Tieteellinen kirjoittaminen on hyvin tarkkaa puuhaa. Lähdeviitteiden pitää olla ainakin Tampereen yliopiston tiedekunnassamme tiptop. Niiden on löydyttävä niin teksteistä, kuin raporteista, mikä on hieno juttu. Mitä mieltä te olette, kuinka tämä asia puolestaan toteutuu somessa?

Lähdeviitekäytännön sisäistäminen rutiiniksi vie aikansa, mutta on reilua, että krediitti oikeista asioista kohdistuu oikeille ihmisille. On toki älyttömän hienoa, että ihmiset inspiroivat toisiaan, sekä saavat elämäänsä uusia näkökulmia, joita voi hyödyntää omassa arjessa. Pyörää ei kukaan voi keksiä varmastikaan uudelleen, mutta kaiken keskellä on hyvä muistaa kuitenkin oma ääni. Juuri niin, sun ääni! Tapa olla, kirjoittaa ja tehdä asioita ylipäätään.

On jollain tapaa harmillista, että usein muissa konteksteissa, kuin tieteellisissä teksteissä, lähdeviitteet jäävät välillä hyvinkin vähälle huomiolle. Lisäksi on ihmisiä, jotka eivät välttävättä edes saa oma ääntänsä kuuluviin. Erityisesti haluan nostaa tässä yhteydessä esille myös te, tai me, jotka eivät aina edes halua nostaa omaa ääntä esille. Asiaan voi olla useita syitä. Meillä tuppaa olemaan myös sellainen piirre kulttuurissamme, että jos joku on ”liian hyvä”, se voi saada siitäkin lopulta puukkoa selkään. On siis helpompi olla hiljaa vaan.. Ei jeba. Vai onko teidän mielestänne? Punaisena lankana voisin antaa asiaan liittyen suuren kiitoksen hyvälle ystävälleni Katrille, sekä Maaret Kallion hienolle kirjoitukselle, johon löydätte linkin tästä: http://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/a1442374428154

Inspiroitukaa mutta säilyttäkää oma äänenne. Olkaa omia itsejänne. Toinen juttu toimii toisella, mutta ei tarkoita sitä, että sama pitää apinoida perässä. Meillä kaikilla on ne omat vahvuudet ja heikkoudet. Niitä on hyvä korostaa ja kehittää. Oman äänen löytäminen, ja jollain tapaa jopa sen diplomaattinen esiintuominen ovat asioita, jotka eivät välttämättä ole helppoja. Useat asiat ovat kuitenkin opeteltavissa. Millaisen äänen sinä haluat tuoda esiin itsestäsi?

Inspiroidu mutta säilytä oma äänesi

Kommentit (5)

Katri

puspus! ihana Sofia! Nuuttikin lähettää paljon märkiä pusuja häntä heiluen!

Maisteri

Mukavaa lukea syvällistä jä analyyttistä tekstiä! Hienoa Sofia!

Tätä tahtoo lisää!!

Seuraa 

Rakastan ulkoliikuntaa ja luontoa. Kaikkialla voi liikkua ja saada hyvää energiaa päivään. Tasapaino niin elämässä, kuin liikunnassa on tärkeää. Vien sinut matkalle mm. luontoliikunnan pariin. Kannustan sinua spontaanisti kokeilemaan useita uusia lajeja, joista minulla on laaja kokemus. Keho, mieli ja ystävät, vaali näitä kallisarvoisia asioita. Makoisia raakaherkkureseptejä tiedossa.

Sport Girl 2016

Teemat