Aamut on aina jotenkin päivän parasta aikaa. Silloin tuntee olevansa jonkin uuden alussa.

“ Good morning ladies and gentlemen, we are just about to land to Abu Dhabi.

Weather is nice but little bit hazy…...thank you for travelling with us and welcome on board again.”

Tosiaan, kiitos itsellenne!  Lennot tai oikeastaan koko reissu Suomesta aina tänne Lähi-Idän sydämeen sujui pehmeästi ja tarkemmin ajateltuna oikein miellyttävästi.

Ensimmäistä kertaa kokeilin matkustaa junalla Etelä-Suomen pikkukaupungista aina Helsinki-Vantaan lentokentälle asti ja täytyy sanoa että vaikka tein kaksi junan vaihtoa, paljon sen nopeammin ei autolla olisi päässyt. Sen verran sopivat olivat yhteydet ja aikataulut tällä kertaa. Ja sitäpaitsi olin liikenteessä nyt yksin, koska tyttö, mies ja jopa koirakin on jo UAE:ssa. Haukku lensi rahtina jo viime viikolla ja toinen kerta oli siinäkin hommassa niin paljon helpompaa. Kaikki tarvittavat toimenpiteet oli selkeästi tiedossa ja ihan kuin koirallakin olisi ollut samat fiilikset. “ Tää on nyt tätä. Turha itkeä, perillä odottavat tutut naamat ”.

Ja tosiaan, perillä Dubaissa koiran boksi oli ollut siistiäkin siistimpi ja koira itsekin häntää heiluttava ja tyyni. Samalla lennolla oli seurana pari muutakin koiraa ja kymmenen haukkaa. Ehkä porukassa oli ollut kiva matkustaa.

Oma siirtymäni syksyn alusta kohti hehkuvia kesäkelejä tapahtui Amsterdamin kautta, jossa alkuperäisistä suunnitelmistani huolimatta,  pikainen kanaaliristeily tyssäsi itseni kanssa neuvottelemiseen. Yksin on kiva reissata kun voi yksin päättää kulkusuunnista mutta toisaalta ei ole sitä toista joka sanoo oman mielipiteensä. Seurauksena voi olla muutama siksakki kävely ja puoliääneen pähkäily, mutta eipähän voi kenellekkään kiukutella. Ja niinpä tein itsenäisen ja viisaan päätöksen pysähtyä vähän miettimään. Aikaa oli vajaat kuusi tuntia. Siinähän ehtii vaikka mitä ja toisaalta ei yhtikäs mitään.

Istahdin ihanaan Seafood & wine, Bubbles nimiseen baariin selailemaan päivän Hesaria. Samalla seurailin sivusilmällä romanttista kohtaamista baarin hemaisevan nuoren tarjoilijan ja tumman ja hauskannäköisen satunnaisen matkailijan välillä. Kohtaamisia Amsterdamin kentällä. Olen lähes varma että yhteystiedot vaihdettiin ja sitten toisella olikin jo kiire seuraavalle lennolle. Elämä jatkuu ja romantiikan nälkään vaihdoin Hesarin tämän hetken best selleriin Jojo Moyesin, alkuperäiseltä nimeltään “ Me before you” -pokkariin. Saman leffan löysin myös yölennon valikoimasta, mutta koska koneessa oli mukavasti tilaa otin mallia kanssamatkustajieni esimerkeistä. Kellahdin kyljelleni vieressä olevalle vapaalle penkille pehmeän fleecepeiton alle ja leffan loppu jäi näkemättä. Oikeastaan luenkin sen paljon mielummin kirjasta.

Toinen lentokenttähuvitukseni oli etsiä jokin hyvältä tuoksuva tax-free myymälä ja ottaa vastaan kaikki neuvot juuri minun ikäiseni ihonhoitoon. Odotin jännityksellä myyjättären ehdotusta minulle sopivasta ihonhoitotuotteesta  ja diplomaattisesti hän haravoi minua miellyttävän ikäkohderyhmän. Aikaahan oli, joten tuoksuttelin ja silottelin ihania ja maitomaisen pehmeitä linimenttejä kämmenselälleni. Ja tietenkin jos ylittäisin tietyn summan minua odottaisi jokin mukava pikku lahja. Olin sopivasti vietävissä ja pienen kalkuloinnin jälkeen lähdin liikkeestä hymy huulilla, mukanani ehdottoman tarpeellisia pikkupurteloita. Kyllähän ihonhoito ON tärkeää jatkuvan auringon alla ja varsinkin minulle hieman yli 40-vuotiaalle. Kyllä asiansa osaavat ihmiset ovat aina paikallaan.

Perillä Abu Dhabissa pystyin ensimmäistä kertaa ohittamaan pitkät passintarkastus jonot kulkemalla suoraan “residence” linjaa seuraten.  Sekä passin että silmien skannaus tapahtui automatisoituna ja olin niin nopeasti vastaanottamassa matkatavaroita että ehdin jo ihmetellä jättäneeni jonkin vaiheen välistä? Mutta kyllä kaikki meni niinkuin pitikin ja päätin käyttää odotusajan hyödykseni.

Suuntasin lähimmälle pankkiautomaatille ja yritin sinnikkäästi nostaa dirhameja taksimatkaa varten. Jostain syystä korttini ja pankki eivät olleet samalla aaltopituudella ja  siinä hetken ihmeteltyäni vierelleni ilmestyi pieni, vyötärön korkuinen emiraattipoika. Ehkä tietämättä Suomessa käytetystä edellisen asiakkaan yksityisyysrauha rajasta, poika samaistui hämmästykseeni. Rahaa ei herunut vaikka useamman kerran yritin.

“ Mam, maybe there is no money? How much do you need? I can show you, look!”

Ja niin annoin pikkupojalle tilaa. Hän näpytteli konetta tottuneesti ja samalla selvittäen  minulle jokaista vaihetta ja tottakai hänen onnistui hetkessä nostaa tukku rahaa omalla kortillaan.

“ Mam, how much do you need?” Maybe you don’t have money?

Kiitos, mutta selviän kyllä. Etsin toisen automaatin. Vilkutin äitinsä luokse juoksevalle pikkupojalle.

Huomenta ja tervetuloa takaisin. Täällä apu on aina lähellä.

 

Lentokentän tuloaulasta löysin minua paremmin ymmärtävän automaatin ja sain nostettua oman, hieman ohuemman dirhami nippuni. Astuin ulkoilmaan ja humps! Näkyvyys katosi sadasosasekunneissa. Silmälasini huurtuivat vitivalkoisiksi 80 % ilmankosteudessa ja lentokentän taksivirkailija ohjasi minut ystävällisesti vapaana olevaan taksiin. Ulkona reilu 30 astetta, mutta ilmastoidussa taksissa kaikki hyvin. Arkiaamun alkavassa ruuhkassa pakistanilainen taksikuski ehti helposti kertoa minulle koko elämäntarinansa ja vastapalvelukseksi oikaisin hänen mielikuviaan  pohjoisnavan tuntumassa sijaitsevasta “nokiasuomesta”

 

Nyt täällä Abu Dhabissa ja Al Reem Islandilla taas ollaan. Tästä nämä tarinat taas jatkuvat.

Suntowerlife löytyy nyt myös instagramista, eli sinne vaan tykkäämään päivittyvistä kuvistani.

Aurinkoa

Nina

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat