Kirjoitukset avainsanalla Saara Aalto Euroviisut

Kun kokoonnuimme eilen toimittajakollegoiden kanssa Uuden Musiikin kilpailun ehdokkaiden julkistustilaisuuteen, hoimme samaa mantraa; olisipa siellä edes muutama vähän tunnetumpi ja kiinnostava hahmo.

Olkoonkin kyse Euroviisuista, mutta viime vuonna sama tilaisuus muistutti paikoittain Putouksen hahmokisan lavakierrosta. Mukana ei ollut yhtään tyyppiä, joka olisi ollut ennalta suurelle yleisölle tuttu. Tällä ei tietenkään välttämättä ole viisuissa merkitystä, kun biisi ratkaisee. Mutta kisojen yleisen kiinnostavuuden kannalta olisi hyvä, jos mukana olisi muutamia nimiä.

Yle ja Saara Aalto pääsivät eilen siis yllättämään totaalisesti. UMK-finaalissa nähdään tänä vuonna vain yksi kilpailija, jonka kolme kappaletta kilpailee toisiaan vastaan. Yle on diktaattorin vailla valinnut edustajaksi Aallon, yleisö saa äänestää edustuskappaleen.

Itse en osannut loukkaantua kansanäänestyksen menetyksen puolesta. Noin kolme sekuntia uutisen julkaisun jälkeen Ylen uusi strategia tuntui jopa nerokkaalta.

Miksi ihmeessä ei kokeiltaisi uutta, kun vanha on toimimattomaksi havaittu? Kävi Saaralle niin tai näin, niin minusta kokeilua voisi jatkaa muutaman vuoden, josko vaikka Robin tai Antti Tuisku innostuisivat edustajiksi taukojensa jälkeen.

Tämä on ehdottomasti oikea askel myös Saara Aallon uralle. Tilanteessa hän on pakotettu saamaan ulos ainakin kolme uutta kappaletta. Tosiasia kun on, että niitä ei ole kuultu, ja X Factorin finaalista on kohta vuosi aikaa. 

Euroviisujen uudessa kilpailutilanteessa myös biisintekijät venyvät varmasti äärimmilleen. UMK-finaalissa Saara pääsee esittelemään parastaan, samaa mitä nähtiin X Factorin isolla lavalla. Odotettavissa on kolme mahtipontista show´ta, jotka ainakin minä haluan todellakin nähdä.

Viisuedustuksella Saara saa jatkoaikaa myös kääntää X Factor -menestyksen voitokseen. Eilen Saara kertoi Me Naisille, että aikoo pitää loppuvuoden hiljaiseloa ja keskittyä biisien tekemiseen ja tulevaan koitokseen. Tämä on myös oikea strategia.

Kun hänellä on vielä kotimaassa kansainvälisen tähden status, sitä ei kannata pilata hyppäämässä julkisuudessa ilman musiikillista sisältöä (uusia julkaisuja). Siinä voi helposti käydä niin, että silloin kun uudelle musiikille tarvittaisiin julkisuutta, sitä ei aikaisemman julkisuusinflaation takia ole enää tarjolla.

Euroviisujen kohdalla tätä riskiä ei ole. Viisuedustuksella Saara maksimoi kotimaassa uusien kappaleidensa näkyvyyden.

Saara Aallosta kertova dokumentti nähtävillä Yle Areenassa

Lue myös: Saara Aallon riisikakkuhampurilaiset

kuva Jonna Öhrnberg

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram