Poika 14v. Uudet vaatteet koko 170cm.

Poika 10v. Pehmä haalari/jumpsuit 152-158cm.

Tyttö 12v. Merja Jalon uusin kirja tai muu hevoskirja

Siinä muutama vähävaraisen perheen nuoren toivoma lahja Hope Ry:n tämän vuoden joululahjakeräyksessä. 

Kävin viemässä omat "pakettini" joulukuun ensimmäisenä päivänä Helsingin Stockmannille, jossa keräys on auki pisimpään, 22.12 saakka. 

Joka vuosi lahjoja valitessa sydän itkee verta kuuseen roikkumaan jääneiden lahjatoiveiden puolesta. Entäs jos jonkun lapsen joulun ainoa toive ei toteudu ollenkaan?

Tuttu voimattomuuden tunne iski tänä vuonna jo marraskuun puolella, kun lempparibloggaajani Karoliina Sallinen-Pentikäinen jutteli aiheesta Instastoryssaan.

Karoliina oli käynyt tyttärensä kanssa valitsemassa lahjoitettavat paketit Tampereen Koskikeskuksen toivelahjapuusta. Jutellut sen jälkeen tyttärensä kanssa, että jokainen paketti voi olla ainoa, jonka lapsi koko jouluna saa. 

Itse olin juuri inventoinut, mitä omat lapset saavat joulukuun ensimmäisenä aamuna joulusukistaan. Kun katselin tonttupinnejä, joulupukkihuulirasvoja ja kolmella kympillä ostettuja fudiskortteja, mieleeni tuli väistämättä, että ehkä meidän lapsille joulu olisi tullut ilman näitäkin.

Vastasin Karoliinan stooriin nyyhkyemojilla, jonka jälkeen päädyimme keskustelemaan, voisimmeko tehdä jotain. Päätimme jatkaa haastamista ja edes muistuttaa blogeissa ja some-kanavissa keräyksestä. 

Hope Ry:n joululahjakeräyksessä on siis kyse siitä, että yhdistys on kerännyt vähävaraisten lapsiperheiden lapsilta ja nuorilta joululahjatoiveita.

Toiveet roikkuvat toivelahjapuissa, joita on satoja ympäri Suomen (pelkästään pääkaupunkiseudulla puita on 50 kappaletta). Oman kokemukseni mukaan lahjatoiveet ovat 15-50 euron välillä, mutta yhdistyksessä ei ole haluttu rajoittaa lasten toiveita.

"Lasten lahjatoiveet voivat vaihdella uusista sukista Playstation neloseen. Meillä on periaatteena, että annetaan lasten toivoa ja unelmoida, eikä sanota, että koska perheesi on vähävarainen, sinulla ei ole oikeutta toivoa uutta Pleikkaria", Hopen pääkaupunkiseudun tiiminvetäjä Heli Nyholm totesi.

Käytännössä homma toimii niin, että toivepuusta voi valita kukkarolleen sopivan toiveen tai toiveet. Tämän jälkeen esimerkiksi meikäläinen marssi Stockmannilla, jossa puu sijaitsi siis kassojen vieressä viidennessä kerroksessa,  ja ojensin valitsemani lasten lahjatoiveet kassalle. Kassa kysyi, paljonko haluan investoida per paketti (yleensä olen valinnut toiveita, joiden hinnan osaan aika tarkkaan arvioida). 

Viime vuonna ostin lahjat pienille tytöille lasten lahjapuusta. Koska raja on vedettävä johonkin, nappasin tänä vuonna seuraavat toiveet lahjapuusta nuorille pojille. 

Myyjä latasi kutakin lahjaa kohti kolmenkymmenen euron arvoiset lahjakortit (summan saa siis kassalla määritellä itse, arvioin, että noilla saisi kunnolliset kyseiset tuotteet). Yhdistyksen vapaaehtoiset käyvät hakemassa lahjat ja välittävät perheille. 

Käytännöt vaihtelevat puun sijainnin mukaan. Joissain paikoissa napataan toive mukaan, käydään ostamassa toivelahja ja palautetaan yritykselle/ohjeistettuun paikkaan.

Koska minulla ei ole tarpeeksi rahaa lunastaa edes kaikkia yhden puun paketteja, niin haastankin kaikki, joilla ei mene lahjan ostamiseen ne viimeiset rahat, poimimaan puusta tänä jouluna edes yhden toiveen.

Ja koska tiedostan, että en myöskään tavoita kaikkia maan ihmisiä, haastan mukaan muutamia tunnettuja henkilöitä ja vaikuttajia, joiden sydäntä lähellä tiedän asian olevan. 

Koska Karoliina otti omalla haastella haltuun Tampereen seudun, haastan puolestaan omista haastateltavistani pohjoisesta laulaja Suvi Teräsniskan ja Kuopion suunnalta Kalpan valmentaja Sami Kapasen ja organisaatiossa työskentelvän Satu-vaimon. Lahden suunnalta haastan laulaja Jannika B:n ja täältä pääkaupunkiseudulta superjuontajat Vappu Pimiän sekä Marja Hintikan ja myös monitaituri Roope Salmisen ja kansanedustaja Jaana Pelkosen. Tube-vaikuttajista ilmeinen haasteen kohde on Äidin puheenvuoro-tubettaja Inari.

Keräyksen kautta Hope toteuttaa joka vuosi tuhansien lapsien lahjatoiveita. Oman kaupunkisi toivelahjapuut löydät helpoiten, kun kirjoitat Facebookiin Hope Yhdessä & Yhteisesti Ry ja kirjoitat perään etsimäsi kaupungin.

Tässä vielä muutamia esimerkkejä  sijainnista ja lahjoitusajoista, jotka bongasin itse yhditysten paikkallispisteiden sivuilta.

Helsinki, Stockmann 22.12 asti

               Itäkeskus 16.12 asti

               Easyfit-kuntokeskukset 14.12

Espoo, Stockmann Tapiola 22.12

Vantaa, Jumbo Stockmann 22.12

Oulu, Linnanmaan Prisman aulasta /paketit Infoon 13.12 mennessä.

Kuopio, SalaCavala 9.12 asti 

              Iloinen Joulukauppa Matkus

Tampere, Ratina 16.12 asti

Keräys myös muun muassa Tallink Siljan, Starbucksin, Forever kuntoklubien, Pihlajalinnan toimipisteillä.

Jos jotain olen tässä elämässä oppinut, niin yleensä mitä enemmän annat, niin myös saat. Tuli aidosti hyvä mieli, kun sain osaltani paketit jo eteenpäin. Ja epävarmassa maailmassa ei koskaan tiedä, milloin itse on avun tarpeessa.

Pidetäänhän yhdessä huolta, että jokainen lapsi saisi tänä jouluna edes sen yhden paketin? <3

*Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta haastatta varten haastateltu HOPE Ry:n työntekijöitä. Käytämme haasteen yhteydessä hashtageja #hopery #lahjapuukeräys #edesyksipaketti

 

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Kiitos tästä postauksesta :) Osallistuin itse viime viikonloppuna Hopen lahjakeräykseen ostamalla neljä lahjaa, suurin piirtein saman ikäisille lapsille/nuorille kuin omat neljä. Tulipa hyvä mieli, kun saattoi auttaa!

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
5/3 | 

Ihana kuulla <3 Eihän tämä täysin epäitsekästä olekaan, tästä tulee itsellekin niin hyvä mieli <3 Ihanaa joulua perheellesi :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat