Karpalo-raakakakku
noin 10 palaa

Pohja:
noin 2 1/2 dl pekaanipähkinöitä tai manteleita/saksanpähkinöitå
12 kpl taatelia
1 tl kanelia
1/2  tl merisuolaa
(1 rl vettä)

Täyte:
noin 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 1/2 sulaa kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
5-6 dl karpaloita

Koristeluun:
karpaloita (ja lakkoja)

1. Laita pohjan pekaanipähkinät ja täytteen cashewpähkinät erikseen likoamaan  jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään noin 8 tunniksi.

2. Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit, kaneli ja merisuola monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Lisää hiukan vettä, jos tarvis, että saat mahdollisimman tasaisen massan. Laita leivinpaperi vuokaan irtopohjan päälle. Painele pohjaseos vuokaan.
Tein oman raakakakkuni sydänvuokaan.

3. Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, laita ne kulhoon ja  hienonna monitoimikoneessa tai tehosekoittimella. Lisää sitruunan mehu, sulatettu kookosöljy ja hunaja.  Tee tasainen massa. Lisää hiukan kookosöljyä tai vettä ripaus,  tasaisen massan saamiseksi.

4.  Laita täytteesstä noin 2/3 osaa pohjan päälle tasaisesti levittäen lusikalla. Sekoita loppuun täytteeseen karpalot. Tarkista maku ja namnam!
Laita kaunis karpalotäyte vuokaan.

5. Ja nyt kakku kiireesti pakkaseen jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele kakku karpaloilla ja lakoilla. Lakkoja sain äidin pakkasesta. Kiitos jälleen siitä!

6.  Rentoudu ja herkuttele ihanaisella karpalo-raakakakulla. Kutsu Ystäväsikin herkuttelemaan!
 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakastan ulkoliikuntaa ja luontoa. Kaikkialla voi liikkua ja saada hyvää energiaa päivään. Tasapaino niin elämässä, kuin liikunnassa on tärkeää. Vien sinut matkalle mm. luontoliikunnan pariin. Kannustan sinua spontaanisti kokeilemaan useita uusia lajeja, joista minulla on laaja kokemus. Keho, mieli ja ystävät, vaali näitä kallisarvoisia asioita. Makoisia raakaherkkureseptejä tiedossa.

Sport Girl 2016

Teemat