Ei tarvitse miettiä kauan, mikä oli pääsiäisen 2018 puheenaihe.

En edes laskenut, kuinka monta kertaa pyhien aikana analysoin Jari Sillanpään antamaa haastattelua ESV -talk show´ssa. Aika monta. Jarin tilanteeseen liittyvät uutiset ovat yhä iltapäivälehtien kansissa ja luetuimpien uutisten listalla.

Se, että Jari Sillanpää myönsi suorassa lähetyksessä olevansa narkomaani, ei ollut minulle yllätys. Se, että hän kertoi yksiselitteisesti, miten huumeet ovat hänen laukkuunsa päätyneet ja millä tavalla sekä millaisilla porukoissa niitä käytetään, ei ollut minulle yllätys sekään.

Yksi Jari Sillanpään suosion salaisuudesta on ollut aina avoimuus. Hän ollut sitä yleisölle, mutta myös meille toimittajille. Luonnonlapsena hän ei ole arvottanut kenelle hän kertoo ja mitä. Yleensä hän on kertonut, mitä mieleen tulee sillä hetkellä tai mitä kysyjä sattuu kysymään.

Siltsu on ollut aina mediastrategioista omalta osaltaan lähes vapaa. Hän ei ole sullonut vastauksiin mainoksia uusista kappaleista tai olympiastadionin keikoista.

Sen sijaan hän on saattanut kertoa ja eritellä, miksi hän tykkää pukeutua vapaalla naisten vaatteisiin. Olen aina rakastanut Jari Sillanpäässä tätä tietynlaista epäsovinnaisuutta! Kun piirteeseen lisätään menestys, se tekee ihmisestä vallan kiehtovan. 

Nyt huumekohussa avoimuus ja epäsovinnaisuus kääntyivät ensimmäistä kertaa Jaria vastaan. 

Viihdepiireissä Jarin huumeongelmasta on supistu jo vuosia ja pelätty, että homma karahtaisi karille jo aikaisemmin. Uskon, että myös fanit ja Vain elämää -ohjelmaa katsoneet ovat aistineet jotakin. 

"Meillä on ikävä vanhaa Jaria"

Viimeksi näin itse Sillanpään lavalla kesällä 2015, jolloin hän heitti keikan moittettomasti ja ajallaan, mutta jotenkin mekaanisesti. Kujeileva veijari loisti lavalla poissaolollaan. Tuttu pilke silmistä oli poissa, kun tervehdin häntä nopeasti backstagella ennen kuin hän käveli lavalta suoraan autoon, jonka takapenkillä poikaystävä-Siim odotti. 

Tie, jonka Suomen yksi suosituimmista artisteista on valinnut, tuntuu pahalta. Tuntuu myös pahalta liittyä tuomitsijoiden kerhoon, mutta vaihtoehtoja ei ole, kun kyseessä ovat kovat huumeet. 

En tiedä, millaista on olla huumeriippuvainen, mutta haluaisin välittää Jarille varmasti monien suomalaisten allekirjoittaman viestin, että mitään ei ole vielä lopullisesti menetetty. Jos vain menet hoitoon ja jätät huumeet, merkityksellinen elämä löytyy jostain muusta.

Meillä on ikävä vanhaa Jaria.

 

kuva: Sanoma

Kommentit (2)

EijaJ
1/2 | 

Ei se ole ihan niin helppoa. Eiköhän jokainen narkomaani ole joskus kokeillut huumeista luopumista. Antakaa nyt tuomitsijat vähän armoa ihmiselle. Tuskimpa kukaan ajattelee alkavansa narkomaaniksi kun ensimmäistä kertaa - ties mistä syystä, ehkä pelkotilasta tms - ottaa huumetta. Ja hei, kyseessä kuitenkin hänen elämänsä jota ei voi elää muitten odotusten mukaan ainakaan koko ajan.

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016

Totta tämä. Kirjoituksen jonkunmoisena pointtina yritti olla, ettei ole tarkoitus tuomita Jaria ja lyödä lyötyä, mutta tuomita huumeiden käyttö ja niistä hyväksyvästi puhuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram