Kirjoitukset avainsanalla abu dhabi

Hyvää huomenta ja Welcome to Zaya Nurai Island.

Karkuretki kaupunkimiljööstä Abu Dhabin edustalla olevalle yksityiselle paratiisisaarelle alkoi perjantai aamun ensimmäisellä veneellä klo 9.30. Oli helppo arvata olevansa perillä kun vehreä saari ja suurelta yleisöltä piilossa olevat rantahuvilat paljastuivat pikkuhiljaa horisontissa.

Suuri LOVE-kyltti toivotti vierailijat tervetulleeksi vain noin 15 minuutin venematkan päässä mantereesta joka häämötti siellä jossain, hiekasta ja lämmöstä väreilevän usvaisen verhon takana.  

Ennakkotiedot hienostuneesta hemmottelusaaresta täyttivät toiveet ja vielä enemmän. Meidän varaamaan päivävierailuun kuului: 

- edestakaiset venekuljetukset Saadiyat Islandin Welcome centeriltä klo 9.30 -23.00 välisenä aikana.

- Frangipani-ravintolan herkullinen ja kattava brunssipaketti kuplilla ja muilla virvokkeilla.

- altaat ja rannat, vapaasti valittava kattaus rantatuoleja, katoksia ja erilaisia lököilypaikkoja ja pehmeitä jättipyyhkeitä

- golf-autokyyditys mihin ikinä haluttiin saarella kulkea

Kesäkuukausien aikana Arabian niemimaan lämpötilat ei houkuttele ulkona olemiseen, siksi päivä meren äärellä toi toivottua vaihtelua. Saaren yli puhaltava merituuli piti ilman muutaman asteen viileämpänä, raikkaana ja suorastaan täydellisenä. Ja jos kroppa tai pää uhkasi kuumentua, pulahdus suolaisiin aaltoihin tai viilennettyihin altaisiin toi helpotusta. Myös Ginger Mermaid-rantaravintolan tarjoilu helpotti jos suuta alkoi napsaamaan.

Kurkkua, limeä, mangoa, pomegranttia ja minttua on hyvä siemailla pitkin päivää.

Aamupäivä vietettiin Smoking Pineapple Bar:in suojissa ja jättimäisillä keinuilla leijaillen. Saaren etelärannalla oli meidän lisäksi vain muutama seurue nuoria aikuisia, oikein hyvinvoivan näköisiä pariskuntia jotka näyttivät nauttivan elämästä kuten mekin.

Kuumasta vuodenajasta johtuen saarella oli hyvin hiljaista ja leppoisan rauhallista. Täydellisen intiimiä pienelle päiväretkelle tai pidemmäksikin aikaa. Hetkeksi pois hektisestä kaupunkimaisemasta oikeastaan milloin vaan sillä saaren kerrotaan olevan auki ympäri vuoden.

Klo 12.30 oltiin valmiita Frangipani-ravintolan brunssille. Meidän lisäksi ravintolassa oli korkeintaan 4-5 muuta seuruetta ja henkilökunnalla olikin erityisen paljon aikaa keskittyä juuri meidän huolenpitoon. Suosittelemaan ja tarjoilemaan talon tarjontaa, myös maistelemaan toiveidemme mukaista viiniä.

Brunssin päätyttyä asetuttiin saaren pohjoisrannalle, aallonmurtajan ja pauhaavan meren läheisyyteen. Tällä puolella oli meidän lisäksi muutama lapsiperhe, mutta edelleen tilaa olla omassa rauhassa tai harrastaa vaikka eri vesiurheilulajeja. Kuka on minkäkin tarpeessa. Myös kylpylä-ja erilaiset hyvinvointipalvelut on saatavilla.

Meressä kellumisen jälkeen suolat sai huuhdottua ehkä upeimmassa uima-altaassa ikinä. Äärettömyyden tuntu, meren ja taivaan horisonttiin rajautuva allas  vei ajatukset todelliseen paratiisielämään. Saarelle jossa auringonlaskun jälkeen sytytetään lukematon määrä soihtuja ja lyhtyjä viidakkomaisen kasvillisuuden läpi kulkevien teiden merkiksi.

Yöllinen merimaisema ja tunnelmallinen Dusk-ravintola houkutteli nauttimaan vielä viimeisen lasillisen ja sitten olikin pakko nousta veneeseen ja matkustettava takaisin mantereelle.

Vaikka ei olisi kyllä paljon huvittanut.

Aurinkoa

Nina


“ Nurai is an island of staggering beauty, of turquoise seas and white sands. It’s a place filled with natural harmony appealing to all five senses.”

More information from links below:

https://www.zayanuraiisland.com/

https://visitabudhabi.ae/en/where.to.stay/zaya.nurai.island.aspx

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Al Reem Island

 

Olisikohan kaikki pikkuhiljaa nähty ja tehty?  

Kauneimmat rannat, hiekkadyynit, mangrovemetsät, taidenäyttelyt ja mielenkiintoiset rakennukset. Ihanat ravintolat ja kahvilat.

Vai pitäisiköhän tutuksi tulleesta kotikaupungista ja sen lähistöltä löytyvät lempipaikat käydä vielä hyvästelemässä?

Ehkä vielä ehtii käydä tarkistamassa Abu Dhabin parhaat paikat, kuten Saadiyat Beachin turkoosinsinisen horisontin ja pauhaavat aallot. Koska kesäkuun päivälämpötilat keikkuvat nyt + 45 asteen molemmin puolin, Eastern Mangroven vedessä elävän metsän ja sen ekosysteemin voisi kerran vielä käydä katsastamassa auringon jo laskettua.

Saadiyat Beach

Eastern mangroves

Corniche beach

Vielä kerran voisin käydä ihmettelemässä Grand Mosquen hohtavanvalkoista pintaa ja juhlallisesti kaikuvaa rukouskutsua. Puhumattakaan Manarat al Saadiyatin taidemuseosta ja Louvresta!

Miten niin tyylikkäitä rakennuksia ja tapahtumia voi edes olla?

Sheik Zayed Grand Mosque

Musandam, Oman

Muscat, Oman

Liwa Oasis

Snoopy Island, Fujairah

Onneksi on ehditty myös Abu Dhabin ulkopuolelle tutustumaan eri emiraatteihin.

Fujairahiin sukeltamaan, Liwan jättimäisille hiekkadyyneille, Al Ain palmukeitaalle, Ruwaisiin salaiselle rannalle, Sharjahin markkinoille, Ras al Khaiman lohikäärmesoutuihin ja Dubain yltäkylläiseen tarjontaan. Myös retkille naapurivaltioon Omaniin, sen pääkaupunkiin Muscatiin ja Musandamiin, Hormuzinsalmen rannalle joka maantieteellisesti erottaa Persianlahden ja Arabian meren omille puolilleen. Toinen toistaan kauniimpiin ja eloisampiin paikkoihin.

On herkuteltu St.Regisin kansainvälisellä perjantaibrunssilla ja Byblos sur Merin libanolaisilla herkuilla. Suosittelen myös Emirates Palatsin, RitzCarltonin ja Venetian Villagen tunnelmaa.

Presidential palace Abu Dhabi

 

Arabialainen elämä on täynnä lämpimiä värejä ja mausteisia tuoksuja. 

Marmoria, kultaa ja kamelinruskeaa. Herkullisia makuja ja äänekkäitä tilanteita.

Ja sitä kuuluisaa aavikon hiekkaa jota on ihan joka paikassa. Jopa 33. kerroksen ikkunan karmeissa joista avautuvaa näkymää tallennan nyt ahnaasti verkkokalvoille. 

Joka suuntaan aukeavaa taivasta ja merta.

Kirkkaana ja kuumana porottavaa aurinkoa.

Nina

Manarat al Saadiyat

Linkkejä:

Saadiyat Beach Club: http://www.saadiyatbeachclub.ae/

Manarat al Saadiyat: https://abudhabiculture.ae/en/experience/culture-centres/manarat-al-saad...

Louvre AD: https://www.louvreabudhabi.ae/

Sheikh Zayed Grand Mosque: https://www.szgmc.gov.ae/en/

Emirates palace: https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace/contact-us/

Eastern Mangroves: https://visitabudhabi.ae/en/see.and.do/shopping/lifestyle.and.community/...

Al Reem Island: https://www.abudhabi.ae/portal/public/en/citizens/culture-and-recreation...

Byblos sur Mer Lebanese restaurant: http://www.dining-intercontinental-ad.ae/byblos-sur-mer/

St. Regis the terrace on corniche: http://www.stregisabudhabi.com/

Fujairah, Sandy Beach: http://www.sandybeachhotel.ae/

Musandam Sea Adventure http://www.msaoman.com/

Muscat, Oman: https://www.roughguides.com/article/10-reasons-we-love-muscat-oman/

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

                                                                                                                                                "Siesta"       Sudipto Das, India 2009   

                                                                                                                            "RAPA"    Javier Fernandez Ferreras, Spain 2012

Abu Dhabissa on juuri nyt esillä Arabiemiraattien kansainvälisen valokuvakilpailun parhaimmistoa viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Taiteilijoita, aiheita ja kansallisuuksia laidasta toiseen. Henkilöhahmoja ja erilaisia kohtaamisia, joista kuvat ihmisen ja eläimen ystävyydestä puhuttelivat itseäni erityisesti.

Vaikka siitä erityislaatuisesta ystävyydestä joutuu sydän karrella lopulta aina luopumaan.

Viikonlopun vierailu Manarat al Saadiyatin taidemuseossa vei ajatukset väkisinkin vanhaan koiraherraan jonka vanhempani joutuivat hyvästelemään vasta tällä viikolla.  Rakas eläinystävä joka on vuosikaudet ollut iso osa heidän elämää. Meidän koko perheen elämää. Koirulin hännän lyönnit, kotiintulo tervehdykset ja kynnen rapinat parketissa tulevat kuulumaan haamuna heidän kotonaan vielä pitkään. Muistan sen kokemuksesta.

Jo pienestä koirat ovat vahtineet päiväuntani ja kävelemään oppimistani. Yksi kirjoitti kanssani ylioppilaaksi ja toinen muutti mukana ensimmäiseen omaan kotiin. Meillä on asunut myös kaksi sekarotuista jästipäätä, maatalon hidalgo ja katutyttö Espanjasta. Kumpikin katseli maailmaa omasta reissukoiran näkövinkkelistään. Sanoma ihmiselle olisi kai voinut olla että, “Nauti seurastani niin kauan kun voit, sillä kohta se voi olla myöhäistä”.

Viimeistään illan tullen nälkä ja vilu kuitenkin palautti nyt jo pihamullissa lepäävät karkulaiset.

                                                                                                                           " Loneliness"   Dimitrios Markoglou, Greece 2016

Paitsi että olen heikkona koiran pusuihin ja hännän heilutukseen, niin varsinkin niiden pyyteettömään uskollisuuteen. Koira jos joku lähtee aina lenkille, kuuntelee tarkkana päätään käännellen ja istuu vieressä kun kirjoitan. Välillä pilkkii ja nukahtaa, mutta valitsee paikkansa niin että se varmasti huomaa jos aion jotain muuta. Vaikkapa siirtyä keittiöön.

Tällä hetkellä kotiamme vahtii kai ihmiseksi itsensä kuvitteleva ns. oikea rotukoira, joka pyytämättä ottaa osaa jokaiseen keskusteluun ja tapahtumaan. Skypeenkin. Matkustaa pehmokana mukanaan ja makaa sohvalla ketarat levällään. Mamman koira kuulemma.

Jopa mummini seinää koristaa melkein 40 vuotta sitten viimeiset päivänsä nähnyt uskollinen koirakaveri josta puhuessaan hän innostuu edelleen.

Huomaan kyllä että eri valokuvaajat ovat nähneet sen mitä yritin saada epätoivoisesti selitettyä. Yritin silti.

Aurinkoa

Nina

Linkki taidemuseon sivuille:

http://manaratalsaadiyat.ae/en/see.and.do/upcoming.events.and.exhibition...

                                                                                                         Alla kuvat:    " People of Maramures"    Montini Giulio,  Italy 2011

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Suomen reissu meni ja sujahdus takaisin tämänhetkiseen toiseen kotimaahan kävi kätevästi. Molemmissa päissä. Olo on kuin väriä vaihtavalla kameleontilla. Toppakamppeista varvastossuihin ja saunan lämmityksestä aurinkorasvan levitykseen. Jostain tosi tutusta ja sisäsyntyisestä vähän kevyempään ja eksoottiseen.

Jos expatti elämä on jotain opettanut niin hetkessä elämistä.

Vaikka takana on menneisyys ja tänne asettuminen. Edessä tulevaisuuden suunnitelmat.

Olen jo ihan pikkuisen antanut itselleni mahdollisuuden katsoa tulevaan ja samantien siivet lähtevät lepattamaan ihan hurjalla vauhdilla. Mieli suunnittelee jo seuraavaa askelmaa vaikka nyt on nyt.

Ja nyt on ihan todella hyvä olla.

Kävelen koiran kanssa aamulla heräävässä kaupungissa jossa kaikenmaalaiset ihmiset valmistaututuvat uuteen päivään. Koululaisia odottamassa keltaisia koulubusseja, mekoissa, slipovereissa, suorissa housuissa ja pikee paidoissa. Hyvältä tuoksuvat ja näyttävät business naiset ja miehet jonottamassa taksia. Työmiehiä kypärät päässä rakentamassa uusia torneja ja palvelusväkeä kiiruhtamassa siivoamaan ja hoitamaan toisten koteja ja lapsia. Emiraatteja ei vielä näy, mutta kohta kahvilat täyttyvät upeista naisista ja miehistä pukeutuneina mustiin ja valkoisiin perinneasuihin. Abayat ja kanduurat viimeisenpäälle puhtaita ja silitettyjä.

Helmikuu ja sumuinen aamu tekee ilmasta kylmän ja kostean, hassu koira tuntee vilua ja tärisyttää itseään kuin olis kylmempikin. Ei taida raukka enää muistaa lunta ja talvea.

Kiihdyttävien ja tööttävien autojen ääniä liikenteestä, työkalujen kilkatusta työmailta ja pikkulasten ääniä viereisestä päiväkodista. Mangroven suojista myös lintujen sirkutusta ja raakuntaa. Tervehdyksiä, hymyjä ja hyvänpäivän toivotuksia. Kessun ja kahvin tuoksuja katukuppilasta ja ummehtuneen meren tuoksua rannalla.

Kaikki ihmeellinen oman tornin ympärillä. Juuri nyt.

Aurinkoa

Nina

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat