Ihanan ystäväni muutaman päivän miniloma täällä Arabian niemimaalla tarjosi meille molemmille vaihtelua. Toisen arki voi olla toisen juhlaa.Todellinen win win tilanne. Ystäväni sai annoksen lämpöä ja D-vitamiinia keskellä Pohjolan harmainta marraskuuta. Ja minttu-lime mehua ja tuoreita mustekalanrenkaita. Taisi hän saada myös aika annoksen tiivistettyä tietoa paikallisesta kulttuurista ja kokemuksia taksilla ajosta ympäri kaupunkia. Kotiinviemisinä ainakin taateleita ja pashmina huivit. Itse sain oikeaa ja aitoa,vuosien vuoristoradoissa sisäänajettua ystävyyttä, naistenlehtiä, ruisnappeja, lakuja ja tenttikirjankin. Sain myös huippuseuraa aamun ensimmäisestä koiran ulkoilutuksesta illan hampaiden pesuun asti.

Abu Dhabi kolmessa päivässä. Ei paineita, mutta kyllähän sitä haluaa näyttää asuinympäristönsä parhaat paikat kun tänne asti on tultu. "Lukujärjestys” käyttöön ja päivien jako aamu- ja iltapäivä sessioihin. Tehokkaita täsmäkohteita ja väleissä normi arkea, ruoanlaittoa ja koiran käyttöä. Ja koska ystäväni ei säikähtänyt edes meidän arkifaktaa, eli ensimmäisen herätyskellon pirinää ja aamutoimia jo klo 05.00 alkaen, niin tervetuloa. Koiran sisäistä kelloa on lähes mahdoton siirtää, joten aamulenkillekkin on lähtö viimeistään n. klo 07.00. No saahan meillä myös kääntää kylkeä. Ja onneksi nukkua ehtii sitten vaikka paluulennolla.

Ahkeria oltiin. Tässä saavutettu tulos aikajärjestyksessä.

Top 10

SunTowerin piha ja altaat - hissillä alas ja aurinkoon

Sheikh Zayed Grand Mosque - Maailman Top 3 kulttuurinähtävyys

Armed Forces Officers Club & Hotel - 5 tähteä ja enemmän! AbuDhabin hienoin hotelli?

Cornice Beach ja rantalounas - merta ja aurinkoa, suolakylpyä ja pikku simpukoita

Marina Mall - paikallisia ruokaostoksia ja Siperiasta tuotu mammutti

Koti-ilta - Sushia ja kuohuvaa Sun Towerin Boutique Mallista

Pitkä aamukävely Al Reemin niemen ympäri heti auringonnousun aikoihin

WTC Souk - ostohoukutuksia, värejä ja tuoksuja, mausteita, mattoja, koriste-esineitä, huiveja ja pöytäliinoja, innokkaita ja kaikkensa antavia myyntimiehiä

Al Wahda Mall - kevyttä shoppailua ja salaatti lounas Bloomsburylla

Pihapiknik auringonlaskun jälkeen

Päivät ystävän kanssa kuluivat hujauksessa. Juuri tällä viikolla bongattiin myös maaginen superkuu, joka on edellisen kerran nähty näin suurena vuonna 1948. Suurta ja vaikuttavaa oli tarjolla myös Abu Dhabi Art:issa, upeassa Saadiyat Manarat Cultural Districtissä. Sinne suunnistettiin viikonloppuna miehen kanssa. Upea kulttuurikeidas, vuonna 2017 avattavan Abu Dhabi Louvren naapurissa. Sen aukeamista odotan innolla!

Elämän monet itsestäänselvyydet ja niiden merkitys hahmottuu viimeistään siinä vaiheessa kun ne ei enää olekaan niin itsestäänselviä. Aidot ystävyydet, oma ja läheisten terveys, koti ja asuinympäristö, luonto ja linnun laulu. Elämän kauneus piilee arjen pienissä teoissa. Kauniissa kuvissa ja kertomuksissa. Jäljissä jotka jätämme itsestämme.

Parane pian rakas appiukko.

Aurinkoa

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat