Viimeiset viikot on tuntunut, että kuherruskuukausi töiden suhteen on loman jälkeen vietetty. Taas mennään täysillä! Arjessa liikuntarutiinien lisäksi vanha kunnon teevee on kyllä paras nollauskeino, joka saa ajatukset oikeasti pois työasioista. Olen myös suuri aikakauslehtifani, mutta välillä huomaan, että niitä lukiessa alan liikaa miettiä työjuttuja. Joten teevee it is! Kaikkine olomuotoineen.

Näille ohjelmille olen raivannut tänä syksynä vapaa-ajan röhnötys-kalenteristani tilaa.

Koko perheelle

1. Idols 13.9 alkaen Nelonen

Ruutuun saapuvista talent-ohjelmista olen eniten fiiliksissä juurikin tällä viikolla alkavasta Idolsista. Kautta aikojen juurikin tuotannon ensimmäiset jaksot ovat olleet niitä viihdyttävimpiä ja odotan innolla, että myös meidän lapset pääsevät tutustumaan formaattiin. Meillä on ollut viimeisen parin vuoden ajan usein juuri talvikaudella joku ohjelma, jota koko perhe on katsonut (paitsi pienin ja iskä). Idols tulee keskiviikko ja torstai -iltaisin. Ohjelman alkaminen tuntuu freesiltä; toivottavasti kanava ei puhkikuluta ohjelmaa liian monella kaudella. Idols kerran viidessä vuodessa tahti on tämän kokoisessa maassa just hyvä!

Illanviettoihin

2. Vain elämää perjantaisin Nelonen

Vähän haukottelin All Stars Vain elämää -julkaisulle, mutta niin vain viime perjantain Cheek-jakso imaisi minutkin mukaansa. Katsoin perään Ruudusta  vieläJari Sillanpään jakson. Sen verran voin paljastaa, että ehkä kiinnostavammat versiot saatettiin nähdä Cheekin päivänä (olihan moni tuona päivänä kuululla epämukavuusalueellaan).

Mutta kiinnostuneena kuuntelin samojen tyyppien juttuja, joista osan olin kuullut tai lukenut useaan otteeseen. Satulinnan taika toimii yhä! Parhaimmillaan ohjelma toimi kuitenkin seuraavan iltana Ruudun kautta, kun kaveriperhe oli kylässä. Seurustelun lomassa oli kiva analysoida ja kuunnella kappaleita.

Puolison kanssa

3. Liar 12.9 HBO Nordic

Yhteisten sarjojen ja elokuvien löytäminen onkin meillä haastavaa, sillä makumme televisio-ohjelmien suhteen ei voisi olla enempää erilainen. Minua ahdistaa miehen rikossarjat ja tylsistyttää jalkapallo. Hän ei voi sietää Ensitreffit alttarilla -ohjelmien tapaisia realityjä. 

 Katsoimme yhdessä Affair -sarjan jaksot, joten ajattelin myydä miehelleni HBO:lla 12.9 ensi-iltansa saavan Liarin. Ainakin ennakkoon katsomani jakso vaikutti lupaavalta. Tykkään, että asioista näytetään useampikin kuin yksi puoli.

Liar-sarjassa hiljattain eronnut Laura (Joanne Froggatt) on fiksu ja työlleen omistautunut opettaja, jota epäilyttää palata takaisin treffimarkkinoille. Andrew (Iaoan Gruffud) on puolestaan maineikas kirurgi, jonka poika käy samaa koulua, jossa Laura opettaa. Laura ja Andrew ihastuvat toisiinsa välittömästi ja menevät treffeille. Kumpikaan heistä ei osaa aavistaa, kuinka kauaskantoisia vaikutuksia heidän kohtaamisellaan on heihin ja heidän perheisiinsä.

Totuus ja seuraamukset kulkevat käsi kädessä tiivistunnelmaisessa jännityssarjassa, jonka ovat luoneet BAFTA- ja Golden Globe -ehdokkaina olleet tuottaja-käsikirjoittajat. 

Yksin kyhjötykseen

4. Siskonpeti 21.9 YLE

Ensitreffit alttarilla -ohjelman lisäksi Siskonpeti kuuluu niihin sarjoihin, joita katson ihan keskenäni. Koska lapset ovat liian pieniä ja mies ei tajua. En naura vedet silmissä ohjelman sketseille, mutta tykkään sen tarjoamasta samaistumispinnasta huumorilla höystettynä. Usein hymähtelen. Toivottavasti tällä alkavalla kolmannella kaudellakin.

Kannattaa(ko) odottaa 

5. The Crown 8.12 Netflix

Hih, tiedän jo mitä teen joululomalla! Brittihovin elämää ja maan politiikkaa koukuttavasti kuvaava The Crown saa onneksi jatkoa (sarjan luoja on väläytellyt sarjasta jopa kuuden tuotantokauden mittaista). Sarjaa seuratessa minulla on huono tapa googlailla, mites tämä menikään ja kuka tämä nyt olikaan. Mutta lasketaan sivistäväksi viihteeksi.

Miksi?

Maikkarin Katsomoa on niin hankala käyttää?

Ennen kirjautumistakin (joka nykyään vaaditaan) oli herran hallussa mikä selain ja päivitykset tukivat tuota sivustoa (sain välillä näkymään yhdellä padeista). Jotkut tunnukset olen television kautta kerran luonut, kun nykyään yritän päästä sisään, systeemi herjaa. Aika turhauttavaa! On jäänyt katsomatta vielä kokonaan Jenni Pääskysaaren juontama Meidän tarina, jossa julkkispariskunna maskeerataan 60 vuotta vanhemmiksi (superkiinnostavaa). Samoin Atlantin yli -sarjan viimeinen jakso on näkemättä. Treffit alttarilla katson aina reaaliajassa, eli nyt!

Tunnelmallisia syysiltoja!

 

 

Kommentit (2)

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
4/2 | 

Hih, kiitos vinkistä :) Meillä itse asia mies katsoo sitä. Mulle vähän liian heviä settiä, mutta täytyypä jossain vaiheessa yrittää taas uudelleen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram