Kirjoitukset avainsanalla Gilmore girls

Kirjoitin edelliseen Me Naiset -lehden numeroon jutun Mariela ja Oskari Sarkimasta, parista joka avioeron jälkeen päätti jatkaa ystävinä. Haastattelua oli sinällään helppo tehdä, sillä ymmärsin, mistä he puhuivat. Vaikka jokainen suhde on omansa, niin minulle kävi esikoiseni lapsen isän kanssa lopulta samoin.

Soittelimme ja sovimme koko ajan suhteellisen hyvässä hengessä tytön asioista, mutta noin vuoden kuluttua erosta puhuimme muustakin; työasioista, yhteisistä tutuistamme ja muusta.

Mitä tämä vaati? 

No varmaankin sen, että molemmat olivat hyväksyneet tapahtuneen ja kääntänyt uuden sivun elämässä, jossa tärkein oli lapsen etu. Nostan myös lippistäni nykyiselle aviomiehelleni, joka kuvioon tultuaan jaksoi olla kärsivällinen uudessa tilanteessa, jossa jokainen haki paikkaansa.

Suurin yllätys minulle oli, että eksäni ja nykyinen aviomieheni ystävystyivät. Tästä kiitän Liigaa, Veikkausliigaa ja mitä näitä suomalaisia urheilusarjoja nyt on. Mietin, että mikä asia naisilla olisi yhtä yhdistävä tekijä, josta saisi ensitapaamisella noin luontevasti aikaan molempia aidosti kiinnostavan keskustelun?

En usko, että tällaisessa tilanteessa moni ystävystyy ensinäkemältä. Hyvät välit syntyivät vuosien aikana, pikkuhiljaa. Lähinnä varmaan ensimmäiset vuodet jannut juttelivat urheiluun ja tyttöön liittyvistä asioista.

Kun poikamme syntyi ja kasvoi kävivät he silloin tällöin yhdessä lasten kanssa katsomassa jääkiekkoa tai jalkapalloa. Eivät joka viikko tai edes kuukausi, mutta silloin tällöin, niin kuin monien muidenkin tuttavaperheiden kanssa tehdään nyt erilaisia asioita.

Kerran kun isänsä haki tyttöä kesäloman vietosta Tampereen mummolasta, miehet veivät ennen lähtöä kahdestaan lapset Särkäniemeen, jotta saisin levätä loppupäivän. Totesin tämän ystävälle, jonka kanssa juorusin huvipuistokäynnin aikana puhelimessa. Muistan kun hän hämmästeli tilannetta.

 Miten teillä voi olla tommosta?

Lasteni isät käyvät nykyään pelaamassa sunnuntai-iltaisin samassa porukassa sulkapalloa. Hätätilanteissa auttelemme puolin ja toisin. Kun viime viikolla olin kipeänä lasten kanssa kotona, niin pyysin harkoista tyttöä tuovaa isään hakemaan apteekista särkylääkettä. Nyt siippani työmatkan aikana lapset olivat myös muutaman tunnin esikoisen isällä hoidossa, kun olin valmentamassa. 

Viime keväänä kun esikoisen isällä oli jalka paketissa, kävimme hänelle kaupassa. Koko porukalla olemme käyneet katsomassa yhdessä tytön voimistelunäytöksiä.

Itse en osaa kiinnittää asiaan huomiota, ellei joku sitä erikseen ihmettele.

Viime aikoina olen miettinyt, että pitäisikö minun olla huolissaan, sillä esikoisen isä soittaa useammin tyttöön liittyvistä asioista miehelleni. Ymmärrän, että valitessaan minun numeron, joutuu yleensä kohtaamaan neuroottisen aikatauluttajan, jolta saa jonkunmoisen tehtävälistan.

Ymmärrän, että taipumukseni yriittää hallinoida kaikkea voi olla raskasta kanssaeläjille. Olen aika varma, että miehet joskus naureskelevat tälle keskenään; niin kaun kun se tapahtuu rakkaudella, niin sallittakoon se heille.

Huomenna vietetään isänpäivää. Kaiken jälkeen olen esikoiseni puolesta kiitollinen, että hänellä on kaksi tärkeää isähahmoa elämässään ja vielä bonuksena muutama elämässä aktiivisesti mukana oleva pappa. 75 prosenttia enemmän isähahmoja kuin minulla oli samassa iässä! Toki hän riitti oikein hyvin, mutta en usko, että useampi välittävä ihminen elämässä on haitaksi.

Kippis kaikille itsensä isäksi kokeville ja isiensä lapsille!

kuvakaappaus Gilmore Girls

Kommentit (2)

Peruskoulu käytynä
1/2 | 

Matikan tunnit tainneet jäädä väliin?

Mikäli esikoisellasi on 75 prosenttia enemmän isähahmoja kuin itselläsi, silloin se tarkoittaisi, että sinulla on ollut saman ikäisenä noin 2,857 isähahmoja. Epäilen tätä vahvasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram