Kirjoitukset avainsanalla Arja Koriseva

En tiedä, mutta jotenkin tuntuu, että kolmen lapsen äitinä yksityisyyden tarpeeni on kasvanut.

Siinä määrin, että minua ihan fyysisesti alkoi ahdistaa, kun perjantaina tutustuin tänään alkavaan Atlantin yli -sarjaan. Siinä Hjallis Harkimo johdattaa kuusi julkkista vastatuulessa Lintu-purjeveneellä Atlantin yli.

Oikeastaan ajatus alkoi ahdistaa vasta, kun näin tuon purjeveneen. 17,5 metriä pitkä ja noin viisi metriä leveä vene ei nimittäin tuntunut edes mittojensa kokoiselta, kun sinne kömpi sisään. 

Alhaalla oli vajaan neliön kokoinen keittiö ( jossa porukan kokki Jyrki Sukula oli oksennellut ja kokannut kolme päivää ruokaa). Keskellä oli muutama sohva ja pöytä, eli yleinen tila kolmelletoista hengelle. Toisessa päässä oli kapun, eli Hjallis Harkimon sekä Joel Harkimon yhteinen hytti ja toiletti. Toisessa päässä muun jengin sänkyjä isommassa hytissä. 

Julkkisten lisäksi mukana oli kuvaushenkilökuntaa, kaksi ammattipurjehtijaa ja pintasukeltaja. Neljä koko porukasta osasi purjehtia ennen reissua.

Tuolle määrälle tilat olivat pieniä. Harva matkassa olleista kuitenkaan valitti yksityisyyden tarpeesta, vaan ennemmin merisairaudesta, joka oli muun muassa NHL-kiekkioilija Kimmo Timosella kestänyt kolme ensimmäistä päivää. Viivi Pumpanen sanoi, että jos kaipasi omaa tilaa, sitä löytyi kannelta. Moni laittoi kuulema myös luurit korville ja kuunteli musiikkia, jos halusi olla rauhassa.

"Onhan täällä yksityisyyttä, omassa sängyssä sai olla rauhassa ja ajatella", Hjallis totesi.

Tähän formaattiin verrattuna BB-talo tai Hirvensalmen Satulinna tuntuvat lasten leikiltä. En usko, että kolme viikkoa kestäneen purjehduksen aikana kukaan porukasta on pystynyt feikkaamaan. Purjehdus toteutettiin vielä pasaattituulten aikaan Karibialta Kanariansaarille. Matkan aikana aallokko yltyi kymmenmetriseksi ja vettä tuli reippaasti keulan yli.

"Jos olisimme purjehtineet myötätuulessa siitä ei olisi saanut hyvää televiso-ohjelmaa", Hjallis totesi.

Porukkaan valitut julkut olivat kyllä mukavia tyyppejä ja oikeasti alallaan ansioituneita tekijöitä, mutta en tiedä olisinko lähtenyt mukaan, jos tilaisuus olisi tullut. Olisitko sinä? Kenen tai keiden heistä kanssa purjehtisit mieluiten kolme viikkoa? 

 

Atlantin yli TV5-kanavalla su klo 21.00. Sarja alkaa ennakkojaksolla.

kuva yllä MTV

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogi jatkaa viihteen maailman ilmiöiden ja ihmisten käsittelemistä siitä, mihin Radalla-palsta jää. Elämääkin täällä eletään ja ihmetellään - välillä myös skumppalasin kera.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen toimittaja, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat