Katsoin ennakkoon äsken päättyneen Ensitreffit alttarilla -jakson ja täytyy sanoa, että meikäläisen ihmetyskynnys ylittyi nyt Rosan, 26, käytöksen suhteen siinä määrin, että mietin, onko lähempänä 25 ikävuotta oleva kypsä kestämään ohjelman tuomat paineet?

Ja kyllä kuten aikaisemmilla kausilla on nähty, ohjelman konseptiin kuuluu, että omat ja toisen omituisuudet joutuu kohtaamaan. Rosalla ahdistus ja aaltoilevat tuntemukset alkoivat vaan ennätysaikaisin.

Häämatkan jälkeen Rosa kertoi jo, että tarvitsee aikalisää kaikesta.

Ensimmäisenä päivänä häämatkalla alkoi ahdistus, en tiedä varsinaista syytä. Semmonenkin, kun ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, nyt kun just tarvis tukea ja lohdustusta, Rosa selvitti illan jaksossa.

Häissä palavasti Eetuun, 28, rakastunut Rosa näytti tempperamenttiiaan siis jo häämatkalla, mutta tänään nähdyssä jaksossa tuntui, että kiukuttelu oli jo lapsellista.

Uusimmassa jaksossa Eetu muutti siis Rosan luo Lahteen. Ajoitus ei ollut mitä parhain, sillä sairaalassa työskentelevällä Rosalla oli meneillään yövuorotyöputki.

Äitini on tehnyt koko elämänsä myös yötöitä sairaanhoitajana, ja olen sitä kautta nähnyt, miten raskasta epäsäännöllinen yötyö on. Nyt tuntui, että Rosa kaatoi koko ammatinvalintansa Eetun niskaan heti, kun puoliso astui ensimmäistä kertaa Rosan olohuoneeseen. Rosan vastaanotto ohjelmaan kahteen muuhun pariin verrattuna oli vaatimaton. Heikkiä odotti Miinan luona valmis makaronilaatikko,  Sini tyhjäsi hyllyjään Vesaa varten ja halusi valmistaa tälle hyväksi havaitsemallaan reseptillä.

Täällä ei ole mitään hotelliaamupalaa

Rosa totesi sen sijaan Eetulle, joka ei sellaista todellakaan vailla ollutkaan, tuntui vain kyselevän, missä puurohiutaleet ovat.

Nukuttuaan yövuoron jälkeen Rosa suostui lopulta pyörähtämään Eetun kanssa kaupassa.  Lopulta hän syyllisti Eetua sielläkin, että "tämä saa ideoida ihan keskenään ruokansa" sekä, että Eetun vapaailta mässyineen kuulosti "kadehdittavalta".

"Täällä ei ole mitään hotelliaamupalaa"

Luonteeltaa selkeästi kiltti Eetu yrittää piristää ja mennä Rosan jaksamisen ehdoilla. Mutta kuinka kauan hän jaksaa?

Tähän asti nähdyssä ei parisuhteeseen ole mahtunut kuin Rosa Rosa Rosa ja sen tunteet.

Olen ymmärtänyt, että ohjelmaan haetaan ihmisiä, jotka ovat motivoituneita sitoutumaan ja elämään parisuhteessa. Ehkä jos ymmärtää, että työ on vaativaa, niin kannattaisiko ensimmäiselle arkiavioliittoviikolle yrittää järjestää viikko kesälomaa, ettei ihan heti tarvitsisi hypätä syvään päähän?

En osaa sanoa, paljonko ikä vaikuttaa Rosan käytökseen vai yksinkertaisesti outo tilanne? Onhan ohjelman historiassa nähty toki myös, kuinka nelikymppinen mies ei voi luopua iltarahkastaan missään tilanteessa.

Itse olen tottunut näkemään ohjelmassa hieman sivistyneempää käytöstä.

Jokainen tietää lähipiiristään, että kumppanin löytäminen vaikeutuu, kun kolmekymmentä ikävuotta tulee täyteen. Jotenkin alunperin ajattelin, että ohjelma on suunnattu juuri näille ihmisille, jotka ovat valmiita sitoutumaan, mutta eivät ole sitä kolmenkympin jälkeen löytäneet sopivaa puolisoa.

Valitut ihmiset myös tuntevat itsensä hyvin ja ottavat vastuun elämästään.

Hyvänä esimerkkinä tällaisesta tyypistä Miina, joka tuntuu suhtautuvan vuorotyöhön, kuin elämään positiivisen rennosti. Ilmapiirin eron Heikin ja Miinan sekä Rosan ja Eetun kämppien välillä saattaa aistia ruudun läpi. Vaikka Miina painui aikaisin pehkuihin, Heikki jäi hyvällä mielellä viettämään aikaa keskenään.

Sitä omaa tilaa voi antaa ja ottaa muutenkin kuin äksyilemällä.

 

Nopea katsaus kertoo, että aikaisemmilta Suomen Ensitreffit-kausilta on syntynyt jokaiselta yksi pysyvä liitto. Ensimmäisen kauden Violaa ja Esaa lukuun ottamatta kaikki yhdessä pysyneet parit olivat molemmat yli kolmekymppisiä, kun sanoivat tahdon.

Toiselta kaudelta yhdessä ovat yhä tuolloin 34-vuotias Sari ja 35-vuotias Antti. Kolmannelta taas Tiina 34, ja Samuel, 31. Viime vuonna 32-vuotias Johanna nai 39-vuotiaan Markuksen ja pari on yhä yhdessä (kuvassa alimpana).

Mitä mieltä olette? Onko ikä vain numeroita vai voisiko elämänkokemuksesta olla tässä ohjelmassa niin iso hyöty, että se olisi jopa vaatimus?

 

kuvat AVAtv

 

 

 

Kommentit (16)

peanutbuttercup
17/16 | 

Olen samaa mieltä, minusta pitäisi olla yli kolmenkymmenen. Minusta tuntuu, että yleisesti 25 vuotiaat ohjelmaan lähtijät eivät ole tarpeeksi kauan ehtineet haluta vierelleen vakituista kumppania. Heillä on myös usein enemmän odotuksia tulevasta kumppanista, ja oletukset saattavat särkyä jo alussa.

Vierailija
19/16 | 

Ihmiset kypsyvät ja kasvavat eri tahtiin, joten tietynlaisen käytöksen liittäminen tiettyyn ikään on ehkä vähän mustavalkoista ajattelua. Paljon vaikuttaa myös se, millaisia aiempia kokemuksia parisuhteista on ja kuinka kauan on ollut yksin. Onhan sarjassa nähty myös niitä vähän vanhempia pareja, joille pitkällisen yksin asumisen jälkeen toisen ihmisen päästäminen omaan arkeen ja rutiineihin on osoittautunut liian vaikeaksi – ja ymmärtäähän sen, kun se tapahtuu noin yhtäkkiä. Vaikka kolmekymppiset saattavat olla valmiimpia sitoutumaan, he ovat myös helposti jäsähtäneet omiin rutiineihinsa, kun taas nuoremmalle se uuden arjen rakentaminen toisen ihmisen kanssa voi olla helpompaa. Puolensa ja puolensa.

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
20/16 | 

Tämä kaikki pitää ehdottomasti paikkansa. Mutta usein kaksikymppisillä keskimäärin enemmän myös aikaa - vaikka osallistua myöhemmin ohjelmaankin. 

Anoppi ja kahden pojan äiti
21/16 | 

Kyllähän ikä yleensä tuo myös elämänkokemusta ja toivon mukaan sen myötä myös ymmärrystä puolin ja toisin. Itseäkin jäi harmittamaan Eetun puolesta. Ei kiva fiilis muuttaa jos ei koe olevansa tervetullut.

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
22/16 | 

Joo toivotaan, ettei mennyt hyvä mies kokonaan hukkaan kyseisessä formaatissa. Voidaanhan odottaa tästä vielä Rosan kasvutarinaa.

Vierailija
23/16 | 

Mielelläni näkisi myös vanhempia - jopa yli 5-kymppisiä. Voisi olla mielenkiintoista nähdä, miten elämänkokemus ja aiemmat, ehkä pitkätkin parisuhteet muokkaavat tietä täysin tuntemattomalle.

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
24/16 | 

Hei, Ruotsin versiossa (nähtävissä Katsomossa) oli viisikymppinen pariskunta. Olen samaa mieltä, että sitä oli kiehtovaa seurata.

Ammatinvalintakysymys
25/16 | 

Mikään muu ammattiryhmä ei osaa marttyyrikiukuttelua niin taidokkaasti kuin sairaanhoitajat. Kaikki täysin leipääntyneitä jo ennen 30v:n täyttymistä. Marttyyrikommentteja odotellessa :D

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
26/16 | 

Vuorotyö varmasti tosi rankkaa tuossa työssä, olen oman äitini kautta nähnyt. Mutta ei se oma ammatinvalinta ole puolison syy. 

Tv
28/16 | 

tämähän on telkkaria ja realitysarja. Henkilöille saatetaan myös määrätä provosoivat roolit.

Mermar
29/16 | 

Olen itsekin hoitoalalla, mutta en voi enkä halua eikä minun tarvitse kiukutella läheisilleni Roosan tavoin. Roosa on vasta hetken ollut alalla, miten jaksaa kolmekymmentä vuotta. Ja kuka jaksaa Roosaa, joka on varmaan valinnut itse ammattinsa. Voi potilasraukkoja ja läheisiä. Perheestä ja lapsistakin on monen selviydyttävä työn ohella. Tuo ei selviä edes itsestään.

Sinuhe
30/16 | 

Olen samaa mieltä, että pitäisi olla yli kolmenkymppisiä. Silloin he ovat oppineet tuntemaan itsensä hyvin ja kenties olleet sinkkuna jo pidemmän aikaa. Lähinnä tuntui, että Rosa haki ohjelmaan vain päästääkseen naimisiin kuin löytääkseen itselle sopivan kumppanin. Eetu vaikuttaa paljon kypsemmältä kuin Rosa, joka kaataa kaiken toisen niskaan; itsehän on alansa valinnut.

Vierailija
31/16 | 

En usko, että tuo kiukuttelu ja tikkumaisuus olisi tällä henkilöllä pelkästään iällä selitettävissä. Luonnevika mikä luonnevika.

Outi
32/16 | 

Olen samaa mieltä. Nämä rosat kulkevat läpi elämänsä vaatien erityiskohtelua. Ehkä into päästä naimisiin ja julkisuuteen siivitti Rosaa hakemaan ohjelmaan. Mietin, että formaatin alkukausilla miehet olivat ne, joille ei sitten kelvannutkaan se valmiiksi valittu puoliksi ja nyt viimekausilla ovat naiset olleet pettyneitä, kun sitä unelmaprinssiä ei tullutkaan. Aika ikävää silmien pyörittelelyä ja joustamattomuutta harrasti esim. tämä rahkamiehen vaimoehdokas. Olisi mielenkiintoista nähdä todella aikuisen parin sitoutumusprosessi; tuoko ikä mukanaan viisautta vai kenties pelkkää joustamattomuutta. Jotkut eivät taida taipua perhe-elämään, olkoon sitten ikä ja elämänkokemus mikä tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat