Teetkö niin kuin muut tekee vai onko sulla oma linja? Kirjoituksen tarkoitus on rohkaista erityisesti teitä nuorempia seuraajiani luottamaan omaan tekemiseen. Oma linja. Usko omaan tekemiseen. Olen saanut palautetta, josta olen todella kiitollinen. Kirjoitankin tämän postaukseni Q&A tyyppiseltä pohjalta. Kiitos kaikista kysymyksistä ja palautteesta.

Itselläni on tapana valita sellainen reitti, jolla voin pysyä omalle tekemiselleni uskollisena.

Useimmiten tämä on edellyttänyt sitä, että olen valinnut polun, missä aita on ollut haasteellisen korkealla. Rohkeasti sitten vaan. Arvostus omaan tekemiseen täytyy olla olemassa, oli se tekeminen mitä tahansa. Pitkällä aikavälillä on helpompi toteuttaa omia unelmia ja ennenkaikkea omaa itseään, kun luottaa omiin ajatuksiin ja tekemiseen. Rehellisesti. On karhunpalvelus itselleen poimia "hyviä juttuja" vähän sieltä sun täältä. Mieluummin välillä oppii kantapään kautta, kuin pyrkii tekemään asioita toisten suulla. Itse saan ainakin järkiperäisen pohjan asioille, kun tiedän niiden olevan mua ja tulevan sydämestä. Yksilöllisyys on myös yhteisöllisyyttä. Pitkäjänteisesti uskon, että omista saavutuksista nauttii muutkin ympärillä olevat ihmiset enemmän, kun tekeminen pohjautuu aitoon omaan toimintaan ja terveeseen luottamukseen itseä kohtaan. Tekee niin kuin sanoo ja sanoo niin kuin tekee. Pystyy perustelemaan asiat ihan itse ja ennenkaikkea rehellisesti omin sanoin.

On kuoria, jotka näyttävät asenteelle ja asenteita, jotka eivät edes tarvitse kuoria. Itse valitsen jälkimmäisen.

Urheilusuorituksessa on tärkeä luottaa omaan tekemiseen. Minulta kysyttiin, kuinka pääsen flow tilaan ja uskallan kokeilla niin rohkeasti uusia lajeja. Hyväksyn sen, että voin epäonnistua, mutta pääasiassa lataan pään täyteen vain hyviä ajatuksia. Positiivinen minäpuhelu. Mikäli ympärillä on ihmisiä, joiden puheet ovat negatiivisia, suljen ne pois. Siihen oppii kyllä. Lähden tekemään parasta suoritusta, en katselemaan mitä ehkä osaan. Ehkä -ajattelu sulkee jo aivoista tietyn kapasiteetin pois.

Olin B- junioreissa, kun pääsin käymään superpesiksen ringissä ja sieltä sain oppeja mentaalivalmennukseen. Niistä on ollut suuri hyöty itselleni elämässä ja urheilussa. On hyvä pitää mielessä kuitenkin, että harvoin mitään tarjoillaan hopeatarjottimella. Asioita voi pohtia päivästä toiseen kotisohvalla.

Itse pitää tehdä ja toistaa.

Usein ajatellaan, että mulle kaikki heti nyt. Pitää oppia sietämään epävarmuutta ja melkein mitä enemmän, sen parempi. Annan myös vinkin. Mikäli esimerkiksi joku "pöllii sun ideoita ja matkii", käännä asia niin, että hei, siistiä, olen tehnyt jotain niin hyvin ja oikein, että olen vaikuttanut näin voimakkaasti myös ympärillä oleviin ihmisiin. Sietokyky ja kärsivällisyys kasvaa. Hyviä juttuja. Kyllä jokaisen osaaminen, motiivit ja arvopohja asioiden toteuttamiseen tulee jossain vaiheessa aina esille. Älä laita energiaa kuitenkaan sen miettimiseen, milloin toisen tökerö käytös tulee esille, vaan suuntaa voimavarat jonnekin ihan toisaalle.

Motivoidu itse aina asioista, joihin tunnet intohimoa. Aina löytyy arvostelijoita tai niitä, jotka yrittää saada sut jotenkin näyttäytymään huonossa valossa. Olen kannustanut viesteissä junnuja valitsemaam oman jutun aina reippaasti ja rohkeasti. Itse haluan antaa omalla esimerkilläni myös saman viestin. Tässä eräs palaute, jossa tiivistyy monta itselleni tärkeää asiaa.

 

 

Paljon olette kysyneet myös luonnosta, mikä on ihana juttu. Siellä saan henkistä puolta kuntoon. Jollain tapaa sama vaikutus itseeni kuin musiikilla. Mitä enemmän luonnossa liikkuu, sitä enemmän sitä oppii myös arvostamaan. Liikuin yksin tai ystävien kanssa, on läsnä tietynlainen vapaus ja tyyneys. Etäisyys ja kontrasti muuhun tekemiseen luovat tasapainoa, jota arvostan. Luonnossa pitää myös osata arvioida asioita ja on tilanteita, joissa täytyy luottaa puhtaasti omaan intuitioon. Näin on myös joskus käynyt talvella laskettelurinteessä. Välillä on niin huono näkyvyys, että koko laskuilo katoaa, jos alkaa liian epävarmaksi. Tyhmänrohkea ei saa olla. Terve luottamus itseensä, varusteisiin ja vierellä laskevaan kaveriin luo myrskyisinäkin päivinä sen ilon, jota ulkoilmaliikunnasta ja luonnosta parhaimmillaan saa.

Loppuun poiminta myös musiikista, josta minua pyydettiin kirjoittamaan. Aihe inspiroi minua erittäin kovasti, ja olisin voinut kirjoittaa tästä vaikka oman tekstin. Omistan edelleen paljon vinyylejä ja cd -levyjä. Vinyylin soundi on jotain, mitä mieli välillä kaipaa. Mutta, mutta.. Keskityn nyt enemmän urheiluun ja musiikkiin.

Keskustelin erään olympiamitalistin kanssa aiheesta. Hän kertoi kuunnelleensa olympialaisissa tiettyä biisiä ennen suoritusta ja luoneensa mielikuvat kappaleen ja suorituksen välillä. Itse teen samoin, ihan myös tavallisilla lenkeillä. Siellähän mielikuvat luodaan usein H-hetkeä varten. On hienoin tunne saada hurja energialataus kappaleesta. Itselleni parhaissa levyissä ja kappaleissa yhdistyy hyvään sävellykseen sanat, joihin jään usein jumittamaan. Kyseisen olympiaurheilijan kanssa keskustelumme johti lopulta siihen, että puhuimme intoa täynnä päällekkäin siitä, kuinka yksi kohta biisissä voi juuri olla se, jonka tarvitset huippusuoritukseen. :) Itse ajattelen tämän tärkeän asian osana mentaaliharjoittelua. Harjoituksissa voi päästä tiettyyn flowtilaan tietyn biisin kautta. Tämä siivittää myöhemminkin tärkeällä hetkellä optimaaliseen tunnetilaan ja kohti optimi suoritusta. Itselläni musiikki toimii juuri näin. Sitä kautta saan tiettyä luottamusta ja tyyneyttä omaan tekemiseeni. Pesäpallossa kotikentällä jokaisella oli oma biisi, joka soi alkulämmittelyssä. Sama homma jälleen. Jotain loksahteli paikoilleen oman kappaleen kohdalla. Aina on kipinä toivoa, mutta sitä usein pitelee taskussa. Odottaako jotain suurta tapahtuvaksi, vai ottaako avaimen käteen itse?

Oma esimerkki on erittäin tärkeä vaikutuskeino. Klisee tai ei, tee niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän.

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakastan ulkoliikuntaa ja luontoa. Kaikkialla voi liikkua ja saada hyvää energiaa päivään. Tasapaino niin elämässä, kuin liikunnassa on tärkeää. Vien sinut matkalle mm. luontoliikunnan pariin. Kannustan sinua spontaanisti kokeilemaan useita uusia lajeja, joista minulla on laaja kokemus. Keho, mieli ja ystävät, vaali näitä kallisarvoisia asioita. Makoisia raakaherkkureseptejä tiedossa.

Sport Girl 2016

Teemat