Yksi Uuden Vuoden sukka valmistui hetki sitten. En ole päätellyt sitä vielä. (Piilotin langanpätkät kuvauksen ajaksi.) Päättelen sukat mielellään lopuksi yhtäaikaa, koska silloin voin varmistaa toista sukkaa tehdessäni, että langanvaihdot tapahtuvat samoissa kohdissa. Langanpätkät muistuttavat niistä. Päättelemisen yritän tehdä mahdollisimman huolellisesti. Joskus luin jostain, että huippumuotisuunnittelijoidenkin vaatteet tunnistaa siitä, että vaatteen nurja puoli on yhtä siisti kuin oikea puoli. Tämähän pätee sukissakin. Ei mitään repsottavia hapsuja siellä täällä.

Kerrosrivinoususukissa paras silmukkamäärä puikolla on 16. Siitä saa juuri sopivan tyköistuvat sukat ainakin naisen jalkaan. Näissä sukissa aloitin varren 20 silmukalla/puikko ja kavensin asteittain siihen 16 silmukkaan/puikko. Nilkan kohdalla on jo se 16 ja siitä eteenpäin kärkikavennukseen asti.

Toista sukkaa alan tehdä pian, etten unohda mitä ensimmäisessä sukassa tein. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen helsinkiläinen kahden lapsen äiti, joka iltojensa iloksi kutoo tai virkkaa - milloin mitäkin. Innostun värikkäistä, hyvälaatuisista ja edullisista langoista. Jos työstä tulee liian tylsä tai huolittelematon - puran sen. "Vain paras on minulle kyllin hyvä." Toisinaan käsityöt jäävät vähemmälle. Silloin saan iloa mm. siivoamisesta, ruoanlaitosta, meikkaamisesta tai muusta luovasta puuhasta. Ammatiltani olen yrittäjä ja toimialani on asunnon myynti.