Tänä viikonloppunako se on? Tännäänkö se on? Onko se koko lokakuun? Vai pyhäinpäivänä? 

Siihen nähden, että lapsemme ovat viettäneet koko elämänsä Halloweenia hyvin ahkerasti, niin koko Halloweenin käsite on ollut meikäläisellekin hieman epäselvä.

Googlaamalla tästä toki löytää perustietoa, kuten että sitä vietetään pyhäinpäivän aattona ja nimenomaan angolosaksissa maissa. Ja että se on kelttien talven alkamisen juhlapäivä, jolloin vainajahenkien uskottoon liikkuvan. Itse termikin muodostuu siis sanoista All Hallows Eve. 

Olimme ensimmäistä kertaa nyt Halloweenia edeltävän ajan Kaliforniassa ja jenkit alkoivat valmistua Halloween-iltaan hyvissä ajoin. Ilta, jolloin lapset kiertävät ovilla kyselemässä trick or treat on siis tänä iltana! 31.10! (jihuu sain tämän selvitettyä 35 vuoden iässä).

Paparazzasin loman ajan jenkkien Halloween-pihoja sen, minkä pystyin. Monta upeaa tekelettä vilahti auton ikkunasta ohi, mutta en tohtinut pyytää jatkuvasti kuskina toiminutta miestä pysähtymään.

Kolmen viikon aikana tekemäni kartoituksen mukaan opin, että jenkit koristelevat pihan joko kokonaan tai jättävät kokonaan koristelematta. Yleisempiä koristeita olivat kurpitsat, hautakivet ja luurangot sekä eriliaset hämähäkin seitit.

Päätin noudattaa itse samaa linjausta kodin Halloween-meinigissä.

Vuosien aikana kaikenmaailman kurpistalyhtyjä ja valoja on ehtinyt kertyä korillinen. Kun vein matkalaukkuja varastoon, pelkkä korin näkeminen kyllästytti. Sanoin lapsille, että tänä vuonna siirrytään suoraan jouluun. Eli Halloween-koristeiden määrä on meillä nyt nolla! 

Koulun ja kavereiden järjestämät Halloween-meinigit saavat riittää. 

Ja sit fiilistellään ihan näitä otoksia kalifornialaisilta pihoilta.

 

 

 

 

Hyvää halloween-henkistä loppuviikkoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogi jatkaa viihteen maailman ilmiöiden ja ihmisten käsittelemistä siitä, mihin Radalla-palsta jää. Elämääkin täällä eletään ja ihmetellään - välillä myös skumppalasin kera.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen toimittaja, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat