Kirjoitukset avainsanalla Oman

Al Reem Island

 

Olisikohan kaikki pikkuhiljaa nähty ja tehty?  

Kauneimmat rannat, hiekkadyynit, mangrovemetsät, taidenäyttelyt ja mielenkiintoiset rakennukset. Ihanat ravintolat ja kahvilat.

Vai pitäisiköhän tutuksi tulleesta kotikaupungista ja sen lähistöltä löytyvät lempipaikat käydä vielä hyvästelemässä?

Ehkä vielä ehtii käydä tarkistamassa Abu Dhabin parhaat paikat, kuten Saadiyat Beachin turkoosinsinisen horisontin ja pauhaavat aallot. Koska kesäkuun päivälämpötilat keikkuvat nyt + 45 asteen molemmin puolin, Eastern Mangroven vedessä elävän metsän ja sen ekosysteemin voisi kerran vielä käydä katsastamassa auringon jo laskettua.

Saadiyat Beach

Eastern mangroves

Corniche beach

Vielä kerran voisin käydä ihmettelemässä Grand Mosquen hohtavanvalkoista pintaa ja juhlallisesti kaikuvaa rukouskutsua. Puhumattakaan Manarat al Saadiyatin taidemuseosta ja Louvresta!

Miten niin tyylikkäitä rakennuksia ja tapahtumia voi edes olla?

Sheik Zayed Grand Mosque

Musandam, Oman

Muscat, Oman

Liwa Oasis

Snoopy Island, Fujairah

Onneksi on ehditty myös Abu Dhabin ulkopuolelle tutustumaan eri emiraatteihin.

Fujairahiin sukeltamaan, Liwan jättimäisille hiekkadyyneille, Al Ain palmukeitaalle, Ruwaisiin salaiselle rannalle, Sharjahin markkinoille, Ras al Khaiman lohikäärmesoutuihin ja Dubain yltäkylläiseen tarjontaan. Myös retkille naapurivaltioon Omaniin, sen pääkaupunkiin Muscatiin ja Musandamiin, Hormuzinsalmen rannalle joka maantieteellisesti erottaa Persianlahden ja Arabian meren omille puolilleen. Toinen toistaan kauniimpiin ja eloisampiin paikkoihin.

On herkuteltu St.Regisin kansainvälisellä perjantaibrunssilla ja Byblos sur Merin libanolaisilla herkuilla. Suosittelen myös Emirates Palatsin, RitzCarltonin ja Venetian Villagen tunnelmaa.

Presidential palace Abu Dhabi

 

Arabialainen elämä on täynnä lämpimiä värejä ja mausteisia tuoksuja. 

Marmoria, kultaa ja kamelinruskeaa. Herkullisia makuja ja äänekkäitä tilanteita.

Ja sitä kuuluisaa aavikon hiekkaa jota on ihan joka paikassa. Jopa 33. kerroksen ikkunan karmeissa joista avautuvaa näkymää tallennan nyt ahnaasti verkkokalvoille. 

Joka suuntaan aukeavaa taivasta ja merta.

Kirkkaana ja kuumana porottavaa aurinkoa.

Nina

Manarat al Saadiyat

Linkkejä:

Saadiyat Beach Club: http://www.saadiyatbeachclub.ae/

Manarat al Saadiyat: https://abudhabiculture.ae/en/experience/culture-centres/manarat-al-saad...

Louvre AD: https://www.louvreabudhabi.ae/

Sheikh Zayed Grand Mosque: https://www.szgmc.gov.ae/en/

Emirates palace: https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace/contact-us/

Eastern Mangroves: https://visitabudhabi.ae/en/see.and.do/shopping/lifestyle.and.community/...

Al Reem Island: https://www.abudhabi.ae/portal/public/en/citizens/culture-and-recreation...

Byblos sur Mer Lebanese restaurant: http://www.dining-intercontinental-ad.ae/byblos-sur-mer/

St. Regis the terrace on corniche: http://www.stregisabudhabi.com/

Fujairah, Sandy Beach: http://www.sandybeachhotel.ae/

Musandam Sea Adventure http://www.msaoman.com/

Muscat, Oman: https://www.roughguides.com/article/10-reasons-we-love-muscat-oman/

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kesäkuussa lähdin UAE:sta maassa vietettiin Ramadania, ja nyt kun palasin, käsillä oli muslimien toinen pääjuhla Eid al-Adha. Ja se tarkoittaa lomaa ja perheen yhteistä aikaa. Sen lisäksi että aamut on lomalla ihanan leppoisia niin nyt oli myös aikaa lähteä katsastamaan Arabian Norjaksikin kutsuttua Omanin pohjoiskärkeä ja sieltä löytyviä kauniita vuonoja. Keväällähän me käytiin Omanin itärannnalla ja sen pääkaupungissa Muscatissa. Tästä pääsee lukemaan edellisestä reissustamme.

Tuttuun tapaan herätys klo 03.00 ja matkaan reilusti ennen auringon nousua. Tätä voin ehdottomasti suositella kaikille, sillä lähes tyhjillä teillä ja aamu-unisilla rajatarkastusasemilla matka taittuu niin paljon jouhevammin. Toista oli sitten paluumatkalla,illansuussa, kun rajaa ylittäviä ja moottoriteillä kulkevia oli jo suurkaupunkien malliin. Raja-asemien toiminta oli verkkaista, mutta loppujen lopuksi oikeinkin toimivaa. Joka tapauksessa, näihin passintarkastus ja lomakkeiden täyttö toimintoihin kannattaa varata aikaa ainakin puolesta tunnista tuntiin.

Aikaisin kun lähdettiin niin aikaisin oltiin myös perillä. Abu Dhabista Dubain ohi Sharajahiin ja Ras Al Khaimanin rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Vuoria ja pikkukyliä. Omanin puolella teillä ja kaduilla vaeltelevia mustia, ruskeita ja valkoisia vuohia. Kaukaa katsottuna erehdyttävästi kuin kulkukoiria. Mitä lähemmäksi niemen pohjoisinta kärkeä ajettiin, sitä hienommaksi maisemat muuttuivat. Kirkkaan sininen auringossa välkehtivä meri, jyrkästi suoraan tien vierestä nousevat kalliovuoret ja vaihtelevat korkeuserot. Meren pinnasta korkealle vuoren huipulle ja takaisin alas mutkittelevia, mutta ihan kelpo kunnossa olevia asfalttiteitä. Henkeäsalpaavan ajomatkan päätteeksi löysimme määränpäähän, pikkuruiseen Khasabin kaupunkiin joka sijaitsee Hormuzinsalmen rannalla.

Tässä kohteessa on ehdottomasti mentävä veneretkelle viettämään päivää kirkkaissa vesissä pullonokkadelfiinejä ihastellen, snorklaten ja uiden. Veneretkeilyä varten tarvittiin reissuja järjestävä firma ja sellaisia oli tarjolla ja monta. Varauksen voisi tietysti tehdä myös etukäteen, mutta me kurvasimme autolla ensimmäisen sopivalta vaikuttavan matkatoimiston eteen ja ilmoittauduimme 9.30 lähtevälle retkelle. Maksut käteisellä ,Omanin valuutalla eli rialeilla, aurinkorasvaa pintaan ja perinteisen arabialaisen purjealuksen, dhow-veneen kyytiin.

Veneretkeä edelsi kuitenkin pieni hämmennys kun mieheni yritti urheasti nostaa rahaa vaikka automaatti ei suostunut vaihtamaan kieltä arabiasta englanniksi. Joku kiekura kirjain jäi ilmeisesti vähän epäselväksi, koska automaatti imaisi pankkikortin sisuksiinsa keskellä pikkuruista arabikylää. Hämmentävä hetki tosiaan. Sinne meni kortti ja laivareisulle piti lähteä 10 minuutin päästä.

Inshallah. Ihan iisisti vaan.

Muutaman kylänmiehen ystävällisellä avustuksella saimme selville että pankinjohtaja oli lomien vuoksi poissa kaupungista ja kortti oli ja pysyi koneessa. Jo veneen irroittauduttua laiturista retkeilyn järjestäjä huusi vielä perään  että älkää suotta huolehtiko, selvittelen asiaa sillä välin kun nautitte päivästä. Ja niin me nautittiinkin. Kortin kuoletus onnistui kuitenkin puhelinsoitolla ja uusi pitäisi saapua kotiin kuljetettuna jo 4-5 pvän kuluessa. Onneksi matkassa oli myös toinen kortti ja kaupungissa toinenkin automaatti joka suostui antamaan valuuttaa in english.

Matka moottoroidulla dhow-veneellä Khasabista kohti Khor Sham vuonoa oli erityisen ihana. Merituuli tuntui raikastavalta,vaikka olikin ihmeellisen lämmin. Venepojan tarjoamat hedelmät, virvokkeet, hunajalla maustettu tee ja mausteinen kahvi maistui myös tavallista paremmalta. Samoin uinnin jälkeinen suola huulissa.

Ympärillä suuri luonto, korkeuserot ja vuoristomaisemat. Pullokuonodelfiinien loputon leikittely veneiden ympärillä ja snorklaus kirkkaassa vedessä kruunasi veneretken.

Meri-ilma teki meidät kaikki tosi nälkäiseksi. Ennen kotiinpäin lähtöä käytiin syömässä vielä ravintolassa nimeltä “Telegraph Island” joka on nimetty alueella toimineen, Britti imperiumin aikaisen lennätinaseman mukaan. Merenalaisen kaapelin avulla viestejä Intian ja Englannin välillä läheteltiin jo 1860-luvulla. Ei ehkä samalla nopeudella kuin tänä päivänä, mutta olipahan aikaa odotella vasta viestiä. Näissä maisemissa voisin odotella vähän pidempäänkin.

Tämä retkipäivä oli samalla myös Abu Dhabissa lomailevan vanhemman tyttömme, Noran 20-v. synttäripäivän toivelahja. Minä taas sain blogilahjakseni todella taidokkaalla silmällä otettuja kuvia tuosta upeasta, hätkähdyttävän kauniista maailmankolkasta. Noran kuvia voit löytää lisää http://peppiina.wixsite.com/eranpalo

Aurinkoa

Nina

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikonlopun vietto alkoi  koiran lääkärintarkastuksella ja vaadittavien linimenttien levittämisellä. Jos meiltä ihmisiltä vaadittaisiin samat testit ennen hotelliviikonloppua,voisi monta reissua jäädä tekemättä. Kriittisten paikkojen pyörittely Tops-puikolla, nuhatipat suoraan sieraimiin ja ulkoisten loisten estolääkitys niskavilloihin. Asiansa osaava lääkäri ja koko hoitohenkilökunta vakuuttivat meidät kertaheitolla ja ennen kuin paperiasiat oli saatu kuntoon juoksi koiramme jo iloisesti hoitajansa Rustyn mukana hotellin toiseen kerrokseen. Koiran henkilökohtaiset tavarat pikkukoirien osastolle omaan “huoneeseen” Rustyn suosittelemalle ikkunapaikalle ja sitten tutustumaan pihaan ja kaikkien koirien yhteisiin sosiaalitiloihin. Jätimme haukun hyvillä mielin hoitoon ja ei muuta kuin autoa tankkaamaan aikaista lähtöä ajatellen. Yhden päivän vierailu Omaniin, UAE:n naapurivaltioon, vaati  kahden yön hotellipaketin piskuiselle koirallemme.

Klo 05.30 auton keula kohti itää ja aavikolle rakennettuja moottoriteitä pitkin kohti Al Ainia ja rajatarkastuspaikkaa lähellä Al Buraimia. Noin 250 km matka Arabian niemen rannalta suoraan Omanin lahdelle sujui reippaasti ja matkan aikana muuttuva maisema tuntui ihanalta vaihtelulta UAE:n hiekka-aavikoille. Upea Hajar-vuoristo ja Al Batinahin rannikkotasangon lukuisat  viljelmät kuten taateli, banaani- ja mangoplantaasit värittivät maisemaa. Samoin palmukeitaat, vuohet, vaaleanpunaiset ja keltaiset kartanot muureineen, kriketin pelaajat ja lukuisat tienvarsiliikkeet. Kahviloita, teetupia, renkaiden korjausta, partureita, huonekaluja, vihanneksia, kangasliikkeitä ja moskeijoita. Maanläheistä ja värikästä elämää.

Aamutuimaan lähteneinä pääsimme ajamaan lähes tyhjillä teillä ja vaikka koordinaatit kartassa ja maastossa eivät lähimainkaan vastanneet toisiaan, löytyi pääkaupunki onneksi omalta paikaltaan. Mitä lähemmäksi Muscatia ajoimme, sitä veistoksellisemmaksi puut ja pensaat muuttuivat. Kukkapenkkien väriloisto ja sommittelu oli myös huikaisevan hienoa.Määränpäässä ja nälkäisinä istahdimme ensimmäiseen ravintolaan ihailemaan todella kauniin satamakaupungin ja rantapaseon perjantaipäivää. Lautaselliset herkullista lammaskebabia salaatti höysteellä, hummusta ja khubtz-leipää sekä isot lasilliset raikasta hedelmämehua, ananasta, persikkaa ja sitruuna-minttua.

Aurinkovarjoista huolimatta paita liimaantui mukavasti selkään. Ilma oli selvästi kuumempi ja kosteampi Intian valtameren läheisyydessä ja tuohon mereen oli ehdottomasti päästävä sukeltamaan. Saimme monenlaista neuvoa uimarantojen sijaintiin liittyen, mutta paras ohje, kiitos vain italialaiselle herrasmiehelle, oli ehdottomasti lähellä keskustaa olevan hotellin ranta. Sinne siis ja ovea kolkuttamaan, mutta ennen kuin kukaan ehti toivottamaan meitä tervetulleeksi löysimme itsemme, edelleen avuliaan ohjeistuksen avulla, Ritz-Carltonin yksityisrannalta. Koska käytännössä olimme jo hotelli asukkaille tarkoitetulla alueella, olisi ollut silkkaa pikkumaisuutta jättää houkutteleva ranta uimatta. Uikkarit päälle ja kohiseviin aaltoihin. Tuota hetkeä ei voinut enää peruuttaa.

Perinteinen arabialainen basaari on varmasti aina aisteja hivelevä kokemus,mutta varsinkin Mutrah Souqin kapeilla ja risteilevillä kujilla. Kankaiden, korujen, suitsukkeiden, mausteiden, huivien ja antiikkiesineiden värit, tuoksut ja kauneus veivät ajatukset hetkessä kauas arjesta. Kauppiaiden into palvella, myydä ja asettaa omanilaisen miehen perinteistä hattua tilanteesta pois pyristelevän mieheni päähän oli hauskaa mutta hengästyttävää. Ranteeseen siveltyä tuoksuöljyä nuuskin vielä seuraavana aamuna.

Sillä aikaa koirahotellin facebook sivuille oli ilmestynyt useampikin päivitys. Ulkoleikki kuvia aamu-ja iltapäivältä. Pienten koirien ulkoleikit videoituna ja vielä meidän oma haukku kuvattuna omasta kopista, oman viltin ja lelun kanssa. Koiranhoitajamme Rusty ylitti kaikki odotukset.

Ystävällisiä ja niin avuliaita ihmisiä, palvelua ja hemmottelua.Tällä kaikella olen ladattuna pitkälle eteenpäin.

Aurinkoa

Nina

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat