Tuntuu käsittämättömältä, että prinsessa Dianan kuolemasta on tänään kulunut 20 vuotta. 

Uutinen oli tuona päivänä niin iso, että se hätkähdytti savolaisessa pikkukaupungissakin. Itse asiassa heräsin uutiseen, kun tekstitelevisiota selaava isä korotti ääntä, kun luki sen äidilleni. Minäkin kömmin sitä huoneestani ihmettelemään.

Myöhemmin päivällä kauhistelimme sitä voimisteluharjoitusten alussa. Muistan jostain syystä tuonkin. Harjoittelimme isommalla porukalla seuran juhlagaalaa varten. Moni vanhemmista voimistelijoista kuuli uutisen vasta treeneihin tullessaan.

Tuntui omituiselta surra ihmistä, josta oli vain lukenut. Toki samaistumista lisäsi se, että William oli vain vuoden vanhempi kuin minä. Harryn rinnastin pikkuveljeeni. Menettää tuossa iässä äitinsä!

14-vuotiaaksi tiesin Dianasta hämmästyttävän paljon. Mummolassa olin lukenut aikakauslehdistä prinsessan elämästä, josta ei käänteitä puuttunut. Katsoin televisiosta myös Dianan haastattelun, jossa hän kertoi Charlesin uskottomuudesta. Haukoin muun juorunälkäisen yleisön kanssa henkeäni - ja tietenkin symppasin kaikessa Dianaa. 

Ehkä Dianan kuolinpäivä piirtyi mieleeni tarkasti, koska syksy oli ollut muutenkin traaginen. Yksi ylä-asteemme aloittanut tyttö oli riistänyt henkensä ja vaikutti tietysti yleiseen ilmapiiriin. Dianan kuoleman jälkeen televisiossa ja lehdissä pyörivät koosteet Dianasta ja tämän elämästä. Se oli ymmärrettävää, Diana jäänee historiaan yhtenä aikamme tunnetuimmista ihmisistä. 

"14-vuotiaaksi tiesin Dianasta hämmästyttävän paljon"

Teini-ikäisen silmissä hän oli keski-ikäinen nainen. Vasta nyt - 34-vuotiaana - ymmärrän, kuinka nuori Diana todella oli kuollessaan. 36-vuotias! Ymmärrän paremmin myös, miten nuori hän ollut avioituessaan. Tätä taustaa vasten olisi ollut ihme, jos liitto oli kestänyt. 

Mutta millaisen kasvutarinan Diana eli! Ujosta ja punastelevasta tytöstä kasvoi karismaattinen ja (ainakin haastatteluissa) huumorintajuinen ja itsevarma nainen. Hän vaikutti myös aidosti kiinnostuneelta hyväntekeväisyystyöstä, jota teki keskimääräistä enemmän. 

Ja loppujen lopuksi hän sai rakastaa ja häntä rakastettiin. En ole äkkiseltään keksinyt vielä parempaa elämän tarkoitusta.

kuva: Britannian hovi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram