Kirjoitukset avainsanalla parempi kuvaspuoli

Pakko täällä hallitun kaaoksen keskellä keventää ja muistella hetki kunnon vanhan ajan ensimmäisen maailman ongelmia. 

Muistatteko vielä sellaisen tilanteen, kun otat jonkun kanssa selfietä, ja molemmat kääntävät kameraa kohti samaa puolta kasvoista – eli siis vaikkapa vasenta ja vasenta? Ja sehän näyttää siis aina hieman epäluontevalle, kun kuvassa poseerataan vähän kuin ”jonossa”. 

Ehkä olen kiinnittänyt tähän huomiota, sillä olen itse niin sanottu ”toispuoleinen kuvattava”. Kahdesta kasvojen sivuprofiilivaihtoehdosta parempi on vasen ja yritän aina kiilata kuvaan niin, että saisin käännettyä kameralle vasemman sivuprofiilin. Enkä ole ainoa. Tähän ilmiöön törmää nykyään enemmän, jolloin kuvia otetaan jatkuvasti. Tai törmäsi silloin kun törmäili vielä ihmisiin.

Kun kävin kuvahaasteita varten, huomasin että olin kai keksinyt ”toispuolisuuteni” parikymppisenä. Liityin tuolloin tanssiryhmään, jossa kuvia otettiin tavallista enemmän. Jouduin jatkuvasti tarkastelemaan itseäni ulkopuolisen silmin ja vielä kriittisten studiovalojen loisteessa. En tiedä, olisinko ilman noita kaikkia kuvia ikinä ajatellut edes koko asiaa.

Nykyisin kriittisyys on vaihtunut huumoriin peiteltyyn "ääää tää on mun parempi kuvapuoli"-tokaisuun, kun asetutaan porukalla kuvaan. Nopea vilkaisu kännykän muistiin osoittaa, että keskenäni otan poikkeuksetta kuvat vasen edellä. 

Vaikka ongelma on pienin mahdollinen, on ollut lohdullista huomata, että ”parempia kuvapuolia” tuntuu olevan lähes kaikilla, maailmantähdilläkin.

Ehkä ikimuistoisimman tarinan ”paremmasta” kuvapuolesta kertoi Linda Lampenius. Olin haastattelemassa häntä Tukholmassa (oli ehkä syksy 2013) ja kuvauksen jälkeen kuvaaja otti meistä yhdessä kuvan. Kun olimme asettumassa kuvaan molemmat vasen profiili edellä jouduimme toteamaan, että meillä on sama parempi kuvakulma. Poseerasimme sopuisasti ”jonossa”. Samalla Linda kertoi muiston Mariah Careysta.

Linda oli esiintynyt aikoinaan, joka Amerikassa popdiivan kanssa samassa ohjelmassa. Kun Mariah huomasi studiolle saapuessa, että kuvakulmat painottuivat hänen vasemmalle puolelle kasvoja – sehän ei popdiivalle lainkaan mieleen, sillä hän on koko uransa ajan lähes hysteerisesti vaatinut, että hänet kuvataan oikealta.Ja niin Mariahin vaatimuksesta koko studio rakennettiin uudestaan ennen kuvausten alkamista uudestaan.

Ja minä sain tämän jälkeen uuden harrastuksen; aina kun näen kuvan Mariah Careysta, tsekkaan, onko joku onnistunut kuvaamaan laulajan vasemmalta puolelta. Harva on onnistunut.

Anne Kukkohovin kirjaprojektin aikana meistä otettiin/otimme paljon kuvia yhdessä. Heti ensikuvista selvisi, että molemmat poseerasimme mieluummin vasenta puolta kasvoista korostaen. Anne oli tosin joustava ja minä sain useammin edes mahdollisuuden yrittää näyttää entisen supermallin vierellä siedettävältä. Tämä (yllä) oli ainoa puhelimen muistista löytynyt kuva, jossa molemmat on kuvattu oikeasta kulmasta (liian korkeat korkkarit liittyivät tapaukseen). 

Mariah kuva; Shutterstock

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram