Kirjoitukset avainsanalla Meghan Markle

Vuosi sitten mietin, mitä Meghan Marklesta pitäisi ajatella. Sussexin herttuaparin tiedostuksen myötä, jossa he kertoivat, että aikovat asua osan vuodesta Pohjois-Amerikassa, vähentää velvollisuuksia hovissa ja pyrkiä taloudellisesti itsenäisiksi, moni oli varmasti vielä enemmän ymmällään. Niin minäkin.

Tunsin itseni jopa petetyksi! Olinhan iloinnut tästä jenkkiminiästä jopa niin, että järjestin heidän hääpäivän kunniaksi juhlat! En voi kuvitellakaan, kuinka pettyneitä ovat itse britit - he jotka oikeasti makselivat parin häät ja kartanon miljoonaremontin. Se on varmaa, että brittihovin kiinnostavuus vähenee herttuaparin muuton myötä. 

Jokaisella on toki elämässään valinnan vapaus, jopa kuninkaallisilla. Lauantaina hovi kertoi, että Harry ja Meghan menettävät vetäytymisen myötä kuninkaalliset tittelinsä. Eli ymmärtääkseni he eivät ole enää "heidän kuninkaallinen korkeutensa", prinssi ja herttuatar kylläkin. Lisäksi pari maksaa talon remontin kulut takaisin valtiolle.

Eilen Harry viimein avasi tilannetta myös julkisesti itse ja sanoi, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Viitaten itseensä hän antoi olettaa, että nimenomaan Harry oli ollut se, joka oli tehnyt muuttopäätöksen. Samaan hengenvetoon Harry totesi, että ei ole hylkäämässä rakasta isänmaataan kokonaan.

Paha sanoa. Luen osittain työkseni juttuja kuninkaallisista ja muistakin kansainvälisistä julkkikista, joista heitä suurinta osaa en ole koskaan tavannut. Oikeasti monissa tapauksissa, kuten Harryn ja Meghanin kohdalla vain pieni sisäpiiri tietää, miten asiat ovat heidän tapauksessa todella menneet. Me muut voimme vain spekuloida.

Eniten ihmettelen kiirettä, jolla pari teki muuttopäätöksen. Harry ja Meghan kihlautuivat marraskuusa 2017, häät olivat toukokuussa 2018. Heidän uusi asuntonsa valmistui keväällä, vähän ennen kuin Archie-vauva syntyi. Käytännössä Harry ja Meghan ehtivät elää uudessa kodissa niin sanotusti tavallista lapsiperhe-elämää vasta puoli vuotta.

Erinäisten tutkimusten mukaan kestää ainakin 17 kuukautta ennen kuin koti alkaa tuntua kodilta. Meghanilla on kodin lisäksi muuttunut myös asuinmaa. Lisäksi hänellä piti olla Britanniassa "perhe jota hänellä ei ikinä ollut". Mitä sille tapahtui? 

On vain toivottava, ettei hän ole vetänyt liian nopeita johtopäätöksiä elämästään Britanniassa sekä hovissa ja painostanut Harrya muuttopäätökseen.

Kuten aikaisemmin jo totesin, ymmärrän oikein hyvin miten itsenäisen uranaisen voi olla vaikea sopeutua brittihoviin, jossa on noudatettava ja kunnioitettava pitkältä ajalta syntyneitä perinteitä, sääntöjä ja tapoja.

Aika varmaa on myös se, että Harry tekee kaikkensa, jotta saisi vaimonsa pidettyä tyytyväisenä. En kuitenkaan tiedä, mitä ajatella Harryn ja Disney-pomon videopätkän keskustelusta, jossa prinssi junailee töitä vaimolleen. Ja vaikka Harry ei ole koskaan nauttinut julkisuudesta, niin tuskin hän ilman Meghania olisi nyt muuttamassa toiselle mantereelle. 

Asuminen kahdessa maassa kuulostaa toisaalta tasa-arvoiselle komprominssille, jotka nyt kuuluvatkin hyvään parisuhteeseen. Täytyy muistaa, että tällainen "kahden maan politiikka" on toki mahdollista vain hyvin etuoikeutetuille ja rikkaille.

Kanada ja Britannia miettivät nyt herttuaparin turvallisuuskulujen jakamista. Minä taas mietin, miten tämä kaikki käytännössä toimii esimerkiksi silloin kun Archie menee kouluun?  

Lasten kasvamisen myötä olen huomannut, että kaverit ja muut omat menot alkavat tulla niin tärkeiksi, että tuntuisi lähes absurdille rakentaa lapsen elämää pysyvästi kahteen maahan samaan aikaan. Väkisin tulee mieleen, että onko pari suunnitellut asiaa ihan kuitenkaan ihan loppuun? Vai onko puolet vuodesta muualla asuminen vain hämäystä, jonka avulla he voivat muuttaa lopullisesti pois Britanniasta? Ikään kuin pehmittävät muuttouutisen.

Olen itse ollut nopea liikkeissäni, kun olen tehnyt isojakin elämänmuutoksia. 35 täytettyäni huomasin, että olen muuttunut. Päätökseni ja tekemiseni vaikuttavat moneen muuhunkin ihmiseen ja haluan olla täysin varma valinnoistani.

Yleensä mietin asiat läpi pahimman ja parhaimman toteutuvan skenaarion kautta. Varsinkin kun on vastuussa kolmen lapsen tulevaisuudesta, on siirtoja elämässä pitänyt miettiä entistä tarkemmin.

Innokkaana keittiöpsykologina jeesin toki mielelläni myös Meghania ja Harrya. 

Mitä heidän päätöksestään asua kahdessa maassa ja luopua asemastaan "brittihovin ytimessä" voisi pahimmillaan ja parhaimmillaan seurata?

- Meghan ja Harry arvonimien menettämisen myötä heidän suunnittelema brändi herttuaparina menettää arvonsa. ---Kanadassa pari huomaa, että lehdistö heistä ihan yhtä kiinnostunut kuin Britanniassa, mikä on hyvin todennäköistä. Jenkki-paparazzit ovat valmiita päivystämään myös Kanadan puolella.

Arjen alkeassa pari tutustuu toisiinsa kunnolla ja huomaa, että on edennyt suhteessa liian nopeasti. He päätyvät eroon. Meghan ei suostu muuttamaan Britanniaan, joten Harry jää poikansa takia koko loppuelämäksi Kanadaan. Harryn välit Williamiin ja muuhun kuninkaalliseen perheeseen ovat viilentyneet 

+ Pari saa toteuttaa suunnittelemiaan mieleistä työprojekteja ja elää vapaammin. Pari edustaa hovia Pohjois-Amerikassa niin paljon, että britit antavat anteeksi osittaisen maastamuuton. Kanadassa pari löytää elämään rauhoittavaa vastapainoa, jonka avulla he kestävät aseman aiheuttamia paineita. Ehkä pari ehtii saada vielä toisen lapsen.

Vai ehkä heidän tulevaisuus on jotain näiden kahden väliltä? Mitä mieltä te olette?

kuvat British Royal Website

Kommentit (5)

Pirjo
1/5 | 

Asun kahden kulttuurin ja kotimaan perheessä jossa on 11-13 vuotiaita lapsia ja olemme muuttaneet asuinmaata Suomen ja toisen kotimaan välillä viisi kertaa edellisen noin 7 vuoden aikana. Muuton syyt ovat olleet aina henkilökohtaisia eivätkä sidoksissa työantajaan yms. eli olemme muuttaneet jos meistä on siltä tuntunut. Meillä on talo Suomessa ja lapset kyllä tietävät "mistä ovat kotoisin".  Jos perheessä on kaksi kulttuuria ja kieltä, niitä kulttuureja ja kieliä ei opita kirjoista lukemalla tai toista vanhempaa kotona kuuntelemalla vaan maassa asumalla ja kieltä aktiivisesti käyttämällä ja tapaamalla sukulaisia yms. kavereita ja käymällä koulua. Lapset meillä sopeutuvat hyvin ja heillä on kavereita molemmissa maissa, kouluja käydään molemmissa maissa aina sillä luokalla minkä ikäisiä lapset ovat ja lapset ovat olleet luokkansa parhaimmistoa jos sitä nyt joku haluaa mitata. Minulla on kaikki sympatiat ja ymmärrys Meghanin puolella ja ymmärrän täysin hänen valintansa. Kanadasta pääsee pois takaisin Britteihin kun haluaa, ei sieltä mitää sillä välin katoa. Minusta tuntuisi oudolta asua samassa paikassa koko ikänsä jos on mahdollisuus asua jossain muualla. Olisi kamalaa kun lapset aikuisena sanoisivat että miksi me ei koskaan tavattu niitä toisen maan sukulaisia tai miksi et tutustuttanut meitä siihen toiseen kulttuuriin. Nämä Meghanin perheen ratkaisut ovat yksin heidän ja tämän ymmärtää vain toinen joka asuu kahden kulttuurin perheessä.      

Emilia S.
Liittynyt14.12.2016
2/5 | 

Moikka ja kiitos kommentistasi! En yhtään epäile, etteikö Archie voisi oppia molempien vanhempien kotimaiden kulttuuria ja luoda niihin siteitä. Lähinnä mietin tässä käytännön puolia, kuten koulun alkua, joita ensimmäisen lapsen vanhempina M ja H eivät välttämättä ole osanneet ajatella vielä kovin pitkälle. Ystävissäni on paljon ulkomailla asuvia, ja viettävät esim lomat Suomessa. Hyvin toiminut heillä. Lähinnä Meghanin ja Harryn kohdalla kiinnostaa myös se, oliko tuo asuminen kahdessa maassa vain pehmennetty versio siitä, että he muuttavat Kanadaan.

Pirjo
3/5 | 

Heippa Emilia ja kiva kun vastasit :). Archie on vasta vauva että pre-schooliin, kindergarteniin ja kouluun on vielä monta vuotta. Heidän tapauksessaan koulun ja maan vaihtaminen on helppoa koska kieli pysyy samana joten minusta on melkein ihan sama vaikka olisi koulussa joka toinen vuosi toisessa maassa jos kaverit kouluissa pysyvä samana. Julkisen lisäksi on yksityiskouluja joissa opetussuunnitelmat voivat olla hyvinkin samanlaisia molemmissa maissa kuten Montessorikoulut. Harry ja Meghan eivät varmaan tiedä tulevaisuudensuunnitelmiaan kovin tarkasti, eihän meistä kukaan tiedä mitä ensi vuonna tapahtuu. Meidänkin piti olla ensiksi monta vuotta toisessa kotimaassamme mutta lapset lopettivat suomen kielen puhumisen niin tulimme takaisin vuodeksi ja menimme sitten uudestaan takaisin. Elämää ei voi oikein suunnitella ja mekin eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä elämä tuo tullessaan. Varmaan menevät toistaiseksi ja katsovat miten viihtyvät. Vuoden tai kaksi tai enemmän tai vähemmän. Ei tämä ole sen kummempaa. Tätä on varmaan tosi vaikeaa ymmärtää jos ei itse ole asunut ulkomailla. Kahden kulttuurin perheessä ei ole aina vastauksia kaikkiin kysymyksiin. On eri asia asua yhden kulttuurin perheenä ulkomailla kuin asua kahden kulttuurin perheessä.   

neito
4/5 | 

Mulla on mies kotoisin toisesta maasta ja muuttanut suomeen lapsena. Mä voisin ihan hyvin kokeilla asumista myös miehen kotimaassa ja osaan maan kieltä jonkin verran.  Mutta meillä mies ei halua (pystyisimme luultavasti järjestämään työmme hänen kotimaahansa), koska haluaa että meidän lapset saavat asua ja käydä koulua yhdessä paikassa. Mies ei mitenkään kärsinyt muutosta mitenkään tai muuta sellaista. Mutta joutui kuitenkin suomeen tullessa aloittamaan kaveri suhteet puhtaalta pöydältä ja eikä ole halunnut sitä lapsilleen.  Meillä lapset osaavat auttavasti miehen äidinkieltä ja ovat käyneet säännöllisesti hänen kotikulmillaan ja tavanneet myös sukulaisia siellä. Joten ei se kahdessa maassa asuminen mitenkään yksiselitteistä ole siinäkään tapauksessa, että puolisot olisivatkin kotoisin eri maista. Eivät kaikki halua "rampata" kahden maan väliä.

Pirjo
5/5 | 

Tässä keskustelussa taisi olla kyse siitä että onko tuosta kahdessa maassa asumisesta jotain haittaa ja yritin auttaa ymmärtämään että ei ole. Eihän ole pakko muuttaa jos ei halua mutta tässä keskusteltiin siitä että jos muuttaa niin onko se haitallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myönnän, että olin innoissani, kun prinssi Harry alkoi tapailla amerikkalaista, itselleni suhteellisen tuntematonta, näyttelijätärtä.

Vaikka Meghan Markle oli näyttelijä, tietolähteet hänen tehneen vaikuttamistyötä muun muassa naisten oikeuksien eteen, opiskellut yliopistossa kansainvälisiä suhteita ja ollut aktiivinen hyväntekeväisyyshankkeissa jo kauan ennen Harryn tapaamista. Meghanissa yhdistyi näin viihdemaailman glamour, mutta hän ei vaikuttanut miltään tyhjäntoimittajalta. Ennemmin naiselta, joka oli työskennellyt määrätietoisesti uransa eteen ja jolla oli sydän paikallaan. Hän oli täydellisen kiinnostava lisä kuninkaalliseen perheeseen!

Häihin asti kaikki sujuikin mallikkaasti. Ainoastaan Meghanin sisaren avautuminen medialle ”kiipijäsiskosta” ja tämän idea lavastaa siskosten isän kuvat paparazzeja varten varjostivat Meghanin ja median kuherruskuukautta. Syksyllä Sussexin herttuapari ilmoitti odottavansa ensimmäistä lastaan, joka nosti kiinnotuksen Meghania kohtaan – jos mahdollista -vielä korkeammalle.

Samaan aikaan alkoi myös joukkopako hovista – ja sen mukana ilkeät juorut. Meghanin vaativuus ja ”amerikkalainen tehokkuus” olivat polttaneet loppuun Meghanin assitentin, joka avusti Meghania myös tämän hääjärjestelyissä. Myös Robbie Willaimsille työskennellyt Melissa Toubati irtisanoutui herttuattaren palveluksesta kuuden kuukauden yhteistyön jälkeen. 

Pitkän, 17 vuoden työuran hovissa tehnyt, Harryn ja Meghanin yksityissihteeri irtisanoutui pian Melissan jälkeen. Viimeisin irtisanoutuja on reilun viikon takaa Meghanin henkivartija ja tiimin turvallisuuspäällikkö.

"Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän aloitti työt kovalla, itselleen ominaisella, työteholla hovissa."

Meghania kritisoivien riveihin on liittynyt myös juontaja Piers Morgan, joka nimitti kolumnissa Meghania sosiaaliseksi kiipijäksi, joka ottaa elämänsä roolista herttuattarena kaiken irti. Juontajan mukaan Meghan ottaa ihmiset elämäänsä siihen asti, kun heistä on hänelle jotain hyötyä.

Morgan oli katkera, että Meghan oli lopettanut kaiken yhteydenpidon sen jälkeen, kun aloitti elämän hovissa. 

Kaikista kohuista suurin on Meghanin ja herttutar Katen ajautuminen erimielisyyksiin, jonka johdosta myös William ja Harry ovat brittimedian lähteiden mukaan riidoissa.

Tuore brittidokumentti Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko (Kate V Meghan: Princesses at war?) tutkii, mikä on totuus alati voimistuvien huhupuheiden takana. 

Dokumentissa toimittaja Carole Malone arvelee, että Kate kokee hoviin yllättäen ilmestyneen näyttävän ja sanavalmiin Hollywood-tähden uhkana. Edesmenneen prinsessa Dianan hovimestarina toiminut Paul Burrell yltyy kritisoimaan hovia varsin suorasanaisesti. ”Buckinghamin palatsi on miinakenttä kenelle tahansa ensikertalaiselle”, Burrell lataa ja lisää, että Meghanin kohtelu tuo mieleen Dianan tilanteen aikoinaan. Esiin nousee myös teoria, jonka mukaan ongelma on loppupeleissä veljesten Harryn ja Williamin välinen.

Jos kaikki syytökset ovat totta, niin Meghanin syntilista on pitkä ja tämä herttaisesti hymyilevä nainen voikin olla jotain ihan muuta, mitä odotimme tai oletimme.

Asiat ovat kuitenkaan harvoin ihan näin mustavalkoisia. 

Meghan on hyvin todennäköisesti joutunut toimimaan koko elämänsä hyvin tehokkaasti. Jokainen voi kuvitella kuinka monta vuotta läpimurron tekeminen Hollywoodissa vaatii. Vain harva siinä edes onnistuu. 

Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän on aloittanut työt omalla normaalilla työteholla hovissa. En tiedä, millainen työtahti hovissa on, mutta on mahdollista, että se voi poiketa tahdista, jolla määrätietoinen amerikkalaisnainen on noussut ”tyhjästä”omaan asemaansa Hollywoodin showbisneksessä.

Varmasti Meghanilla – kuten varmasti moni muukin hovin ulkopuolisella – voi olla epärealistisia odotuksia, mitä hän voi kuninkaallisena tehdä ja mitä ei. Varmasti moni hoviin kuuluva ja sille työskentelevä on joutunut topputtelemaan ja kertomaan Meghanille sääntöjä - ja myös näkymättömiä sääntöjä, joita varmasti myös riittää.

Muistan, kun ennen Sussexin herttuaparin avioitumista, Kate,William,Harry sekä Meghan osallistuivat samaan paneeliin. Jo tuossa tilanteessa Meghan viittasi, tosin silloin vielä hymyillen ja koko nelikko sulassa sovussa, että myös he ovat olleet eri mieltä asioista. 

Täytyy myös muistaa, että Kate ja William tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista kuin Meghan. Ehkä he olisivat toivoneet Harrylle enemmän kaltaisistaan, samanlaisista lähtökohdista tulevaa kumppania, jonka tarkoitusperiä ei tarvitsisi arvuutella.

Tosiasia on kuitenkin myös se, että kovan linjan ammattilaisia on irtisanoutunut hovista pian Meghanin saapumisen jälkeen. Tosiasia on myös se, että oma äiti on ainoa sukulainen, johon Meghan pitää yhteyttä.

Omassa työssäni näen välillä ihmisiä, jotka ovat mukavia silloin ja tekevät tuttavuutta silloin, kun siitä sattuu olemaan hyötyä. Heidän "ystävä"piirinsä koostuu vain näistä "merkittävistä" ihmisistä. Jollain tavalla näen sen valitettavasti jopa normaalina noinkin kovalla alalla kuin showbisnes on. 

Se, että arvostanko tuollaisia ihmisiä, onkin sitten asia erikseen.

Tuon Piers Morganin suhteen mietin, että voi olla toki niinkin, että hovin puolelta Meghania on kehoitettu irtautumaan kaikista media-alan tuttavuussuhteista. 

"Ehkä William ja Kate olisivat Harryn toivoneet valitsevan jonkun heidän kaltaisensa, naisen jolla on samanlainen tausta kuin heillä itsellään"

Selvyyttä tilanteeseen tuskin saadaan ihan pian, sillä kuninkaalliset eivät kommentoi huhuja. Myös julkisuudessa kuninkaallisista saa aika yksipuolisen kuvan vilkuttelevina ja hymyilevinä nauhojen leikkaajina. 

Heistä tulee ikään kuin taruolentoja, joiden tarinaa jatketaan huhujen ja oletusten kautta. 

Kaiken tämän perusteella on kuitenkin vaikea arvioida, ovatko Meghanin aikeet olleet vilpittömiä.

Arvailua tuskin on se, että Harry on puolustanut vaimoaan raivokkaasti. Ilmeisesti jopa läheisen veljessuhteen kustannuksella. Harryn takia toivoisi, että suhde osottautuisi kaiken sen arvoiseksi.

Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko
TV5 ma 28.1. klo 20.00
Katsottavissa tv-ensiesityksen jälkeen Dplayssa

Kommentit (0)

Tässä elämäntilanteessa tuppaa asioita osumaan samalle päivälle ja päällekäin.

Omia menoja minulla on sen vuoksi viikonlopuille hyvin minimalistisesti. Tälle vuosipuolikkaalle olin merkinnyt kalenteriin Helsinki City Runin ja kahdet omat voimistelukilpailut sekä muutamat kavereiden synttärikemut. Viime ja tämä alkava kesä ovat  erikoisia, kun suunniteltavana tai hipattavana ei ole yksiäkään kavereiden polttareita. Ehdin nimittäin jo sopeutua neljät polttarit vuodessa tahtiin. 

Kun Kate ja William menivät naimisiin, pidin kavereille prinsessajuhlat. Tämä tarkoitti lähinnä häiden seuraamista kruunut päässä ehkä vähän humaltuen. Nyt lupasin järjestää samalle porukalle vastaavat juhlat, kun Harry ja Meghan avioituvat. Kun ei niitä polttareitakaan nyt ole.

Koska tykkään suunnitella asioita ja kalenteria tarkasti, kyttäsin hovin sivuja ja häistä kertovia uutisia, että minä päivänä häät oikein ovat. Kevät oli lievästi sanottuna epämääräinen ilmaisu.

No lopulta päivämäärä ilmoitettiin. 19.5. Tietenkin sama päivä kuin puolimaraton. Ja tietenkin vihkimisen aikana olisin juoksemassa.

Vihaan kiirettä ja pyrin järjestämään asiat niin, että sen tuntu ei olisi jatkuvasti ilmassa. Siksi mietin hetken, jaksanko yhdistää näitä kahta meininkiä samalle päivälle.

Lopulta valmistelin prinsessajuhat helpon kaavat kautta.

* Tilasin Subwaysta 180cm jättisubin. Sen lisäksi tarjoiltiin kasviksia ja sipsejä. Kaikki käsinsyötäviä kertakäyttölautasilta. Luonto kiittää.

* Juomiksi hankin lonkeroa, jota kaikki yleensä juovat. Mies teki lisäksi mojito-boolia, joka sekin yleensä menee kaikille.

 *Nappasin Tigerista kasan sydän sekä brittiväristä rekvisiittaa, jotka asettelin kämppään perjantai-iltana (tai no yönä).

Sitten painelin seuraavana aamuna puolimaratonin lähtöön.

Jaa mites se meni? 

Varovaisesti. Mulla on ollut onglemia päkiöiden sekä polven kanssa. Lisäksi pitkät lenkin vetävät temppuilevan oikean puolen niskani huonoon asentoon ja siitä on seurannut myöhemmin migreenikohtaus. Yritin juosta siis mahdollisimman hyvässä asennossa. Aina kun lähden tempoilemaan, niin kivut tulevat kehiin. 

Puolimaratonilla ne alkoivat, kun 15km kyltti läheni. Annoin jaloilleni periksi, mutta niskan asentoa pidin viimeiseen asti, sillä migreenikohtaus (joita minulla hyvin harvoin, ehkä kerran kaksi vuodessa, mutta nyt pitkien lenkkien jälkeen useammin) olisi meikäläisen tapauksessa tarkoittanut game overia -sekä maaliin pääsyn, että myös juhlien osalta.

Viimeisten kilometrien aikana säästelin jalkoja ja kävelin muutaman ylämäen, sillä tsekkasin kellosta, että vaikka kävelisin loppumatkan ehtisin maaliin alle kolmen tunnin. Se oli alunperin tavoitteeni. Myöhemmin asetettu tavoitteeni oli selvitä maaliin ilman suurempia vammoja ja niin, että jaksan emännöidä kekkerit.

Maalissa iski väsymys. Lähdimme kahden matkan myös juosseen kaverini kanssa meille ja jalkamme olivat silloin niin kipeitä, että myöhästyimme junasta, sillä emme vaan voineet enää juosta. 

Joten kiirehän juhlien suhteen lopulta tuli. Onneksi paikalle ennättäneet ensimmäiset kaverit auttoivat ja saatiin tarjoilut pystyyn ennen seitsemää.

Itse kemuissa hääkoosteiden seuraaminen jäi vähän toissijaiseksi. Ehdin katsoa vain nopeasti Meghanin puvun (päämekko ei ollut meikäläisestä kummoinen, mutta iltajuhlien asu oikeinkin kaunis) ja että paikalla olivat George Clooney sekä Beckhamit

Sain ystävältä lahjaksi Harryn ja Meghanin häiden virallisen liinan.
Sain ystävältä lahjaksi Harryn ja Meghanin häiden virallisen liinan.

 

Lopulta ilta sujui niinkin rattoisasti, että tajusin aamuviideltä, että en ollut juuri syönyt koko puolimaratonin jälkeen. Juonut kylläkäin pari(kymmentä) drinkkiä. Mutta oli hauskaa, kiitos kaikille <3

Eilisen ihmettelin ihmiskropan taipuvuutta. Toki lihakset ja päkiät ovat kipeät, mutta olin yllättynyt, että olin niinkin virkeä ja toimiva vielä 21 kilometrin juoksun ja aamuviiteen juhlimisen jälkeen. 

 

 

Kommentit (0)

Viikon viihdeuutinen isolla veellä on ollut prinssi Harryn kihlautuminen.

Raikuliprinssi rauhoittui jo muutama vuosi sitten, alkoi hoitaa isosti kuninkaallisia edustustehtäviä. Kihlat näyttelijä Meghan Marklen, joka on kiinnostavin tulokas brittihovissa sitten Kate Middletonin, täydentävät prinssin aikuisemman onnen. 

Miksi tämä on minulle tärkeää?

Olen aina seurannut brittihovin elämää. Jo 9-vuotiaana muistan, kun luin mummoloissa aikakauslehdistä kiinnostuksella tarinoita prinsessa Dianasta (en muuten kuuna päivänä osaisi kuvitella, että nyt samanikäinen tyttäreni lukisi nyt jonkun aikuisen naisen syömishäiriöstä tai onnettomasta avioliitosta).

Mutta lapsuudessa alkaneen kuninkaalliskiinnostuksen takia myös prinssi Harryn elämäntarina on minulle myös tuttu.

Harry on oikeastaan ainoa oman sukupolveni kuninkaallisista, josta olen ollut myös vähän huolissani. Harry oli kuitenkin vain 12-vuotias, kun hän menetti äitinsä. Eikä kasvaminen kuninkaalliseen rooliin ole ollut aivan kivuton. Siksi varmaan jokainen suo pikkuveli-Harrylle onnen, oli kuninkaallisista instituutiona mitä mieltä tahansa.

Seuraan lähinnä brittihovia ja Ruotsin kuninkaallisia. Eniten olen seurannut oman ikäluokkani kuninkaallisia, eli Victoriaa, Carl Philipiä, Madeleinea, Williamia ja Harrya, joka on porukan viimeinen avioituja.  

En usko, että heidän lapsien käänteet tuntuvat enää niin kiinnostavilta, sillä tämän jengin kanssa omat elämäntilanteet; seurustelut, baarisekoilut, kasvukivut, vauvat ja avioituminen ovat menneet suunnilleen samassa tahdissa. Siksi Harryn ja Meganin häitä on juhlistettava kuin viimeistä kuninkaallista päivää! Ovathan ne hyvin todennäköisesti viimeiset kuninkaalliset häät moneenkymmeneen vuoteen. 

En voinut itselleni mitään, sillä aloin heti kihlausuutisen jälkeen suunnitella, millaiset valvojaiset viimeisille kuninkaallisille häille tulisi järjestää? 

Victoria ja Daniel aloittivat kuninkaallisen hääbuumin kesällä 2010. Katsoimme häitä ystäväni kanssa kruunut päässä - ja lähdimme baariin.

Kun William ja Kate avioituivat keväällä 2011, nostin panoksia. Meillä vietettiin silloin prinsessajuhlia ja katsoimme häät parinkymmenen kaverini kanssa kruunut päässä skumppaa siemaillen (kaikki juhlijat eivät valitettavasti ole kuvassa).

Madeleinen ja Chris O´Neillin avioituisessa meillä oli myöhäinen brunssi (ei tosin kuvassa esiintyvä) muutamalla asiaan vihkiytyneelle ystävälle.

Carl Philipin ja Sofian häiden aikaan olin tuhdisti viimeisilläni raskaana. Matkasimme häitä edeltävänä päivänä Tukholmaan perheen kanssa ja kävimme katsomassa hääjärjestelyjä kuninkaanlinnan pihalla ja hääreitillä.

Madeleine oli veljensä Carl Philipin ja Sofian häissä yhtä raskaana kuin mää edellisenä päivänä kyttäämässä juhlavalmisteluja. Sain vetää huomattavasti huudeilla prinsessasiskoani huomattavasti rennommassa vaatetuksessa.
Madeleine oli veljensä Carl Philipin ja Sofian häissä yhtä raskaana kuin mää edellisenä päivänä kyttäämässä juhlavalmisteluja. Sain vetää huomattavasti huudeilla prinsessasiskoani huomattavasti rennommassa vaatetuksessa.

Hovista tiedotettiin eilen, että Harry ja Meghan avioituvat toukokuussa - keväällä aivan niin kuin Kate ja William. 

Koska kyseessä ei ole suora kruununperijä (Harry on viides kruununperimysjärjestyksessä), niin hääjuhlat ovat varmasti isoveljen juhlia pienemmät. Siitä viestii myös vihkikirkko, joka on Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeli. 

Missään nimessä juhlat eivät silti häviä kiinnostavuudessa Williamin ja Katen häille. 

Joko joku muukin suunnittelee etkoja?

Häitä odotellessa voi muuten käydä vielä huomenna vilkuttelemassa Suomessa hengaavalle prinssi Williamille.

kuva: brittihovi

Kommentit (1)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram