Viime viikkojen pahin kiire helpotti viikonloppuna. Ehdin katsomaan vähän rästiin jääneitä ohjelmia, pulkkamäkeen perheen kanssa ja kirjoitella taas enemmän blogia.

Olen jatkanut dieetitöntä elämää, mutta pyrkinyt syömään ruokia, joista tulee hyvä olo. Välillä - varsinkin kiireessä - tällaisten ruokien keksiminen on haastavaa. Enkä halua enää tässä elämässä tehdä syömisestä tai syömättä jättämisestä mitään numeroa, mutta jos kirjoitan kotona, pyrin syömään helppoa ja terveellistä ruokaa. 

Joten kuin tilauksesta Saara Aalto kertoi edellisessä Yökylässä Maria Veitola -jaksossaan ruokavaliomuutoksesta, ja mitä se sai aikaan hänen terveydelle ja vuosia jatkuineille oireille. Jatkuva maidoton ja gluteeniton ruokavalio vaatii jonkunmoista kekseliäisyyttä, joten ilahduin Saaran ja hänen avopuolisonsa Merin Marialle tarjoamasta aamiaisesta; riisikakuista väsätyistä "hampurailaisista", jotka ovat kuulema Saaran ja Merin suosikkeja.

Ja sattumoisin juuri niin yksinkertaisia tehdä, että maailman surkein kokkikin osaa niitä valmistaa. Viittaan jälkimmäisellä itseeni. Otin ideasta kopin ja duunasin heti omanlaisen version Aallon hampurilaisesta.

Paistoin juustonmakuisten riisikakkujen väliin kananmunia.

Päälle vielä tomaattia (ja seuraavalla kerralla myös avokadoa).

Sekoitin soijajugurttiin american-dippijauhetta "hampurilaiskastikkeeksi".

Onhan tää näin vähän arkisen näköinen, mutta

toimii! Ja kylkeen lauantain kunniaksi kylmää pepsiä. 

Oli oikeesti hyvää, vaikka kukaan muu taloudesta ei jostain syystä oikein innostunut edes maistamaan luomustani. Olen jopa jäänyt näihin vähän koukkuun. Yksi päivä vedin lounaaksi kolme hampurilaista, eikä silti tullut edes liian tuhti olo.

Tiedän toki että riisikakkujen terveellisyydestä on kiistelty paljon, koska ne sisältävät käytännössä vain hiilihydraatteja. Minulle riittää tällä hetkellä se, että kohtuudella käytettynä, ne sopivat ruokavaliooni ja oloni pysyy hyvänä.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram