SportGirl2016 ohjelma alkaa pian! Liv 2.11.2015 klo. 21:00! Muistakaa olla tuolloin parhailla paikoilla ruudun ääressä :)

Haluan tässä kirjoituksessani tuoda esille omaa treenifilosofiaani, sekä niitä perusperiaatteita, joilla olen alun perin kisaan lähtenyt. Nämä asiat ovat siis niitä, joita olen alusta asti pyrkinyt tuomaan esille, ensimmäisestä haastattelustani lähtien. Toivottavasti nämä asiat välittyvät myös teille. Itselleni asiat ovat olleet selkärangassa jo pitkään, voin todeta olleeni elämäntapaliikkuja jo nuoresta, jopa pienestä lähtien. Toivoisinkin, että myös muut saisivat vinkeistäni liikunnaniloa ja toiminnallisuutta arkipäiviinsä. Olen korostanut, että ihmiset löytäisivät omia liikuntapaikkoja Lähiluonnosta - metsiköt, puistot, pururadat, polut, pihat. On helppoa kartoittaa lähialueen mahdollisuuksia liikkua ulkona. Tällä tavoin luodaan hyvä pohja liikkua eri paikoissa, satoi tai paistoi. On fiksua hyödyntää myös esimerkiksi karttoja tai navigaattoria, mikäli sille tuntuu.  

Tärkein asia, jota haluan korostaa, on se, että viikot aloitettaisiin ideologialla, jossa lisätään Toiminnallisuutta elämäntapoihin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kuljetaan työ- tai koulumatka ajoittain joko kävellen tai pyöräillen. Mikäli matka on liian pitkä, voi toiminnallisuutta hyödyntää edes osasta matkaa. Vaihtoehtona on myös ajoittain herätä tunti aikaisemmin ja tehdä pieni aamulenkki juosten tai kävellen 15-45 min. Kun saat aamulla raitista ilmaa, saat hyvää energiaa päiviisi! Olen kannustanut Mun Treenari -sovelluksessa haastamaan itseään, vaikka hieman väsyttäisi. Eron kyllä huomaa, mikäli siitä ottaa itsellensä viikkorutiinin. Mistään liikuntaan liittyvästä asiasta ei saa kuitenkaan tulla stressitekijää, eli järki pitää olla mukana. Kyse on kuitenkin hyvinvoinnista! Sovelluksessa haasteeni on nimeltä Avaa Ovi Luontoon, ja siinä olenkin halunnut korostaa käytännönläheisyyttä, eli se A) Sopii niin aloittelijalle kuin kovan treenin tueksi B) Edullinen - Liikuntasalisi löytyy lähiluonnosta! C) Raitis ilma - Kunto nousee! Ideoin asiat, treenit ja aiheet itse, näitä toteutan myös omassa elämässäni. Pilke silmäkulmassa. Haluan vinkkien kautta korostaa sitä asiaa, että liikunta kuuluu kaikille. Paikasta ja ajasta riippumatta on tärkeää löytää oma luonnollinen tapa liikkua. Siihen et tarvitse aina kallista salikorttia.
 

Olen puhunut paljon siitä, että urheilun ei saisi olla suorittamista, vaan myös sitä hyvää fiilistä.

Tällä tarkoitan myös sitä, että kaikenikäisten pitäisi nauttia liikunnasta siinä määrin, että sen ei saisi olla pakonomaista. ”Pitää lähteä” – sanan toistuessa liian usein, on kenties hyvä pysähtyä, ja miettiä toistuuko negatiivinen mantra viikoittain liikaa omassa elämässä? Itsensä haastaminen ja ylittäminen ovat toki tärkeitä asioita ja sykkeen kuulu välillä nousta. Omalta mukavuusalueelta on hyvä ajoittain pyrkiä pois. Se on mielestäni kuitenkin osa prosessia, jossa kehittyy! Raja voi olla kuitenkin veteen piirretty viiva, ja sitä onkin välillä hyvä tarkastella millä puolella viivaa itse on. Uusimmasta Sport lehdestä voit esimerkiksi lukea esittelystäni lisää, tai Ruudussa SportGirl2016 hakusanan ohjaamana, sekä tietenkin Loopin sivuilla ja instagramissa. Tsekkaa mielenkiinnosta myös mikä onkaan supla!

Vastapainona kaikelle on hyvä myös pysähtyä ja miettiä voiko treeneissä vaihdella yksilö- ja joukkuelajeja. Kenties myös huomioida, että lenkillä voi tavata esimerkiksi uusia tuttavuuksia. Välillä voi pitää treenin aikana vauhdit ja fiiliksen myös sellaisena, että nauttii ja tarkkailee esimerkiksi maisemia ympärillä, tsekkailee marjastus- ja sienestyspaikkoja. Mikäli on ystävän kanssa lenkillä, voi välillä jutella tai ottaa kisaa. Liikunta on hienoa myös siinä määrin, että se ei ole vain fyysistä tekemistä. 
Mun Treenari – sovelluksessa olen haastanut ihmisiä lisäksi lähtemään ystävien tai perheen kanssa lähiluontoon harrastamaan Geokätköilyä. Tässä voi hyödyntää perinteistä karttaa, tai liikkua GPS:n avulla. Kuulostaa kenties ”ihme touhulle”, mutta on itseasiassa erittäin hauskaa puuhaa hyvällä porukalla. Tämä ei tietenkään ole kaikkien juttu, ja se on täysin ok!

Ideana taustalla kaikessa minulla on ollut, että ihmiset löytäisivät uusia tapoja liikkua,  sekä mahdollisesti ne omat uudet lajit.

Omien lajien löytäminen on se avain, ja kaikesta tykkääminen on jo tilastollinen mahdottomuus. Itse välillä mietin, onko jotain osa-alueita, joissa tarvitsen erityisesti petrausta. Lihashuolto? Kestävyys? Ketteryys? Lihastasapaino? Siltä pohjalta pyrin sitten liikkumaan ja saamaan hyvää energiaa viikkoihin.

Voisin kirjoittaa näistä pidemminkin, sillä liikunta ja urheilu ovat olleet pienestä asti itselleni todella tärkeitä asioita.

Joku on joskus kysynyt onko koskaan lähtenyt lapasesta? Voin onnekseni sanoa että ei.

Fitness kisaamisesta huomasin esimerkiksi välittömästi, että tämä ei ole minun lajini. Lisäksi koin, että lajissa oleva ulkonäkökeskeisyys – aspekti on myös ihan liian vieras itselleni niissä määrin, niin kuin se tässä lajissa ajassamme korostuu. En kokenut, että minun täytyy harrastaa lajia approx. kolme vuotta, ja todeta asia sen jälkeen. Tein valinnan välittömästi perustuen omaan itseeni ja siihen, mitä haluan itse harrastaa, ja kuinka haluan itseäni kehittää ja toteuttaa. Tänäkin päivänä seison tämän filosofian takana. Uusi laji sai silloin mahdollisuuden, ja hieno kokemus sekä hattu heille, ja teille, joille se on oma laji. Tässä tulee esille jälleen se punainen lanka, jossa korostuu omien lajien löytäminen. Voi myös pysähtyä ja miettiä miksi harrastan tai miksi en?

Musiikki on itselleni hyvin tärkeää. Siinä ja urheilussa on mielestäni yllättävän paljon analogiaa.

Itselleni Black Sabbathin kitaristi Tony Iommin kommentti on aina edustanut sitä kokonaisuutta, joka on hyvä pitää mielessä, kun tekee elämässä sitä, mitä oikeasti rakastaa ja mistä nauttii: ”Rikoimme kaikkia musiikin lainalaisuuksia. Kaikki vedettiin täysin eri tavalla kuin olisi pitänyt tehdä, sillä joka kerta kun joku sanoi, ettei noin voi tehdä, halusimme tehdä sitä entistä kiihkeämmin.”

Jos olet päässyt tänne asti, olet jo hyvällä polulla. Jos et, tästä on hyvä aloittaa.❤

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakastan ulkoliikuntaa ja luontoa. Kaikkialla voi liikkua ja saada hyvää energiaa päivään. Tasapaino niin elämässä, kuin liikunnassa on tärkeää. Vien sinut matkalle mm. luontoliikunnan pariin. Kannustan sinua spontaanisti kokeilemaan useita uusia lajeja, joista minulla on laaja kokemus. Keho, mieli ja ystävät, vaali näitä kallisarvoisia asioita. Makoisia raakaherkkureseptejä tiedossa.

Sport Girl 2016

Teemat