Yösyöttö on minulle poikkeuksellisen läheinen elokuva, sillä työskentelin palstatoimittajana kirjailija-toimittaja Eve Hietamiehen kanssa samassa toimituksessa, jonka alkuperäisteokseen elokuva perustuu.

Elokuvassa yhtenä kuvauspaikkana toimi kyseisen lehden työskentelytilat ja työn puolesta kävin myös seuraamassa leffan leikkipuistokohtauksen kuvauksia. Pääsin sylittelemään siellä muutamaakin elokuvan "Paavo"-vauvaa. 

Tästä taustasta huolimatta totean täysin puolueettomasti, että ohjaaja Marja Pyykkö on onnistunut tuomaan kirjan Antti Pasasen (Petteri Summanen) äänen onnistuneesti valkokankaalle. 

Pasanen on siis elokuvassa tuore isä, jonka Pia-vaimo (Ria Kataja) joutuu synnytyssairaalaan ovella paniikkiin ja pakenee paikalta. Pasanen jää Paavo-vauvan kanssa kaksin ihmettelemään, miten tämän uuden tyypin kanssa pitäisi elämässä toimia.

Aseltelma on uusi, mutta vauvaperheen alkuajat hyvin samaistuttavia iltahyssyttelyineen, pitkine päivineen ja tietysti yösyöttöineen. Moni nauraa tälle erikoiselle vauvakuplan ajalle vasta jälkeenpäin, ja parasta onkin nauraa yhdessä. Niin kuin ensi-iltayleisö eilen.

Erityisen hauskaa elokuvassa on juuri Pasasen kertojaäänen ja vastanäyttelijöiden dialogi. Vaikka aihe ja elokuva oli myös koskettava, niin huumori piti leffan yleistunnelman kevyenä.

Vauvan kasvaessa (ja vanhemman ollessa hulluuden partaalla) viimeistään taaperoaikana lähdetään yleensä kasvattamaan sosiaalista piiriä. Leikkipuistoon päätyvät lopulta Pasanen ja Paavokin äiti-ystävä Ennin (Marja Salo) innoittamana.

Olen sanonut tuoreille äideille, että leikkipuistoon meneminen vauvan kanssa on sama asia kuin menisit takaisin ekaluokalle. Yhtäkkkiä joudut asioimaan ja yrittää tulla toimeen täysin uusien ja erilaisten tyyppien kanssa. Niin joutuu Pasanenkin. Puiston ainoana miehenä.

Oikeastaan nykyisen länsimaisen maailman ja lattepappojen aikaan on suorastaan ihme, miten oudolle mies vielä vauvan päähuoltajana näyttää. Kävi tämän suhteen tulevaisuudessa kuinka vain, Yösyöttö on mahtava aikamatka takaisin vauvakuplan aikoihin.  Se on myös vuoden hauskin kotimainen elokuva. 

Finnkinon teatterit eivät ainakaan toistaiseksi näytä elokuvaa, mutta tällä hakukoneella voit etsiä paikkakuntasi leffateatterin, jossa Yösyötön voi nähdä. Ensi-ilta tänään 6.10.

Edellinen elokuva-arvostelu: Napapiirin sankarit kestäisi vähemmänkin osoittelevaa huumoria

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram