Kirjoitukset avainsanalla torni

Tässä eräänä päivänä vietimme aikaa asuinkompleksiimme kuuluvalla podiumilla eli pihalla ja siinä astellessani kohti allasta sen kummempia ajattelematta, lennähti jalkoihini hienosti taiteltu paperilennokki. Niinkuin jokainen meistä tekisi,niin minäkin nostin katseeni välittömästi ylöspäin kohti lennokin tulosuuntaa.Auki olevista ikkunoista yritin etsiä katseellani juuri sitä josta lennokki ilmestyi,mutta häikäisevän tornin seinustaa oli lähes mahdotonta katsoa edes aurinkolaseilla. Aina kun siristin silmiä tai laskin leuan alas lepuuttaakseni niskalihaksia, ilmassa oli uusi lennokki. Taivaalla vauhdilla liikkuvat pilvet saivat aikaan vaikutelman huojuvasta tornista ja takakenossa taivaalle tähyten huomasin myös kahden pihalla olevan turvamiehen tarkkailevan samaa ilmiötä.Kuin tyhjästä,ilmassa oli jo seuraava.Ja seuraava. Lennokkien virta näytti vain jatkuvan ja aiheuttavan suurta hämmennystä vartioiden kesken.

En tiedä mitä odotin tai miksi ylipäänsä avasin jalkoihini pudonneen lennokin taitokset, ilmeisesti vain todetakseni sen olevan tyhjää täynnä.Ei viestin viestiä. Ei avunpyyntöjä ei myöskään iskulauseita.Ei rumia kuvia. Ei mitään vinkkiä lennokkien lähettäjästä.Ja seuraava.Aina vaan uusia ja uusia eri suuntiin taivaalla leijailevia valkoisia taitoksia. Ajatukseni karkasivat aika nopeasti maksimissaan noin 20cm alareunastaan auki olevaan ikkunaan ja henkilöön sen takana.Kekseliäs ja luotettava,hauskoja leikkejä keksivä lastenhoitaja?Solar Impulse 2- tiedetehtäväänsä testaava koululainen?Tilannetta taltioiva somettaja?Tai ehkä itseään toteuttava siirtonainen?

Viime kertaisilla sunnuntaikahveilla oli nimittäin sekä oikeita pöydänherkkuja,mutta myös todellinen herkkujen herkku eli  tutkimus meistä “expat” kotirouvista!Sain ilon tutustua Annika Oksaseen ja hänen mielenkiintoiseen väitökseensä “Siirtonaisena Singaporessa”(Helsingin yliopisto 2006). Vaikka liiketaloustieteellisen näkökulman kannalta meidät naispuolisot voidaan nähdä  tässä ulkomaanpestissämme ikäänkuin “kuiskaajan”roolissa,tuo tutkija esille mielenkiintoisen seikan,nimittäin roolimme lahjan antajina.ME ollemme lahjoja puolisoillemme,heidän työnantajilleen,yrityksille,siis ilman muuta koko suomalaiselle viennille.Vaikka roolimme ulkopuolisen silmissä olisi joskus epäselvä,on pääasia että me itse tiedämme roolimme.Huolimatta aikaisemmista saavutuksistamme tai työuristamme.On harrastuksena sitten kutominen tai lennokkien lennättäminen.

Meidän asunto on noin puolessa välissä yli 60 kerroksista tornia.Kiikareilla voin tähystellä merelle,aavikolle,taivaalle,piha-alueelle,vähän naapuritaloihin ja kortteliamme kiertävälle kolmikaistaiselle. AbuDhabin Louvre valmistuu lännessä,pohjoisessa lento-ja laivaliikennettä ja idässä auringon nousu.Ja mangrovemetsää,sitä voin ihailla läheltä ja kaukaa.En tarvitse UAE:hen vasta rantautunutta Netflixiä, kun voisin käytännössä viettää pitkiäkin aikoja ikkunasta tähyillen ja viereisen tornin toimistoissa työskentelevien päivärytmiä seuraillen.Palavereita,puheluita,kopiointia.Oikeastaan voisin pysyä viihtyisässä kodissamme pitempäänkin. Juomaveden loppuessa voin laittaa tyhjän kanisterin oven ulkopuolelle ja viimeistään viikon sisällä tilalla on 5 gallonaa eli pyöreästi 20 litraa raikasta vettä. Tuore tulee ja hapan lähtee.Voin tilata ovelle vaikka mongolialaisen keittiön herkkuja ja heittää roskapussit roskakuiluun.Jopa tölkkien,muovien ja paperien lajittelupisteet löytyvät joka kerroksesta.

Alakerran kauppakeskuksesta saan kaiken ja sitä mitä sieltä en saa voin tilata. Voisin heittää lakanat ja puvut pussiin ja parissa päivässä vastaanottaa ne puhtaina ja sileinä. Ruokaa,rahaa,kahvia,kukkia,lääkkeitä ja puhelinliittymiä voin hankkia hissi matkalla, samoin koko perheen keilailta, se hoituisi vaikka sisätossuissa. Kuulostaa jo mainos puheelta,mutta tässä talossa voi urheilla itsensä henkihieveriin ja lisämaksutta,sillä meiltä löytyy uima-altaita pienille ja isoille,suorakaidetta ja pyöreää,tennistä,squashia,nyrkkeilysäkit ja kuntosaleja miehillä ja ilman.Voisin lenkkeillä juoksumatolla tai pihan muotoja mukaillen.Puhumattakaan kaikesta siitä rääkistä jota HealthClubin lukujärjestys tarjoaa pientä korvausta vastaan.

Perheet,mummot,vaarit ja lemmikkihaukat voivat viettää leppoisaa perhepiknikkiä viihtyisissä huvimajoissa meidän omassa pihapiirissä. Ja edelleen poistumatta koko tornikompleksista,voisin ajella autolla eri parkkikerroksissa ja jos oma torni alkaa tuntua tylsältä,voin siirtyä viereiseen katettua kävelysiltaa pitkin.Tai morsettaa kollegalleni naapuri torniin.Helille terveiset:)!Eli kaikki hyvin täällä,tekemistä kyllä riittää,kodin sisä- ja ulkopuolella.

Aurinkoa

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat