Kirjoitukset avainsanalla Sunnuntailounas

Se olisi maaliskuu, joka tarkoittaa minulle kevättä, vaikka ulkona onkin vielä sairaan kylmä. Ihan keski-ikäisenä tässä päivittelen ajan kulumista, juurihan listasin leffavinkkejä joulun pyhiksi.

Viime aikoina en ole ehtinyt katsomaan televisiosta juuri kuin Selviytyjät ja Yökylässä Maria Veitola, jotka molemmat ovat loistavia. 

Työn kautta olen tutustunut kevään uutuusohjelmiin, joita olen nyt paukkupakkasilla katsellut ennakkoon. Nämä kolme vaikuttavat sellaisilta, joihin on vakava vaara koukuttua.

1. Pihla Viitalan tähdittämä Karppi on rikosdraamasarja, jossa yksittäisen murhan vaikutus yltää odottamattomasti lopulta koko yhteiskunnan tasolle. Sarjassa rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Karppi aloittaa murhan tutkimukset, eikä arvaa mikä valtava vaikutus niillä on hänen oman elämänsä lisäksi useisiin yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

TV2 14.3
 

2. Ehdin illalla katsoa kolme jaksoa Jättekiva-sarjasta, joka sai ainakin meikäläisen alkulämmittelyn jälkeen nauramaan.

Draamakomediassa kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino (Anna Paavilainen) ja Micke (Elmer Bäck)  joutuu muuttamaan vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski (Kari Ketonen). Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin (Mikko Penttilä) asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset arvot ja tavat.

Ainakin meikäläinen hihitteli katsellessa vapautuneesti noille kulttuurieroille, mikä lienee yksi sarjan tavoitteista.

Jättekiva nähtävissä nyt Elisa Viihteessä

3. Menen ensi viikolla tutustumaan Sunnuntailounas -sarjaan, jonka synopsis kuulostaa kiinnostavalta. Saan jaksot vasta ensi viikolla ennakkokatseluun, mutta tämän perusteella aion ne myös katsoa.

Sunnuntailounas kertoo erikoisesta perheestä, jossa aikuisista lapsistaan etääntynyt isä (Taneli Mäkelä) aloittaa uuden perinteen ja kutsuu lapsensa luokseen lounaalle joka sunnuntai. Lounaalla perhe käy läpi viikon tapahtumia, jotka nähdään takautumien kautta. Sanoja ei säästellä, kun perheenjäsenet kommentoivat toistensa tekemisiä ja kokemuksia. Samaistuttava ja laadukas perhesarja käsittelee asioita, joista ihmiset oikeasti keskenään puhuvat. Vakavista ja kipeistä asioista, mutta kepeästi ja koomisten lasien läpi katsottuna. Muissa rooleissa  nähdään muun muassa Taneli Mäkelä, Elena Leeve, Santtu Karvonen, Jarkko Niemi ja Samuli Niittymäki.

Sunnuntailounas alkaa C Morella 29.3

Joulun jälkeen meillä on katsonut Netflixiä lähinnä lapset. Olisiko siellä jotain sarjaa, joka kannattaisi ottaa viikonloppuna katseluun?

Mahtavaa viikonloppua!

kuvat C More, Elisa Viihde ja Yle

Kommentit (3)

LeenaMust
Liittynyt2.3.2018
1/3 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyypäs katsoa tulevana viikonloppuna, juuri katsoin Ozarkin netflixiltä loppuun, suosittelen, ellet ole jo katsonut :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram