Anu Saagimin mielestä Maria Veitola on ruma. Hanna Sumarin allit korostuivat väärin Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa. Maria Veitolan blondatut hiukset ja some-keskustelu siitä, sopivatko ne sille vai eivät.

Siinä otsikoita viime viikoilta.

Ja niin.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää.

Minua naisten ulkonäköä ruotiva keskustelu on veetuttanut viime viikkoina niin paljon, että se on vaikuttanut jopa tyttäreni voimistelupuvun strassinliimausoperaatioon. Käden työ tuottaa hieman vaikeuksia luki ala-asteella todistuksessa käsityön kohdalla. Lapsena lahjoin omat voimistelukaverini karkkipalkalla hoitamaan kisapukuihin tai esiintymisvaatteisiin liittyvät tuunausvelvollisuudet.

Palkkaa joku tuohon, mieheni ehdotti, kun ähelsin sormet liimassa strasseja kiinni sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä. Mutta en kehtaa. Sitä paitsi, tiedän lajista sen verran, että kukaan tuomari ei vähennä pisteitä väärin liimatuista strasseista. Kunhan kimaltaa niin että häikäsee!

Tyttäreni ei ollut aivan samaa mieltä, kun näki liimaläikät ja vääränväriset strassit jonon jatkona. 

Äiti sä et kyllä oo hyvä liimaamaan!

Silloin se tuli. Purkaus viime viikkojen ulkonäköpuheelle. Kahdeksanvuotiaalleni.

Maailmassa on olemassa olennaisia ja epäolennaisia asioita. Olennaisia asioita urheilussa, työelämässä ja elämässä noin yleensäkin on se, että olet harjoitellut hyvin, tehnyt parhaasi ja ollut reilu muille. Ulkoiset jutut, kuten muutama vääränvärinen strassi, on sen rinnalla niitä, maailman epäolennaisimpia asioita. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka paljon olet tehnyt työtä, kehittynyt tai kuinka arvokas olet ihmisenä. Rakas tyttäreni, opi tunnistamaan olennaiset asiat ja jätä epäolennaiset omaan arvoonsa. Myös sellaisiin keskittyvät ihmiset.

Maailmassa on myös asioita, joihin voit ja et voi vaikuttaa. Monet asiat ulkonäössä ovat kuin käsitöissä umpisurkean äitisi liimaama strassi, et voi vaikuttaa niihin. Rakas tyttäreni, unohda ne ja keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa.

Olen tavannut työssäni lukuisia kauniita ja alallaan menestyneitä naisia. Olen tavannut myös niitä, jotka ovat saaneet ulkoisella kauneudellaan kaiken, unohtaneet olennaiset asiat, keskittyneet epäolennaiseen ja sittemmin vanhentuneet. Kadottaneet ajan myötä ulkoisen kauneutensa, jota yrittävät epätoivoisesti saada takaisin, koska muutakaan heillä ei ole ja kokevat olevansa arvottomia ilman sitä. Katkeroituneet.

 Eikä se ole kaunista katsottavaa.

 

Pyyntö kaikille naistenpäivän kunniaksi sukupuoleen katsomatta: unohdetaan tänään epäolennainen, ulkonäkö ja nostetaan malja olennaisia asioita elämässään toteuttaville naisille! 

kuva alla: WomenWorking.com

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram