Se on Abu Dhabi City Islandin portti ja maamerkki. Kaikilta kolmelta kaupungin keskustaan tulevalta sillalta on suunnitellusti hieno näkymä kohti valkoista marmoriluomusta. Kupolien ja  tornien silhuetit tunnistaa varmasti jokainen kaupungissa käynyt. Tämä moskeija on auki kaikille. Naisille ja miehille, uskontoon katsomatta. Maan isän toteutunut haave avattiin yleisölle vuonna 2008 ja on siitä lähtien ollut ahkerasti vierailtu nähtävyys.

Se on myös yksi maailman upeimmista ja merkittävimmistä, ihmisen rakentamista nähtävyyksistä. Rankattu samoille listoille kuin  Eiffel, Macchu Piccu ja Taj Mahal. Kristallikruunuja ja kuun kierron huomioiva valaistus.

Yksinkertaisesti uskomaton. Edesmennyt Sheik Zayed valvoo aarrettaan moskeijan pohjoispuolella, puutarhassa omassa mausoleumissaan.

Jokainenhan sen tietää että joskus ns. kotikaupungin nähtävyydet voivat jäädä vähemmälle huomiolle. Abu Dhabin suuressa moskeijassa olin käynyt sisällä vain kerran aikaisemmin vaikka ohi ja ihan naapurustossakin tulee ajeltua useita kertoja viikossa. Tällä kerralla vierailin tuossa yhdessä maailman suurimmasta moskeijoista ruotsalaisten vieraidemme kanssa ja nautinto oli moninkertainen heidän ihastelujensa myötä.

Koska moskeijalle tullessamme meidän naisten nilkat, ranteet ja hiukset olivat tarkoituksella turhan näkyvillä, saimme lainaksi  hienot asut moskeijan lainavaate varastolta. Ihan normi käytäntö jos haluat kokea jotain islamilaiseen kulttuuriin liittyvää. Odotettujen mustien asujen sijaan saimmekin hauskat ja värikkäät, hupulliset kokovartalo abayat. Syksyä ja ruskaa kait? Pinkkiä, vihreetä ja punaista. Panttereita ja riikinkukkoja oli muitakin liikkeellä. Kieltämättä ihan tyylikkäät vaikka odotusarvo oli niissä mustissa. Ja vinkkinä, jos miehenä haluat lainata moskeijasta perinteisen valkoisen kanduraan, kannattaa paikalle saapua vaikka shortseissa. Mieheni oli jo valmiiksi pukeutunut tarpeeksi säädyllisesti pitkiin housuihin, niin hänen oli tyytyminen omiin vaatteisiinsa. Siellä me sitten istuttiin kahvilassa, mies ja kolme huppupäistä naista. Sitä ei täällä kukaan kai ihmettele.

Kuvat kertovat varmasti puolestaan, että hieno on. Näihin maisemiin voit vielä kuvitella auringonlaskun ja ilmoille kajahtavan maagisen rukouskutsun. Ihmiset ihastelemassa ja kulkemassa paljain jaloin pehmeillä, itämaisilla kokolattiamatoilla.

Sellaista on Abu Dhabin Grand Mosquessa. Taitaa olla kaikin tavoin aika uniikki.

Aurinkoa

Nina

Tässä linkki moskeijan omille sivuille  http://www.szgmc.ae/en/

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat