Kirjoitukset avainsanalla Pamela Tola

Länsimaisen ihmisen tragedia ja juuri ennen joulua! The Crown -sarjan kolmas kausi ei kai nyt tulekaan Netflixiin pyhiksi!

Nyt tästä googlatessa tunnen itseni hieman typeräksi. Aika monessa lähteessä lukee, että kausi valmistuu vasta vuodelle 2019. Olen elänyt koko syksyn jostain lukemani vanhan tiedon tai oletuksen varassa, että no jouluna lepään ja katson sitten ainakin sen Crownin uuden kauden.

Joulukuulle osuu onneksi monen uuden kotimaisen sarjan lanseeraus, joista muun muassa Ivalo ja Onnelan toinen kausi ovat vaikuttaneet lupaavilta ensimmäisten jaksojen perusteella. Katsottavaa siis pyhiksi on, mutta keräsin näin loppuvuodesta myös meidän kotimaisten sarjojen tähtien vinkit maratonkatseluun.

Pihla Viitala, Ivalo-sarjan tähti (Elisa Viihde)

"Juuri nyt olen katsonut Sharp objects -minisarjaa (HBO), jota uskallan suositella muillekin. Tykkäsin myös Jim Carreyn tähdittämästä Kidding-sarjasta (HBO). Olen normaalisti elokuvapainotteinen katsoja, saatan katsoa leffan joka ilta."

Eero Ritala Onnela-sarjan tähti (CMore)

"Jim Carreyn Kidding-sarja on parhaita mitä olen katsonut pitkään sarjaan. Olen aika vaativa katsoja. Ihmiset todella helposti suosittelevat kaikkea "että sun on pakko katsoa tämä ja tämä", mutta sarjoja ja makuja on niin monia. Sitten tuskailen, että miksi en tykkää tästä, kyllähän minun pitäisi. Esimerkiksi kehuttu The Handsmaid´s Tale (Yle Areena) ei auennut minulle. Katsoin sitä puoli vuota sitten yhden jakson ja nyt toisen, mutta ei, mutta jollekin muulle varmasti toimii. Katson kaiken suoratoistopalveluiden kautta, en itse asiassa enää edes tiedä, missä se piuha on, jonka kautta televisiosta katsotaan televisiota."

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen Kolmistaan-sarjan tähdet (Elisa Viihde) 

Lauri: "The Kidding oli hyvä. Se oli samalla komediallinen ja traaginen. Aloitin myös vasta House of Cardsin (Netflix) viimeistä kautta, mutta se ei lähtenyt ihan niin kuin aikaisemmat. Aion katsoa sen kuitenkin loppuun. Meillä taitaa olla kolme erilaista suoratoistopalvelua ja kulutan niitä aika paljon."

Pamela: "Lauri katsoo meillä enemmän sarjoja. Televisiosta katsotaan lasten kanssa yhdessä Vain elämää -tyyppisiä sarjoja." 

Anna-Maija Tuokko Onnela-sarjan tähti (C More)

"Odotan The Crownin (Netflix) uutta tuotantokautta kuin kuuta nousevaa. Sen katsominen on silkkaa nautintoa. Näin vasta 20 minuuttia Babylon berlin  -sarjan (Yle Areena) toisen jakson lopusta. Päätin, että katson sen, kun kiire hellittää."

Itse vinkkaisin kotimaisista sarjoista Yle Areenaan vasta tulleen Koukussa-sarjan toisen kauden, jonka pääosassa nähdään Matleena Kuusniemi. Näin kaksi ensimmäistä jaksoa alkutalvesta ennakkoon ja jäin taas koukkuun. Myös sarjan ensimmäisen kauden jaksot nähtävissä Areenassa.

Eli katseluun tulee meikäläisellä Koukussa-kauden loput jaksot, Ivalo ja tuo Kidding, joka voi tuskin kaiken hehkutuksen jälkeen vain olla huono. Taidan joutua uusimaan pienen tauon jälkeen HBO:nkin tilauksen. 

Jokojokojoko saat aloittaa joululoman?

Leppoisia pyhiä kaikille <3

kuvat: Sanoma Media

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin tällä viikolla The Guardian Angel –elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Kyseessä oli ensimmäinen (tietääkseni) virallinen tilaisuus, jossa elokuvamaailman ihmiset kohtasivat Aku Louhimieheen liittyneiden, kyseenalaisten työmetodien julkitulon jälkeen.

Ensi-illoissa punaisen maton osuus on yleensä pirskahteleva ja hektinen.

Ensin paikalle saapuu työryhmä, joka antaa haastatteluita ennen kuin kaikki muut kutsuvieraat punkevat paikalle viimeisen vartin aikana. Me toimittajat yritämme saada kaaoksessa tehtyä mahdollisimman syväluotaavia haastatteluita.

Yleensä työryhmä on aina hyvällä tuulella ja moni saattaa muutaman skumpan jälkeen sanoa enemmän kuin alunperin suunnitteli.

Tämä alustus siksi, että reilut sata ensi-iltaa kolunneena uskallan väittää, että ilmapiiri The Guardian Angelin ensi-illassa oli outo.

Työryhmä tuli paikalle normaalia myöhemmin. He antoivat reippaasti haastatteluja, mutta ainoastaan elokuvan kansainväliset tähdet jaksoivat pitää keveyttä yllä.

Pamela Tola oli ainoana paikalla naisista, jotka ovat julkisesti kertoneet Louhimiehen ohjausmetodeista. Tolalla on rooli elokuvassa, joten luonnollisesti hän oli mukana myös ensi-illassa. Hän antoi haastatteluja muuten normaalisti, ainoastaan me too –aiheesta Pamela ei halunnut ensi-illassa puhua.

Kävin kiittämässä häntä rohkeudesta. Kuluva viikko ei ole ollut hänelle varmasti helppo.

                                           

Vain harva paikalla olleista suostui antamaan varovaisia kommentteja aiheesta. Sen sijaan moni elokuva-alan kutsuvieraista kieltäytyi kuvista sekä haastatteluista ja osa paineli puolisalaa suoraan saliin.

Voisi kuvitella, että jonkunmoinen syyllisyys tai ihan vain kiinnijäämisen pelko on pyörinyt alalla jo viime vuoden puolelta, jolloin julkisuuteen tuli tieto listasta, jossa on lueteltu Suomen elokuva-alan epäasiallisesti käyttäytyneiden ohjaajien ja näyttelijöiden nimiä. EVS-ohjelmassa Maria Veitolan haastattelema näyttelijä Heidi Lindén tarkensi, että lista tiivistyi kuuteen henkilöön.

Nimilista(t) ovat tulleet minunkin (käytännössä ulkopuolinen) tietoon niin monta kautta, että en usko, että Törhönen ja Louhimies ovat täysin välttyä kuulemasta etukäteen, että heitä tullaan vaatimaan tilille.

Ja mikäli loppu nimilistan nimistä pitää paikkansa, niin on ihan oikein, että muutaman muunkin puntti tutisee. Sen verran vakavia ja toistensa kaltaisia naisten kokemukset ovat, että en usko, että he ovat niitä, jotka tapahtuneista valehtelevat.

"Voisi kuvitella, että kiinnijäämisen pelko on pyörinyt alalla jo viime vuoden puolelta"

Emme voineet kollegoiden kanssa välttyä ajatukselta, että kuinka kuumottava tunnelma on tänään järjestettävässä Jussi-gaalassa, jos niin sanotun perus ensi-illan tunnelma on jo pälyilevä?

Tänään Maikkarilla nähtävässä gaalassa on ollut jo ennen Louhimies-kohua selvää, että me too tulee näkymään gaalassa.  Gaalaa järjestävä Filmiaura on toivonut, että kaikki, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön lopettamista elokuva-alalla, kantaisivat Jussi-gaalassa valkoista nauhaa.

Sen sijaan jää nähtäväksi, tuoko ilta aiheen osalta uusia ulostuloja suuntaan tai toiseen? Isoin kysymys on kuulunut, voiko Jussi-raati palkita Louhimiestä. Ja jos voi, kuinka vaisuksi jäävät aplodit?

Tärkeää olisi, että nämä kaltoin työssään kohdellut näyttelijät saisivat oikeutta. Kaikista tärkeintä olisi, että tällaiseen kohuun ei olisi myöhemmin olemassa edes aineksia.

Jussi-gaala MTV3 klo 20.00

kuvat: Sanoma 

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat