri emiraatteihin.

Fujairahiin sukeltamaan, Liwan jättimäisille hiekkadyyneille, Al Ain palmukeitaalle, Ruwaisiin salaiselle rannalle, Sharjahin markkinoille, Ras al Khaiman lohikäärmesoutuihin ja Dubain yltäkylläiseen tarjontaan. Myös retkille naapurivaltioon Omaniin, sen pääkaupunkiin Muscatiin ja Musandamiin, Hormuzinsalmen rannalle joka maantieteellisesti erottaa Persianlahden ja Arabian meren omille puolilleen. Toinen toistaan kauniimpiin ja eloisampiin paikkoihin.

On herkuteltu St.Regisin kansainvälisellä perjantaibrunssilla ja Byblos sur Merin libanolaisilla herkuilla. Suosittelen myös Emirates Palatsin, RitzCarltonin ja Venetian Villagen tunnelmaa.

Presidential palace Abu Dhabi

 

Arabialainen elämä on täynnä lämpimiä värejä ja mausteisia tuoksuja. 

Marmoria, kultaa ja kamelinruskeaa. Herkullisia makuja ja äänekkäitä tilanteita.

Ja sitä kuuluisaa aavikon hiekkaa jota on ihan joka paikassa. Jopa 33. kerroksen ikkunan karmeissa joista avautuvaa näkymää tallennan nyt ahnaasti verkkokalvoille. 

Joka suuntaan aukeavaa taivasta ja merta.

Kirkkaana ja kuumana porottavaa aurinkoa.

Nina

Manarat al Saadiyat

Linkkejä:

Saadiyat Beach Club: http://www.saadiyatbeachclub.ae/

Manarat al Saadiyat: https://abudhabiculture.ae/en/experience/culture-centres/manarat-al-saad...

Louvre AD: https://www.louvreabudhabi.ae/

Sheikh Zayed Grand Mosque: https://www.szgmc.gov.ae/en/

Emirates palace: https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace/contact-us/

Eastern Mangroves: https://visitabudhabi.ae/en/see.and.do/shopping/lifestyle.and.community/...

Al Reem Island: https://www.abudhabi.ae/portal/public/en/citizens/culture-and-recreation...

Byblos sur Mer Lebanese restaurant: http://www.dining-intercontinental-ad.ae/byblos-sur-mer/

St. Regis the terrace on corniche: http://www.stregisabudhabi.com/

Fujairah, Sandy Beach: http://www.sandybeachhotel.ae/

Musandam Sea Adventure http://www.msaoman.com/

Muscat, Oman: https://www.roughguides.com/article/10-reasons-we-love-muscat-oman/

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Nea Eränpalo

Arabian niemimaata koeteltiin vuosikymmenien rankimmalla myrskyllä ja sen jälkiä korjaillaan vielä tänäänkin, viikko itse tapahtuman jälkeen. Sade kaverinaan, paikoittain jopa 126km/tunnissa (35m/s) edennyt tuuli repäisi mukaansa kaiken irtonaisen ja  aiheutti liikenteeseen täydellisen tulvakaaoksen sekä koko maan koulujen sulkemisen kahdeksi päiväksi. Kelirikosta johtuneet lisävapaat olivat tietenkin mieluisia joka aamu klo 6.20 koulubussiin hyppäävälle 15-vuotiaalle lapsellemme. Aika ei tullut pitkäksi olohuoneen lattialla Scrabblea pelatessa ja päivitykset koko kaverikunnan myrsky kokemuksista saatiin reaaliajassa. Ei voinut kuin hämmästellä sitä veden määrää joka yllätti kaikki maan pinnassa asuvat. Oli siinä puolensakin, ainakin kanoottinsa esiin kaivaneen perheen lapset näyttivät kovin nauttivan melomisesta omassa korttelissa. Täältä 33.kerroksesta tähyily oli kieltämättä aika huikaiseva kokemus. Jos saan valita, niin kiitos mieluummin kuitenkin “mostly sunny and pleasant”, kuten säätiedotukset tulevillekin päiville lupaavat.

Koska myrsky oli päättänyt pistää koko pihakaluston uusiksi, on kahden tornin yhteinen piha-alue ollut suljettuna ja on edelleen. Normi harrastusten vaikeutuessa on pitänyt keksiä muuta tekemistä. Ja hyvä niin, koska viikonloppuna pääsin hieman lähempää tähyilemään Louvre AbuDhabia, tuota uskomattoman kaunista pitsikuvioista kupolia ja sen arabialaista arkkitehtuuria kunnioittavaa, geometrisista kuvioista rakennettua palapelia. Toistaiseksi sain ihailla tuota ihmettä kuitenkin vain pienoismallina, kulttuurikeskus Manarat Al Saadiyatilla, “The place of Enlightenement “ valaistumisen tai valistumisen kehdossa, miten sen kukin haluaa ymmärtää. 

Näyttelyssä tuodaan esille Saadiyat Islandin matka kulttuurin, koulutuksen ja laadukkaan asumisen, maailman navaksi. Kaikki  käynnistyy Abu Dhabin historiasta. Vuorilta, gasellin juomapolkua pitkin on kuljettu meren rantaan, helmenkalastajiksi ja öljyn mahtimaaksi. Seuraavana tavoitteena on ottaa haltuun  matkailu, turismi ja  ihmisvirrat. Iltapäivä Manaratilla oli hieno ja suklaakakku kahvit saa minut sinne uudestaankin. En millään malttaisi odottaa ehkä tänä vuonna aukeavaa Louvrea. Guggenheimkin on jo pienoismallina, mutta tontti ammottaa toistaiseksi vielä tyhjillään.

 

Myrsky ymmärsi onneksi väistyä myös Red Bull Air Race taitolentokilpailujen edestä. Maailmanmestaruus kiertueen avauskilpailu järjestettiin jo 11. kerran Abu Dhabissa ja olosuhteet meren päällä suoritettavassa kaksi päiväisessä kisassa olivat erinomaiset. Kansainvälinen, 14 pilotin huippulentäjä ryhmä kisasi  nopeudesta, matalalennosta ja taituruudesta n. 5km pituisella radalla, joka on merkattu erityisesti tähän lajimuotoon suunniteltujen ilmatäytteisten pylväiden avulla. Ja vaikka virhearvioinnista johtuva siiven sivallus nappaisi pylväästä palasen ja pudottaisi sen polvilleen, on rakennelma hetkessä korjattu ja kilpailu voi jatkua. Sääntöjen mukaan porukka pienenee kierros kierrokselta. Aloituksessa 14, sitten 8 ja  lopulta 4 pilottia. Avauskilpailun voiton vei ranskalainen Nicolas Ivanoff.

Ihmeellisiä asioita. Myrskyä, taidetta ja taitolentoa. Sitähän se elämä on. Erityishalaukset  vanhimmalle lapsellemme Suomeen ja keskimmäiselle maailmanmatkaajalle Indonesiaan.

Aurinkoa

Nina (äiti)

 

p.s. Tässä vielä faktaa 17.3.2016 myrskystä

UAE storm days figure graphic / The National UAE 17.3.2016

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat