Kirjoitukset avainsanalla Janne Kataja

1. Yösyöttö kuuluu ehdottomasti elokuviin, joita odotan syksyltä. Luin kesällä kertausmielessä kirjankin, jonka juoni on hykerryttävä: isä, joka jää vastasyntyneen vauvan kanssa Kätilöopiston ovelle, kun vauvan äiti kaasutta kauhuissaan karkuun.  Kirjailija (ja ihana kollegani) Eve Hietamies kertoi aikoinaan, että hän on saanut idean kirjaan vauvan yksinhuoltajaisästä  vauvamuskarissa, jossa paikalla oli ollut beibinsä kanssa vain yksi isä.

Luin kesällä myös sarjan kolmannen (ja ilmeisesti päätösosan) Hammaskeiju, joka ei ehkä ole enää niin hykerryttävä kuin ensimmäinen, mutta koululaisen vanhemmat ilot ja surut siitä kyllä tunnisti. Ja toki uteliaasta ihmisestä oli kiinnostavaa lukea, miten Paavolle ja Antille sekä muulle jengille kävikään.

Elokuvan ensi-ilta 6.10

2.

 

                                             

Supermarsu pelastaa silakat tulee teattereihin alkuvuodesta. Esikoiseni oli mukana yhden päivän elokuvan kuvauksissa ja innostui lukemaan myös tuon jälkeen myös Paula Norosen kirjoittaman kirjan. Siitä ajatus sitten meidän perheessä lähti.

Esikoinen luki Supermarsuja itse, ja samat kirjat kiersivät iltasaduiksi viisivuotiaallemme. Supemarsu-kirjojen päähahmo on Emilia, joka pystyy muuntautumaan Supermarsuksi, kun jossain tarvitaan apua. Elokuvassa Supermarsun pitää pelastaa silakat saastuneesta Itämerestä. Meidän kuvauspäivänä Emilia kaatoi Serenassa sopivasti animaatiosilakoita altaaseen. 

Olemme kesän aikana lukeneet myös kaksi muuta sarjan osaa: Supermarsu ja lasten valtakunta sekä Supermarsu saa kilpailijan. Lastenkirjat ovat minusta usein, nooo hieman tylsiä, mutta Norosen lennokasta mielikuvitusta, joka sekoittuu arjen hauskoihin huomioihin, aikuinenkin jaksaa lukea.

Olen jopa nauranut lukiessani ääneen, jota ei ole varmaan aikaisemmin tapahtunut!

Elokuvan ensi-ilta talvella 2018

3.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -kirjassa Kattilakosken perhe saa kiinnostavat mökkinaapurit, taiteilijoilta näyttävät Rubensin veljekset. Toinen heistä kertoo säveltävänsä, toinen esittäytyy taidemaalariksiHeinähattu ja Vilttitossu alkavat tutkia tätä nyt myös valkokankaalla.

Vierailin Heiniksen kuvauksissa kesällä Helsingin Laajasalossa. Kuvauspaikalla oli hauska nähdä taas Aku Hirviniemen ilottelua. Lisäksi elokuvassa näyttelee myös Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Janne Kataja sekä lapsinäyttelijät Emily Shipway ja Ella Kangas.

Ainakin tämä Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittama, elokuvamuodon saava kirja kiinnosti meillä iltasatuna. Heiniksen maailma ei ollut ennestään tuttu, joten siihen nähden pikkutyypit pääsivät maailmaan hyvin mukaan.

Elokuvan ensi-ilta 27.11

4. 

Kaikki kaikessa kuulosti alkuun nuortenkirjalta ja siitä syystä se jäi kesän lukulistalla viimeisten joukkoon. Siinä 18-vuotias Maddy ei ole poistunut sitten varhaislapsuuden kotoaan, koska sairastaa vakavaa immuumikatoa. Henkäyskin ulkoilmaa voi koitua hänen kohtalokseen. Hänen lääkäriäitinsä ja hoitajansa saavat nähdä häntä.

Kunnes naapuriin muuttaa Olly perheineen ja romanssin ainekset ovat kasassa. Vaikka tarina oli hieman naiivi ja siinä oli paikoittain epäuskottavia faktoja, niin minut tarina kuitenkin yllätti - loppuratkaisua myöten. Nuortenkirjaksi parjaamani kirja osoittautui lopulta freesiksi kesälukemiseksi.

Kirjan pohjalta tehty elokuva tuli teattereihin viime elokuussa. Nyt Netflix on lupaillut sitä ohjelmistoonsa syksyksi. Arvion elokuvasta voit lukea täältä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram