Kirjoitukset avainsanalla Eero Ritala

Länsimaisen ihmisen tragedia ja juuri ennen joulua! The Crown -sarjan kolmas kausi ei kai nyt tulekaan Netflixiin pyhiksi!

Nyt tästä googlatessa tunnen itseni hieman typeräksi. Aika monessa lähteessä lukee, että kausi valmistuu vasta vuodelle 2019. Olen elänyt koko syksyn jostain lukemani vanhan tiedon tai oletuksen varassa, että no jouluna lepään ja katson sitten ainakin sen Crownin uuden kauden.

Joulukuulle osuu onneksi monen uuden kotimaisen sarjan lanseeraus, joista muun muassa Ivalo ja Onnelan toinen kausi ovat vaikuttaneet lupaavilta ensimmäisten jaksojen perusteella. Katsottavaa siis pyhiksi on, mutta keräsin näin loppuvuodesta myös meidän kotimaisten sarjojen tähtien vinkit maratonkatseluun.

Pihla Viitala, Ivalo-sarjan tähti (Elisa Viihde)

"Juuri nyt olen katsonut Sharp objects -minisarjaa (HBO), jota uskallan suositella muillekin. Tykkäsin myös Jim Carreyn tähdittämästä Kidding-sarjasta (HBO). Olen normaalisti elokuvapainotteinen katsoja, saatan katsoa leffan joka ilta."

Eero Ritala Onnela-sarjan tähti (CMore)

"Jim Carreyn Kidding-sarja on parhaita mitä olen katsonut pitkään sarjaan. Olen aika vaativa katsoja. Ihmiset todella helposti suosittelevat kaikkea "että sun on pakko katsoa tämä ja tämä", mutta sarjoja ja makuja on niin monia. Sitten tuskailen, että miksi en tykkää tästä, kyllähän minun pitäisi. Esimerkiksi kehuttu The Handsmaid´s Tale (Yle Areena) ei auennut minulle. Katsoin sitä puoli vuota sitten yhden jakson ja nyt toisen, mutta ei, mutta jollekin muulle varmasti toimii. Katson kaiken suoratoistopalveluiden kautta, en itse asiassa enää edes tiedä, missä se piuha on, jonka kautta televisiosta katsotaan televisiota."

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen Kolmistaan-sarjan tähdet (Elisa Viihde) 

Lauri: "The Kidding oli hyvä. Se oli samalla komediallinen ja traaginen. Aloitin myös vasta House of Cardsin (Netflix) viimeistä kautta, mutta se ei lähtenyt ihan niin kuin aikaisemmat. Aion katsoa sen kuitenkin loppuun. Meillä taitaa olla kolme erilaista suoratoistopalvelua ja kulutan niitä aika paljon."

Pamela: "Lauri katsoo meillä enemmän sarjoja. Televisiosta katsotaan lasten kanssa yhdessä Vain elämää -tyyppisiä sarjoja." 

Anna-Maija Tuokko Onnela-sarjan tähti (C More)

"Odotan The Crownin (Netflix) uutta tuotantokautta kuin kuuta nousevaa. Sen katsominen on silkkaa nautintoa. Näin vasta 20 minuuttia Babylon berlin  -sarjan (Yle Areena) toisen jakson lopusta. Päätin, että katson sen, kun kiire hellittää."

Itse vinkkaisin kotimaisista sarjoista Yle Areenaan vasta tulleen Koukussa-sarjan toisen kauden, jonka pääosassa nähdään Matleena Kuusniemi. Näin kaksi ensimmäistä jaksoa alkutalvesta ennakkoon ja jäin taas koukkuun. Myös sarjan ensimmäisen kauden jaksot nähtävissä Areenassa.

Eli katseluun tulee meikäläisellä Koukussa-kauden loput jaksot, Ivalo ja tuo Kidding, joka voi tuskin kaiken hehkutuksen jälkeen vain olla huono. Taidan joutua uusimaan pienen tauon jälkeen HBO:nkin tilauksen. 

Jokojokojoko saat aloittaa joululoman?

Leppoisia pyhiä kaikille <3

kuvat: Sanoma Media

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapahtui tällä viikolla.

MTV3 ja C Moren syksyn lehdistötilaisuus oli loppumaisillaan, kun huomaan Onnela 2 -ohjelman ständillä näyttelijä Eero Ritalan. Menen tekemään ziljoonan haastattelun päälle lyhyen haastattelun, jossa kyselen Eerolta, miltä tuntuu koko ajan ottaa enemmän haltuun perheenisän rooleja ja mitä se tarkoittaa.

Kautta rantain hän lopulta myöntää, että ajatus omasta lapsesta kutkuttelee, mutta elämä on hyvää näin. Muutos vauvan tultua on iso, hän sanoo huomanneensa lähipiiristä.

Yhtäkkiä kuulen itseni pääsevän ääneen.

"Oon huomannut, että mun kavereille, jotka on saaneet sen yhden lapsen, on käynyt just näin. Moni tilittää, että on ihan kauheeta, kun ei pysty vaikka menemään enää lähiravintolaan brunssille, kun vaunut ei mahdu ahtaaseen tilaan. Mä sain mun ekan lapsen 25-vuotiaana, enkä oikein ole edes muista tuollaista elämää, enkä kyllä oikein ole osannut kaivatakaan. Mulle jotenkin se lapsen syntymä toi ammatillisestikin selkeän suunnan elämään ja kai jonkunlaisen uuden kirkkaamaan elämäntarkoituksen. Oikeestaan sellainen, identitettikriisi ja pieni ahdistus mulle iski vasta, kun sain pari vuotta sitten mun kuopuksen. Että nyt oon vain se kolmen lapsen äiti, enkä voi enää tehdä elämässä mitään suurta, kun pitää ottaa niin monen tyypin tarpeet huomioon ja aika on koko ajan tiukoilla. Että sinälläänkin sekin on hyvä vaihtoehto, että toteuttaa ensin ammatillisia haaveitaan kunnolla, mutta se lapsenhoito tietysti vaatii enemmän totuttelua, kun on tietynlaiseen itsenäiseen elämään tottunut."

Tässä vaiheessa yksinpuhelua tajuan, että en tunne Eero Ritalaa yhtään. Todennäköisesti hän ei tiedä edes nimeäni. Saattaa lähinnä tunnistaa kasvoni, että toi on yksi niistä kuvatekstienkirjoittelijoista.

Ei ole siis tavatonta, että juttelen haastateltavien jälkeen haastattelun jälkeen omia asioitani,  mutta yleensä he ovat tutumpia. Ritalasta en ole ikinä tehnyt edes mitään isompaa stooria. Eero kuuntelee kohteliaasti, mutta tuskin vetää johtopäätöksiä tämän sekavan yksinpuhelun jälkeen suuntaan tai toiseen.

"Suunnattoman huolen vastapainoksi lapseni tuovat elämään suurta onnea. Niin suurta, että olen miettinyt, olisinko osannut sellaista ilman heitä luoda tai mistään saada?"

Myöhemmin tajuan, että olen viime aikoina pyöritellyt noita ajatuksia päässäni enemmänkin. 

Olen suhteellisen tyytyväinen uraani, jota olen onnistunut luomaan lasten ohessa. Mutta kolmannen lapsen jälkeen on ensimmäisiä kertoja mieleeni tullut se mutta.

Mutta olisinko sittenkin päässyt kirjoittamaan tai jopa tekemään jossain muodossa talk show`ta edes taustajoukoissa, jos olisin voinut panostaa enemmän uraani? Mutta olisinko kirjoittanut sen kirjan valmiiksi, jos aikaa olisi liiennyt enemmän? 

Rakastan lapsiani yli kaiken. Suunnattoman huolen vastapainoksi lapseni tuovat elämään suurta onnea. Niin suurta onnea, että olen miettinyt, olisinko osannut sellaista ilman heitä luoda tai mistään saada? 

Tein tämän viikon Me naisiin kansihaastattelun Heidi Suomesta. Naisesta, joka oli lopulta alkanut oman onnensa sepäksi.

Näin äitienpäivänä haluaisin lähettää ajatukseni ja nostaa hattuani niille naisille, jotka tahattomasti tai tahallisesti jäävät lapsettomiksi. Joutuneet tai halunneet luoda itselleen merkityksellisen ja onnellisen elämän jotenkin muuten kuin äiteinä. 

Itseäni haluan tarkastella kriittisesti. Ovatko lapset todellinen syy vai tekosyy sille, että ottaisin uusia ammatillisia askeleita?

En suoraan sanottuna kestä sitä, että lapsia käytetään tekosyynä jättää oma elämä elämättä. Mutta olisinko sen kummoisempaa uraa lopulta itsekään tehnyt, jos olisin saanut lapset myöhemmin tai syystä tai toisesta en olisi niitä saanut?

Äitikiirekiire-roolin alle on helppo sujahtaa. Omille tyttärilleni ja toki myös pojalleni haluan tarjota myös naisen mallin, joka uskalsi omistautua välillä myös muulle elämälle ja uralle kodin ulkopuolella. Ja joka oli suunnattoman kiitollinen lapsistaan.

 

Hyvää äitienpäivää kaikki äidit ja äitiensä lapset!

Kommentit (0)

Näyttelijä Pekka Strang kiteyttää hyvin Suomen Solsidanin, eli Onnelan ytimen. 

"Kun ei tarvitse miettiä, miten saisi voita leivän päälle, voi murehtia kaikesta muusta."

Näin tänään ennakkoon muutaman Onnelan jakson ja huokaisin helpotuksesta. Viime kesänä kuvattu sarja tavoittaa juuri tämän, alkuperäisversionsa tarkan ja hauskan dialogin, absurdeiksi paisuvat olemattomat ongelmat ja kiiltokuvamaisen maiseman, jossa porvoolainen porvaristo arkeaan elelee.

Osa Onnelan tapahtumista on Solsidania seuranneille tuttuja, osa uusia. Käsikirjoittaja Melli Maikkula on lokalisoinut käsikirjoituksen Suomeen ja suomalaisille. Omaa versiota tehdessä hän otti huomioon kulttuurierot.

"Kulissien pitäminen on enemmän Ruotsiin kuuluvaa, me olemme vähän jäyhempiä. Tämä versio on tehty suomalaiseen kulttuuriin sopivaksi.", Melli kuvaili.

Hahmot ja synopsis Marja Pyykön ohjaamassa sarjassa ovat myös osittain tuttuja.

Hammaslääkärinä työskentelevä Antti (Eero Ritala)  ja hänen raskaana oleva näyttelijäpuolisonsa Saara (Elena Leeve) muuttavat Antin lapsuudenkotiin Porvooseen asettuakseen aloilleen. Antti ajattelee omakotitaloelämän mahdollistavan itsenäisen ja onnellisen perhe-elämän, mutta havahtuu nopeasti elävänsä keskellä keskiluokkaista unelmaa - tai painajaista, yhdessä äitinsä, naapureiden ja nolon menneisyytensä kanssa.

Läheisin ystäväpariskunta on Antin lapsuudenystävä Markus (Pekka Strang) ja tämän Mette-vaimo (Anna-Maija Tuokko), joista jälkimmäiselle tärkeää on kulissien ylläpitäminen. Naapurista löytyy myös Jorma (Santtu Karvonen) ja Titta (Pirjo Heikkilä), jotka eivät kuulu niihin miellyttävimpiin tyyppeihin.

Onnelan hahmot ovat äärimmilleen viritettyjä, hieman övereitä, mutta silti niistä löytää itseään. Meinasin pudota penkiltä, kun Markus ja Mette kävivät täsmäälleen samanlaisen dialogin grilleistä, kun minä mieheni kanssa viime keväänä.

Kaasu vai hiili, kas siinä yksi Onnelan ja länsimaisen ihmisen murheista!

Onnela alkaa 23.11 suoratoistopalvelu C Morella

kuvat Jonna Öhrnberg

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram