Kirjoitukset avainsanalla Renée Zellweger

Nyt on unirytmit sekoitettu taas hetkeksi! Lauantaina palasin puolilta öin Emma-gaalasta ja uni ei tullut ihan hetkeen. Tänä aamu(yönä) kello soi Oscar-gaalan vuoksi.

Olen tosin viime vuosina herännyt katsomaan Oscar-gaalaa vasta puoli viideltä. Joskus maailman aikaan, kun uutisointi ei ollut näin nopeaa, olin hereillä jo kolmelta.

Mutta oikein hyvin ehdin puoli viiden ja kuuden välillä tsekata tärkeimmät palkinnot (ja puheet),red carpetin sekä myös toki tuon Eminemin vedon!

Tässä kuusi kohokohtaa, joista 92.kertaa järjestetty Oscar-gaala jäi meikäläiselle mieleen.

LIIKUTTUNEET MIESVOITTAJAT

Minä ainakin kyynelehdin mukana, kun Brad Pitt sai uransa ensimmäisen Oscar-palkinnon näyttelijänä (paras miessivuosa Once Upon a Time in Hollywood) ja kun miespääosasta palkittu Joaquin Phoenix muisteli nuorena kuollutta River-veljeään. Molemmat nostivat esiin myös poliittisia epäkohtia; Brad Trumpin virkarikossyyteoikeudenkäynnin ja Joaquin ilmastokriisin.

ILLAN MEEMI

Näyttelijä-koomikot Kristen Wiig ja Maya Rudolph eivät saaneet laulaja Billie Eilishiä nauramaan - ja laulajatähden kulmien kohottelu päättyi useaan twiittiin ja meemiksi yön aikana.  

EMINEMIN PALUU

Todellisen yllätyksen järjesti räppäri Eminem, joka esitti 8 Mile -elokuvan tunnuskappaleen vihdoin sensuroimattomana. Kun 8 Mile -elokuva oli aikanaan ehdolla, Eminem ei saapunut gaalaan ollenkaan, kun ei uskonut että kappale voisi voittaa. Miehen yllätysesiintyminen gaalayleisöltä seisovat aplodit.

TYYLI

Näyttävät halkiot ja metallinhohtoiset iltapuvut loistivat tänäkin vuonna iltapukujen enemmistössä. Muutamilla nähtiin viitta osana asua. Näyttelijä Brie Larsonin Celinen iltapuvussa yhdistyvät nämä kaikki.

PALKINTOPÖYTIEN PUTSAAJAT

Vuosi 2019 oli Renée Zellwegerin sekä Laura Dernin, jotka molemmat ovat putsanneet palkintopöydät niin gaalassa kuin gaalassa.  Parhaan naispääosan Oscarilla Judy-elokuvasta palkittu Renée on voittanut aikaisemmin parhaan sivuosan palkinnon. Laura Dernille Oscar-palkintonsa (paras naissivuosa Netflix-elokuvasta Marriage Story)  

KANSAINVÄLISEMPI GAALA

Parasite-elokuva osoitti taas, että Oscar-gaalasta on tullut kansainvälisempi. Aikaisemmat parhaan elokuvan Oscar-voittajaelokuvat ovat nimittäin olleet englanninkielisiä tai mykkiä. Elokuvan ohjannut Bong Joon-ho sai niin ikään ensimmäisenä eteläkorealaisena parhaan ohjaajan Oscar-palkinnon.

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kas, vai on taas on ollut oskarit. Mukavasti menivät aivan ohi samoin kuten nämä kotimaankin halpakopiot, vai onkohan ne jo olleet en nyt ole aivan varma. Siitä olen kuitenkin varma, että minulle oli hyväksi kun niin kävi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat