Alkuun seuraa nolo tunnustus.

Luulin vuosia, että näkemäni microblanding-tekniikalla tehdyt kulmakarvat ovat vain taitavien meikkaajien tai luonnonkauniiden ihmisten etuoikeus - tai minulla ei nyt satu olemaan vain kovin kummoiset kulmat.

Seuraavaksi, kun aloin tunnistaa tuolla tekniikalla tehtyjä kulmia luulin, että ne kestävät ikuisesti – kuin tatuoinnit!

Minulle oli aina ollut myös itsestäänselvyys, että jos jollakin joskus nuo microblandingit tekisin, teettäisin ne Suvi Tiilikaisella. En ollut ikinä kuullut kenenkään hänellä kulmissa käyneen olleen muuta kuin supertyytyväinen. Suvin ajat täyttyvät vain täyttyvät käytännössä heti, kun hän ne avaa, joten viime syksynä toimin nopeasti ja sain ajan varattua.

Suvi ottaa asiakkaita vain sen verran, mitä tietää, että voi tehdä sataprosenttisella huolellisuudella. Arvostan tällaista työmoraalia, joten siksikään en edes katsonut missä muualla noita kulmia voisi teettää. Jälkeenpäin kuulin, että kulmabisnes on nykyään aikamoinen villi länsi ja tekijöitä on laidasta laitaan.

Mutta siis kertauksena mitä microblinding-kulmat ovat?(jos sattuu, että jollain muullakin on hieman epäselvää)

Yksi nimitys microblinding-kulmista on 3D-kulmakarvat. Käsittelysstä kulmiin piirretään karvoja, jotka näyttävät hyvin aidoilta. Kyseessä ei ole siis tatuointi, vaan oma tekniikka ja keskimäärin noin vuoden kuluttua pigmentti katoaa pois. Haasteellista touhusta tekee se, että jokaisen kasvot ovat luonnollisesti yksilölliset ja jokainen karva piirretään yksitellen. Suvi käytti hyvin pitkän aikaa, kun hän mittaili ja maalaili juuri sopivan malliset ja väriset kulmat juuri minun kasvoille. 

Miten microblanding-kulmat tehdään?

Muotoilun ja kulmien värivalinnan jälkeen varsinaisessa tekovaiheessa Suvi puudutti kulmien alueen ihon sen jälkeen, kun siihen oli vedetty pieniä viiltoja (näin puudutusaine pääsi toimimaan). Viiltojen kautta valittu väripigmentti pääsee näin sisään. Olen aika kipuherkkä, mutta viiltojen tuoma kipu ei tuntunut missään kohtaa erityisen voimakkaalta. Sitä voisi verrata ehkä sokerointiin. Käsittelyn jälkeen kulmat olivat todella ryhdikkäät, tummat, mutta luonnolliset (väri haalenee yksilöllisesti seuraavan viikon aikana) ja lähdin suoraan hoitolasta aloittamaan työpäivän. Kulmat punoittivat hiukan, mutta sitä varten Suvi antoi oman kulmageelin, jota lisäilin kulmiin noin viikon ajan pari kertaa päivässä. Tuona aikana ei myöskään suositella hikiliikuntaa.

Tässä kulmat viikko ensimmäisen operaation jälkeen. Halusin kulmat kuntoon ennen Anne-kirjaan liittyvän promootion alkamista.
Tässä kulmat viikko ensimmäisen operaation jälkeen. Halusin kulmat kuntoon ennen Anne-kirjaan liittyvän promootion alkamista.

Millaiset kulmista tuli?

Viikon kuluttua kulmat olivat tervehtyneet, kuukauden kuluttua oli kulmien vahvistusaika (kuuluu hintaan), jolloin Suvi katsoi, miten väri on tarttunut ja tekee tarvittaessa lisäviiltoja. Arvostin Suvin rehellisyyttä tässäkin; hän sanoi, että minulle väri ei ollut tarttunut parhaalla mahdollisella tavalla. Näin käy noin kahdessakymmenessä prosentissa tapauksia. Itse olin ollut luonnollisen värisiin kulmiin todella tyytyväinen. Suvi teki minulle uusia viiltoja enemmän kuin normaalisti vahvistuskäynnillä tehdään. 

Tämä vahvistuskäynti oli syyskuun lopulla ja minusta kulmissa on vieläkin väriä. Haalistuminen on yksilöllistä; keskimäärin kulmat kestävät 1-2 vuotta. Itse olin ”helppoihin kulmiin” niin tyytyväinen, että käyn tekemässä microblandingin toistekin. Toimenpide on toki arvokas (590 euroa sisältäen tuon vahvistuskäynnin), mutta tässä hieman kaaottisessa elämäntilanteessa, jossa ehostukseen ei ole usein aikaa ollenkaan, kulmat toivat kivasti ”ryhtiä” kasvoihin naturelleina päivinäkin. 

Yhteys:

Brows by Suvi Tiilikainen sivut ja ajanvaraus täällä. Suvi ilmoittelee myös vapautuvista ajoista Instagram-tilillään @suvitiilikainen

*kulmat saatu alennuksella

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat