Kirjoitukset avainsanalla tulevaisuus

Tällä viikolla sain viettää ihanan iltapäivän nuorimman lapseni kansainvälisessä koulussa.Pihanurmelle oli saapunut runsaasti vanhempia ja isovanhempia,mukanaan retkituoleja ja vilttejä. Jokavuotinen International Day alkoi juhlallisesti rehtorin puheella,joka sai varmasti jokaisen paikalla olleen vanhemman vakuuttuneeksi siitä kuinka mahtavassa koulussa lapsellamme on mahdollista kasvaa ja oppia.“Today’s learners are tomorrow’s leaders.” Siinä lause joka kajahti ilmoille ja nosti tunnelmaa vielä entisestään.

Tervetuliaispuheen jälkeen yli 900 oppilaan ja kymmenien eri kansallisuuksien kirjo esiteltiin juhlallisesti lippuparaatissa.Jokainen oppilas sai edustaa omaa maataan, maan lippua ja kansallispukua tai vaatetta kantaen.Oppilaita Algeriasta Walesiin,sekä omalla vuorolla esille kuulutettiin myös “Finland” ja kaksi eri ikäistä,vaaleakutrista tyttöä.Toisella päällään SUOMI- jääkiekkopelipaita ja toisella poskessa maalattuna Suomen lippu.Ei ehkä kaikkein juhlavin asukokonaisuus,mutta reipas ja määrätietoinen askel kummallakin.

Espanjalaisia flamencomekkoja, Kanadan lipulla varustettuja aurinkovarjohattuja, Rion 2016 olympialaislogoja,skottihame,norjalaista riisipuuroa ja mansikkakiisseliä, silkkisiä ja värikkäitä kansallispukuja, olkapäällä istuva haukka,kiwi-mehua,kuppikakkuja,libanonilaisia piirakoita,brasilialaista kahvia,mehupuikkoja,samurai-miekkoja,padoittain eri maiden ruokaa ja korvia hipova puheensorina.Kieliä,aksentteja,vetävää Bond-elokuva musiikkia soittava lapsiorkesteri,tanssiesityksiä ja aurinkoa. Aurinkoa täällä on riittävästi ja helmikuun lämpöä yli 30 astetta. Ihmisiä kaikkialta maailmasta. Yhdessä ilman huolen häivää. Punnitsen mielessäni eri vaihtoehtoja, mutta en ihan heti keksi parempaa kasvuympäristöä omalle 15 vuotiaalle lapselleni, tulevaisuuden tekijällemme.

Tulevaisuutta täällä suunnitellaan ja monella eri tavalla. Arabiemiraatit ilmoittivat jokunen viikko sitten,että maan hallitukseen on nimitetty kolme uutta ministeriä. Salkuissaan nämä naisministerit kantavat sellaisia tehtäviä kuin onnellisuuden, suvaitsevaisuuden ja nuorten asioiden edistäminen.  Uudet virkatehtävät ovat vain pieni palanen isompaa kokonaisuutta saattaa Arabiemiraatit koko maailman parhaaksi paikaksi elää ja olla vuoteen 2020 mennessä. “The new government ministeries of Happiness, Tolerance and Youth Affairs have been created in The United Arab Emirates in year 2016”.

Onnellisuudesta tuli puhe myös ensimmäisellä kampaajakäynnilläni tarmokkaan Ms.Voulan käsittelyssä. Tai oikeastaan koko hänen tiiminsä käsittelyssä,sillä tuon parituntisen aikana jonka vietin Beauty Lounge Boudoir:ssa,minua hoiti viisi yhtä kauniisti laittautunutta ja palvelualtista työntekijää. Viitat, korvasuojapussit ja vaseliinia hiusrajaan . Pitkä ja rentouttava hiusten pesu makuuasennossa,hierovassa nojatuolissa,jonka jälkeen olin luultavasti niin pyörryksissä olevan näköinen että minua talutettiin kaksin puolin takaisin istuma-asentoon ja Ms.Voulan leikkuriin. Halutessani olisin voinut uudistaa kaikki 20 kynttä,hierotuttaa koko kehon ja tankata energiaa sisäisesti. Houkutuksista ja ehdotteluista huolimatta, onnistuin nippanappa pysyttelemään  alkuperäisessä suunnitelmassani hoidattaa vain kuivat latvat ja auringossa kimaltelevan juurikasvun.Kaupanpäällisiksi sain kuitenkin oppitunnin siitä miten harmaiden hiusten tuloa voi yrittää välttää.  Ms.Voulalla oli nimittäin kertomus siitä kuinka hänen äitinsä tuttava oli murheiden takia yhdessä yössä muuttunut brunetista valkohiuksiseksi ja vielä nuorella iällä. “It is a DNA stress Mam! Just think positive!”.

Shoukran. Kiitos. Sehän kelpaa johtoajatukseksi ihan jokaiselle päivälle.

Aurinkoa 

Nina

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat