Nämä ovat talvisukat!

Koskaan aikaisemmin en ole yhdistänyt kellertävän valkoista ja lähes puhtaanvalkoista keskenään. Nyt sen tein ja tulos on yllättävän kiva! Nimittäin sukkien ns. pohjalanka on kellertäväpohjaista viidakkolankaa, jossa välillä tulee mustia kohtia vastaan. Lanka on 7-veljestä. Tämän viidakkolangan päälle olen jälleen kerran tehnyt kerrosrivinousua vaaleammalla valkoisella, joka ei kuitenkaan ole puhdas valkoinen, vaan kermanvalkoinen, cream white. Tällä samalla on myös alkuresori, kantapää ja kärki. 

Valkoiset sukat tein siksi, koska muutamat aiemmat tekemäni villasukat ovat olleet supervärikkäitä ja ehkä sain hetkellisen väriyliannostuksen. Valkoiset talvisukat tasapainottavat sopivasti tätä tunnetta. Oikeastaan nämä ovat myös sopivan hillityt julkisille paikoille. Matalista talvikengistäni näkyvät villasukat eivät tarvitse joka kerta loistaa kuin heijastimet. Tai ehkä nämäkin loistavat, koska ovat valkoiset pimeässä talvisäässä. Enpäs muuten tullut ajatelleeksi. No, niin tai näin, nämä ovat nyt vähemmän villit sukat. 

Tosiaan, valko-musta lanka on 7-veljestä viidakkoa ja kermanvalkoinen on Ice-merkkistä akryylilankaa. Käytin sukissa puikkoja 3,5. Olen kokeillut joskus nelosen puikkoja, mutta niillä jälki jää liian löysäksi tai pehmeäksi. Sukkien pitää olla aika tiivistä neulosta, jotta ovat napakat.  

Seuraavat sukat ovat jo mielessä. Langatkin on ostettu. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen helsinkiläinen kahden lapsen äiti, joka iltojensa iloksi kutoo tai virkkaa - milloin mitäkin. Innostun värikkäistä, hyvälaatuisista ja edullisista langoista. Jos työstä tulee liian tylsä tai huolittelematon - puran sen. "Vain paras on minulle kyllin hyvä." Toisinaan käsityöt jäävät vähemmälle. Silloin saan iloa mm. siivoamisesta, ruoanlaitosta, meikkaamisesta tai muusta luovasta puuhasta. Ammatiltani olen yrittäjä ja toimialani on asunnon myynti.