Kirjoitukset avainsanalla sarjat

Juuri kun leuhotin edellisessä postauksessa järkevistä nukkumaanmenoajoistani, niin pistin sitten koko homman uusiksi! Syynä on Netflix-uutuus Love is Blind -reality, jota muutaman viikon pohdinnan jälkeen päätin katsoa yhden jakson. Sarjan idea kuulosti niin erikoiselta, että ajattelin sen olevan vain yksi outo realitykokeilu muiden joukossa. 

Sarjassa kymmenet miehet ja naiset tapailevat toisiaan pelkän seinän läpi. Käytännössä homma meni niin, että miehet ja naiset olivat omilla puolillaan. Sitten he tekivät seinällä eristetyissä hyteissä pikatreffejä, mutta eivät siis nähneet toisiaan. Jos suhde kehittyi niin pitkälle, että pari rakastui, mies (tai nainen) kosi. Vasta kihlautunut pari sai nähdä toisensa, jonka jälkeen edessä oli yhteinen loma sekä yhteisasumiskokeilu. Pakkaa sekoitti toki se, että muut toisensa löytäneet parit (eli joita kukin oli ristiin seinän läpi tapaillut) lomailivat samassa paikassa ja parit myös asuivat samalla alueella kokeilun ajan.

Lopussa on sitten häät, jossa molemmat vuorollaan päättävät papin ja koko seurakunnan edessä, menevätkö naimisiin.

Sen sijaan, että olisin nukahtanut tällä kertaa tämän(kin) realityspektaakkelin ääreen havahduin ensimmäisenä katseluiltana kello 00:20 Netlixin ”haluatko jatkaa katselua” -ilmoitukseen ja huomasin, että olin katsonut sarjaa KOLME TUNTIA!

Tämä oli kuitenkin vasta alkua, sillä nuokuin sarjan parissa vielä seuraavat kaksi arki-iltaa (ja yötä), KOSKA MINUN OLI PAKKO NÄHDÄ SE LOPPUUN!

Nyt viikonloppuna yritin käsitellä, mitä ihmettä tapahtui? 

1. En nimittäin ole oikein ikinä aikaisemmin syttynyt jenkki-realityihin. Bacheloria katsoin muutaman ensimmäisen kauden. Suomen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa taas rakastan! Ehkä Love is blind -sarjan osallistujissa oli jotakin samaa; suurin osa heistä on ihan tavallisia amerikkalaisia, jotka suhtautuvat kokeiluun avoimin mielin ja toivovat löytävänsä kumppanin. Omia suosikki-ihmisiäni olivat Lauren, Cameron, Kelly, Kenny - ja vastustamaton Matt! Arvostin myös Damianin rehellisyyttä todella vaikeassa paikassa! Toki muutama tosi-tv-tyrkky mahtui toki tähänkin formaattiin, mutta he sekoittivat mukavasti pakkaa.

2.   Rakastan sitä ajatusta, että ulkonäöllä ei olisi merkitystä! Formaatissa ihmiset rakastuvat toiseen tietämättä, miltä tämä näyttää. Rivien välistä voi lukea muutamia pettymyksiä, kun tapaamisen aika koittaa. Yksi kihlautuneista väittää ennen miehensä tapaamista, että hänestä on aivan sama, vaikka tyyppi näyttäisi peikoilta. Kun mies onkin sitten oletettua lyhyempi, sama nainen mainitsee monta kertaa myöhemmin ohjelman aikana, että pitää yleensä isokokoisista miehistä.. Ohjelmaan hakeutuneet ihmiset olivat ainakin minun silmään keskimäärin aika hyvännäköisiä, joten todellista viehättävyyden testausta sarja ei kuitenkaan tuonut joka parin kohdalla esille. Ja useinhan se menee niin, että jos tykkää toisesta muuten, hän alkaa näyttää myös hyvälle omissa silmissä. 

 3. Sarjassa kihlautuneiden parien määrä yllätti tuotannon. Kihlapareja oli oikeasti kahdeksan, mutta lopulta tuotanto pystyi seuraamaan vain kuuden parin käänteitä. Tuotanto oli varautunut, että kihlapareja syntyisi vain muutama, joten siksi kaksi muuta paria (joita näytettiin jo alussa muutenkin vähemmän) jäi pois kuvauksista. Eli rakkaus oli sokeampi kuin tuotantokaan jaksoi alkuun uskoa. ulkonäöllä oli joillekin väliä, vaikka olisi rakastunut seinän läpi. 

4. Kokeilu oli sinälläänkin kiinnostava, että keskenään pariutuneet kihlaparit sopivat toisilleen myös niin sanotusti ulkoisesti. Siksi aloin jopa alussa epäillä, että onko koko homma käsikirjoitettu. Vai miten juuri röyhkeän komea Matt iskee eniten naisia myös seinän läpi? 

Sarjan kuvauksista on kuitenkin yli vuosi aikaa ja viimeinen ”missä he ovat nyt” -jakso osoitti viimeistään, että osa pareista on yhä yhdessä. Tietenkin olen stalkannut myös heidän Instagram-tilinsä. Ja seurannut heidän promootiokiertuetta, jota he ovat tehneet Jenkeissä viimeisen jakson aikaan. Olen myös yrittänyt etäisesti muistella elämää, jota elin ennen tämän sarjan alkamista.

5. Sarja onkin tehnyt sen esiintyjistä tähtiä. Monen heistä Instagram-seuraajien määrä on noussut kuukauden aikana muutamista sadoista tai tuhansista lähemmäs miljoonaa (ja tuntuu nousevan joka katselulla). Ymmärrän sen hyvin; minäkin haluan tietää mitä heille kuuluu nyt. Megalomaaninen julkisuus saattaa vaan asettaa ongelmia mahdollisen seuraavan kauden kohdalle.En haluaisi että jatkossakaan sarjaan pyritään etsimään rakkautta vääristä syistä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram