Kirjoitukset avainsanalla Younger

Jos saisin mitä vaan, mä menisin nyt nukkumaan.

Ja katsoisin viikon putkeen tv-sarjoja.

Sitten nukkuisin taas.

Ehkä välillä vähän urheilisin ja olisin auringossa. 

Kaksi päivää kesälomaan, ja olen varautunut lähinnä loman sadepäiviin käymällä läpi sarjatarjontaa. Arvostan sarjoja, joissa on ihmissuhdedraamaa, oivalluksia ja huumoria. Ja jotta täydellinen ja maaninen sarjamaraton on mahdollinen, niin toivottavaa olisi, että potentiaalista sarjaa olisi tehty enemmän kuin yksi kausi. Näitä seuraavia on!

Younger-sarjaa mainostettiin Sinkkuelämää-sarjan tekijöiden uutuutena. Katselin yksi ilta muutaman jakson, joka muuttui seuraavana iltana (tai yönä) ensimmäisen kauden sarjakatseluksi.

 Sarjassa on sama kepeys kuin Sinkkuelämässä, mutta aiheet ovat puhuttelivia, vaikeitakin. Niistä tehdyt huomiot ovat teräviä ja totta.

Sarjassa uransa hylännyt nelikymppinen perheenäiti Liza eroaa ja yrittää saada töitä kustannusalalta. Hieman kertakäyttökomedialta kuulostava idea, mutta toimii yllättävän hyvin. Sitä kautta päästään pureutumaan molempien ikäluokan naisten valintoihin, odotuksiin sekä ympäristön paineisiin ja oletuksiin.

Hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja teemat samaistuttavia. Tämän sarjan katsomista odotan eniten, sillä kausia on yhteensä viisi.   En tiedä, kestääkö Younger samalla tavalla aikaa kuin Sinkkuelämää, mutta kertakatseluna ihan yksi suosikeistani vuosiin.

Kaikki neljä kautta nähtävissä C Morella, uudet viidennen kauden jaksot latautuvat viikoittain

DVD-hyllystä: Olen pitänyt Sinkkuelämää -maratoneista taukoa pari vuotta. Tänä vuonna sarja täytti tässä kuussa 20 vuotta. Joko olisi aika katsoa taas?

Palkitun The Affair -sarjan neljännen kauden jaksot alkoivat viime viikolla HBO:lla. Näitä en ole malttanut olla tirkistelemättä, onhan jaksoja tullut vasta kaksi.

Sarjassa neljän lapsen opettaja-isä Noah oli alunperin onnellisesti naimisissa. Sitten hän törmää ja tutustuu lapsensa menettäneeseen tarjoilijana työskentelevään Alisoniin, jotka ajatuvat suhteeseen, jolla on kauaskantoiset seuraukset.

Neljännelle kaudelle edettäessä sarjaan on tullut uusia hahmoja, jotka pitävät sen yllättävän tuoreena. Jo toisen jakson jälkeen pakka on taas sekaisin.

The Affair-kaudet katsottavissa HBO:lta. Uudet, neljännen kauden jaksot, maanantaisin

DVD-hyllystä: Teinidraamasarja O.C koukutti 2000-luvulla. Katsoimme keväällä muutaman jakson uudelleen alusta ja kappas, se koukutti taas! Rikkaista ja ei niin rikkaista oloista tulevien ongelmateinien elämästä kertova sarja antaa näkökulmaa myös vanhempien elämään. Tuotantokausia on neljä ja niistä ainakin ensimmäinen kestää uudelleen katselun hyvin.

Varoitus: Saattaa aiheuttaa suunnatonta Kalifornian matkakuumetta juurikin sadepäivinä.

 

Kotimainen Ex-onnelliset -sarja saa jatkoa kesällä MTV3-kanavalla. Toisen kauden jaksoja voi seurata kesällä jo C Moresta.

Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittamassa sarjassa eroperheet muuttavat niille suunniteltuihin asuntoihin. Sarjassa esiintyy liuta nimekkäitä suomalaisia näyttelijöitä. Hahmot ovat eri-ikäisiä, mutta kovin herkullisia. Jostain syystä ei ole kiehtovampaa aihetta kuin keski-iän kriisi.

Toiselle kaudelle perheitä tulee lisää, muutama poistuu. Kiinnostavia tarinoita on niin paljon, että olen viidennen jakson myötä ehtinyt huolestua, että jaksoja on liian vähän. Molemmille kausille lämmin suositus.

Molemmat kaudet nähtävissä C Moressa. Uudet, toisen kauden jaksot tulevat palveluun torstaisin.

DVD-hyllystä: Kaikki 90-luvun koululaiset muistavat Ruusun aika -sarjan. Ostin sarjan kaikki kaudet DVD-paketin toissa vuonna joululomaksi-Siihen koukuttui silloinen ekaluokkalainen. Hyvän perhedraaman lisäksi, voi nostalgisoida 90-luvun muotia. Ja näyttää lapsille, että tällaista oli, kun äiti oli teidän ikäinen. Sarja toimi yllättävän hyvin koko perheen katselussa vielä näin 25 vuotta sen esittämisen jälkeen.

Mistä tietää, että kesäloma lähestyy? Ulkona alkoi just satamaan. Toivottavasti näiden ansiosta sadepäivät tuntuvat vähemmän ankeilta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram