Palasin hetki sitten Helsingin jäähallista, jossa Suomi voitti maailmanmestaruuden. Tamperelainen Minetit-joukkue nousi eilisen alkukilpailun jälkeen kakkossijalta venäläisen Expressian ohi ja vei voiton 0.05 pisteen erolla. Kisat olivat Suomelle monella muullakin tapaa voitokkaat, Olarin voimistelijoiden OVO Team nappasi naisten sarjassa pronssia. Lisäksi Suomelle tuli voitto junioreiden joukkuesarjassa (Minetit Elite) ja maasarjassa (Minetit Elite ja Ovo Jr Team).

Lämmittävintä oli kuitenkin nähdä kaikki sadat Suomen liput ja kuulla yli 7000 katsojan  korvia huumaava kannustus. Hienot naisurheilijat saivat voittaa kotiyleisön edessä, eivätkä jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Minettien Suomi100 -teemaa henkivä ohjelma oli huippu-urheilua ja estetiikkaa parhaimmillaan.

Joukkuevoimistelu ja MM-kisat ovat olleet aikaisempaa paremmin esillä mediassa tänä keväänä. Nytkin maailmanmestaruus on nostettu esille suurempien medioiden uutisissa, mutta somessa on hiljaisempaa.

Voittoa ovat hehkuttaneet vain lajia joskus harrastaneet kaverini tai vanhemmat, joiden jälkikasvu on lajin parissa. Peukuttelemme voittoa käytännössä keskenämme.

Muuten on tosiaan hiljaista. Instagramissa kukaan miesjulkimo ei ole vetänyt itseään puolialasti onnitellakseen Minettejä. Henkeen ja vereen urheilumiehet JVG:n VilleGalle ja Jare sekä Jaajo Linnonmaa heiluvat kyllä kuvassa Suomen lipun kanssa #urheiluviikonloppu -hashtagin alla. Raveissa!

Joukkuevoimistelun voi toki osallistujamaiden määrän perusteella kuitata marginaalilajiksi. Mutta niin voi tuomita myös jääkiekon. Jos lätkätermeillä nyt aletaan vääntää, niin Suomi on joukkuevoimistelussa sama kuin Kanada jääkiekossa. Miten saisimme samaa kansallista ylpeyden tunnetta kuin jääkiekossa myös voimistelussa joukkuevoimistelukansaa laajemmalle? Fanikulttuuriinkin olisi ainekset, kun katsoi tänään, mikä määrä hurraavia pikkutyttöjä ja niiden äitejä Nordiksella kokoontui. Isät ja veljet olivat edustettuna hyvin vähäisesti.

Raha tietysti ratkaisee. Mutta myös asenne. Nyt voisi olla hyvä aika ammattimaistaa joukkuevoimistelijan ammatti. Edes sen verran, että maan ( ja todistetusti maailman ) parhaat eivät joutuisi maksamaan harjoittelusta, kisamatkoista, puvuista.

Me lajin fanit voimme taas ostaa fanipaidan ja lipun katsomoon aina tilaisuuden tullen. Naisurheilun tasoa ja kiinnostavuutta voimme nostaa juurikin me. Me naiset.

Onnea vielä Minetit, eli Camilla Berg, Ronja Hakala, Emmi Nikkilä, Venla Niemenmaa, Siiri Puuska, Ella Ratilainen, Adeliina Sulkanen, Milja Vuorenmaa, Venla Lampo, Viivi-Sofia Minkkinen, Jasmine Niemelä.

Mimmit on maailmanmestareita!

Kommentit (5)

EX-joukkuevoimistelija
7/5 | 

Siihen on kuitenkin syy, miksi jääkiekko vetoaa suurempaan yleisöön enemmän kuin joukkuevoimistelu. Se ei ole voimistelun syy, ei katsojien, eikä ainakaan jääkiekon. Joukkuevoimistelun ollessa oikeasti jännittävää katsottavaa, lajin suosio ja fanikulttuuri voisivat nousta. Valitettavasti joukkuevoimisteluohjelmien katsomiseen moni puutuu jo tunnin jälkeen.. jonka jälkeen on jaksettava katsoa vielä 50 lähes täysin vastaavaa esitystä. Toivon, että joukkuevoimistelu kehittyy jatkossa kiinnostavampaan suuntaan, sen eteen on vain tehtävä suuri työ.

Vierailija
8/5 | 

Ihmetyttää vain miksi näitä joukkuevoimistelun seurajoukkueiden maailmanmestaruuksia pitäisi pitää Suomen voittoina. Samma kuin siinä jääkiekossa Kärpät ja Tappara osallistuisivat MM-kisoihin ja koko Suomen tulisi juhlia näiden voittoa.

Vierailija
9/5 | 

Ja tässäkin hehkutetaan lopussa vain Minettejä. Miksi ei mainita toisen kultajoukkueen tyttöjen nimiä ja onnitella myös heitä? Onnea Minetit Elite!

Vierailija
10/5 | 

On myös useita muita vastaavia lajeja joista ei kerrota mitään vaikka suomi aina mitaleilla... Ihan yleisesti suomen muitakin urheilulajeja voitaisiin nostaa enemmän tietoisuuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram