Kirjoitukset avainsanalla Espon-tulostin

Kun jäin lomalle aika monen valvotun yön jälkeen, päätin, etten ikinä enää päästä tai haali tuollaista hommakasaumaa itselleni. Olen tämän tosin tainnut luvata itselleni joskus aikaisemminkin, mutta voihan helle ja heinäkuu että onnistuitkin lataamaan akkuja!

Mutta vakavasti yritin viimeisellä helteisellä lomaviikolla miettiä, miten voisin viedä optimoida ja järkeistää ajankäyttöäni. Mietin, miten voisin tehdä työtä kunnianhimoisesti, mutta jättää aikaa perheelle ja myös ystäville sekä itselle?

Olen pohtinut näitä kysymyksiä paljon, etenkin kuopuksen, kolmannen lapsen, syntymämme jälkeen.

Helteestä huolimatta sain lopulta viimeisellä lomaviikolla organisoitua työhuoneen uudelleen. Kun kerroin eräälle freelancer-kaverilleni, että jään helposti tekemään töitä yläkertaan, hän tiedusteli kotiofficeni fengshuita? Siis onko työhuoneen ilmapiirissä jotain luontaantyötävää?

Kävin kriittisesti läpi työhuonettani.

Ehkä kaappien sisäinen epäjärjestys? Kertyneet paperit ja liian monet muistiinpanovihkot? Olisiko jostain teknisistä lisävempaimista apua?

Ehkä joku uudelleen organisoinnissa auttoi, sillä istun nyt 11. aamua klo 6.30 näpyttelemässä työhuoneessani. En siis enää olohuoneen sohvalla selkä ja niskat mutkalla.

1.Järjestys

Aloitin projektin kaappien järjestelyllä ja turhien papereiden poisheittämisellä. Jätin työpöydälle ja saataville liukuovikaapiston ylähyllylle vain tavarat, joita todella tarvitsen (puhelimen ja kameran laturit sekä piuhat, klemmarit ja avaimet). Jätin myös saataville vain ne aikakauslehdet, joihin olen viime vuoden aikana kirjoittanut, eli niin sanotut asiakaslehdet. Muut lajittelin järjestykseen mappeihin pois silmistä. Myös yksi ideointivihko saa riiittää (niitä oli ympäriinsä yhteensä kuusi).

2. Työn ja vapaa-ajan selkeämpi ero

Työhuoneen viihtyvyyden ja toimivuuden parantamisella pyrin siihen, että koska teen töitä usein kotona, niin tekisin niitä vain  työhuoneessa (poikkeustapauksia, eli pienimmän lapsen sairasteluita huolimatta).

Roudasin siis talosta työhuoneeseen kaiken mikä liittyy työhön, myös treenivaatteet, sillä suunnittelen välillä voimistelutunteja kotona ja juurikin työhuoneessa. Samalla tuli lajiteltua selkeämmin treenivaatteet ja niin sanotut hengailuvaatteet.

Sellaiset aikakauslehdet, joita luen huvikseni, vein ylös makkariin.

Samalla rytmitin työntekoani. Teen aamulla töitä 6.30-7.15, sen jälkeen varaan 9.00 asti aikaa aamurumbaan ja pienelle happihyppelylle/urheilulle. Vasta 9.00 jatkan töitä. 

Kun lopetan työt, jätän myös läppärin työhuoneeseen. 

3. Tulostin

Roikkumaan jääneet asiat vaivaavat usein mieltä. Aika usein ne liittyvät skannattaviin palauta päiväkotiin/kouluun tms muihin tulostettaviin asioihin. Tähän asti olen vastustanut tulostimen hankintaa, sillä no ööö, olen pitänyt niitä yksinkertaisesti sisustukseen sopimattomina. Olen tulostellut niin kirjastossa, naapurissa kuin asiakkaillakin.

Mutta kehitys kehittyy. Epsonin EcoTank ET-2750 -tulostin *meni näppärästi työpöydän ja sohvan väliin. Lisäksi laite on muotoilultaan yksinkertainen ja tyylikäs. 

Tulostukset voi tehdä kaksipuoleisesti ja tulostin toimii näppärästi wifin kautta. Eli mobiililaitteista tulostaminen onnistuu. Yhdistin tulostimen sekä tietokoneeseen sekä työpadiini.

Männäaikoina, kun minulla oli vielä tulostin (lapsuudenkodissa), tulostimen värit tulivat värikaseteilta. Epsoniin sai mukana pitkäkestoiset musteet pulloissa ja yhdellä täytöllä voi tulostaa  2-3 vuotta. Täyttäminen oli todella helppoa. LCD-näyttöisen tulostimen hinta oli 369 euroa ja ensimmäisellä työviikolla helpotti kummasti elämää, kun tulostettavaa ja skannattavaa riittää.

4. Supla

Etätyön parhaita puolia on oma rauha. Kun koululainen on lähtenyt ja pienemmät ovat päiväkodissa taloon laskeutuu rauha. Varsinkin hektisten Helsinki-päivien jälkeen, on kiva kuulla välillä omat ajatuksensa.

Välillä kesken intensiivisen kirjoittamisen on hyvä kuulla myös muuta kuin omia ajatuksia. Mietin viime keväänä monta kertaa, että pitäisi ladata Supla. No nyt latasin sen. Se vei aikaa noin puoli minuuttia (eli oli kannattanut mietiskellä asiaa näin kauan).

Koska työhuoneessa ei ole radiota, niin Suplan kautta kevennän välillä työpäivää ja laitan sen taustalle, kun kirjoitus ei enää kulje. Toiminut yllättävän hyvin niin sanotusti työkavereiden korvikkeena.

5. Pienet asiat

Täytän edellisenä päivänä vesipulloon valmiiksi veden. Laitan viltin ja työtossut aamua varten valmiiksi. On lopulta aika pienistä jutuista kiinni, että koneelle on kiva hipsiä, kun kello soi 6.30. 

*saatu

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram