Teresa Välimäen luotsaama Superbowl avattiin Hernesaaren rannassa viime vappuna. Voitteko kuvitella, ehdin testaamaan mestan vasta nyt, Superbowlin talvisatamassa Hietaniemen kauppahallissa. 

Superbowlin menu on selkeä. Liha-, kana-, kala- tai kasvis-kulhoon voi tilata lisukkeeksi riisin, kvinoan tai couscousin. Vege-vaihtoehto (marinoitu munakoiso, hummus, edamamepapu, kurkku, chilipaprikakastike, seesaminsiemen) kuulosti houkuttelevalta, mutta tilasin itse lopulta lohiannoksen, joka onkin kuulema paikan myydyin.

Lohikulho sisälsi savulohta, fetaa, edamepapuja, kurkkua, marinoitua punasipulia, tzatzikia ja sekä seesaminsiemeniä. Miksi en itse saa aikaiseksi tehdä tämmöstä?!?
Lohikulho sisälsi savulohta, fetaa, edamepapuja, kurkkua, marinoitua punasipulia, tzatzikia ja sekä seesaminsiemeniä. Miksi en itse saa aikaiseksi tehdä tämmöstä?!?

 

Kulhojen sisällöt vaihtelevat hieman, mutta perusvaihtoehdot (kana,liha,kala,kasvis) ovat siis aina tarjolla.

Vaikka ravintolan nimessä on super-sana, niin annoksiin ei lisätä superfoodeja. Jos siis jollakin muulla välkyllä on ollut tällainen mielikuva, hih. Minua tämä siis ei haitannut, sillä en maun takia ole suoraan sanottuna ikinä liioin välittänyt superfoodeista. Mutta Superbowln ruoka oli supermaistuvaa; raikasta ja herkullista.

Vaikka ravintola ei halua mainostaa terveellisyyttä, niin tunteehan sen, että ei tämä kovin huono vaihtoehto lounaaksi ole. Verensokeri pysyi ruuan jälkeen pitkään tasaisena, ja myös energiaa riittää juoksutyöpäivän ajaksi.

Vaikka olen yrittänyt vähentää ruokastressaamista, niin minulle lounas on päivän tärkein ateria. En ole aamupalaihmisiä, lounaan aikaan on jo sopiva nälkä. Kovin epäterveellistä lounasta en halua syödä, sillä en halua simahtaa kesken työpäivän. Pahaa ruokaa ei ole mitään järkeä syödä, jos ei ole aivan pakko. Kävisin hakemassa tai syömässä Superbowlissa ehdottomasti useammin lounaani, jos mesta osuisi päivittäisten reittieni varrelle. 

Superbowlissa on tarjolla myös päivän jugubowl tai tuorepuuro, joiden sisällöt vaihtelevat nekin päivittäin jonkin verran. Nappasin jälkkäriksi maapähkinä-mantelipuuron. Tuorepuuron piti olla ensin välipalaksi, mutta kokonaisuus näytti niin hyvältä, että oli pakko maistaa vähän heti. Maku oli yllättävän täyteläinen, ja vei makeanhimon mennessään.

Ja lisää kulhoruokaa on tulossa kaupunkiin pian. Viime viikolla selvisi, että Superbowl avaa luukkunsa vappuna myös kesällä Hernesaaren rannassa. Jos ehtisin käydä ensi kesänä sielläkin useammin kuin sen kerran. Enkä voi muuten käsittää, että kohta on oikeasti vappu! Siis apua, käytännössä viikon kuluttua!

Mahtavaa viikonloppua!

Testasin: Saara Aallon gluteeniton herkkuhampurilainen

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram