Kirjoitukset avainsanalla Bachelor Suomi

Yksi tv-kevään positiivisia yllätyksiä on ollut Bachelor Suomen onnistunut casting.

Ensimmäistä kertaa mukana oli bachelor, jota meikäläinenkin katseli vähän sillä silmällä. Lisäksi mukana oli useampi nainen, joka olisi mielestäni oikeasti soveltunut Jonille kumppaniksi pidemmäksikin toviksi.

Eilen trilleri päättyi, kun Joni valitsi kahdesta viimeisestä naisesta Janeten.

"On todella hienoa, että olen saanut tavata sut. Olen monesti miettinyt, että missä tuollaisia naisia on. Sä olet saanut mut ajattelemaan minkälaista olisi olla pitkään yhdessä ja perustaa perhe. Mä voin nähdä, kuinka hyvää se voisi meillä olla. Sä saat mut todella herkäksi. Uskon, että sä olet mun unelmieni nainen," Joni sanoi jaksossa liikuttuneelle Janettelle.Kuuluin monen katsojan lailla astetta enemmän Kaisa-fan clubiin. Ehkä siksi, kuten Janettekin eilisessä jaksossa ilmaisi, hän ei ollut kuvautsen aikaan tulevaisuudesta Jonin kanssa yhtä varma kuin Kaisa.

Tykkäsin Janeten reiluudesta ja rehellisyydestä. Hän vaikuttaa Kaisan tavoin tyypiltä, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Kumpikin nainen oli tasapainoinen ja vältteli turhaa draamaa. Se, että ihminen osaa käyttäytyä noin kypsästi ja tasapainoisesti läpi tuollaisten kuvausten, kertoo jonkun moisesta henkisestä tasapainosta. 

Kuulin Jonin valinnasta viime viikolla kyliltä, joten katsoin eilisen jakson sen tiedon pohjilta.

Ymmärsin jaksoa katsoessa nyt selkeämmin, mikä Jonia ja Janettea yhdistää. Molemmista paistaa tietynlainen joukkue-urheilutausta ja leikkimielinen kilvoittelu tuntuu olevan heille tärkeää. Kun Janette näytti vähän herkempää puolta, niin loppujen lopuksi minunkin oli myönnettävä, että ehkä Janette sopii Jonille ehkä vähän paremmin kuin Kaisa.

Kaksi vuotta sitten anelin blogissa, että voisiko silloin Juha Rouvisen hylkäämälle Jennylle saadan oman Bachelorette-ohjelman?

Tämä toteutuu viimein, sillä haku Jennyn oman Bachelorette-ohjelmaan on auki. Vink vink sinkkumiehet. 

Tällä kaudella taas Kaisa on valloittanut kuvauksissa muiden naisten lisäksi myös katsojien sydämet, joten lienee itse oikeutettua, että seuraavana vuonna nähdään Bachelorette, jonka päätähtenä on Kaisa. 

kuvat Nelonen press

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katsoin kerralla kaksi jaksoa uudesta Bachelor Suomi -kaudesta. Voin kai lukeutua jonkunasteiseksi ohjelman faniksi, sillä olen katsonut käytännössä ohjelman kaikki kaudet. 

Kaikenlaista hiihtäjää ja etsijää on ohjelman historiassa nähty, mutta huomaan joka kerta viehättyväni tyypeistä, jotka uskaltavat olla myös hiljaisina, arkoina tai omituisinakin omia itsejään. Toki tämä pätee vain, jos henkilö on kutakuinkin tasapainoinen ja toisia ihmisiä kunnioittava henkilö.

Tämän kauden poikamies, eli Joni Lindlöf, on meikäläisen mielestä ohjelman kotimaisen historian kuumin tapaus. Nallekarhumaisen komea, karismaattinen, eikä kuitenkaan ylimielinen. Hän tuntuu aidosti etsivän kumppania. Ja ei yhtään haittaa, että Bachelorilla on jääkiekkoilijan kroppa ja hän sattuu puhumaan suomen seksikkäintä murretta. Kyllä, tampere it is!

Verrattuna viime kauteen ilahduin, että tällä kertaa poikamies etsii vahvaa ja määrätietoista naista, ei pelkkää kotikokkia.

Ymmärrän hyvin kotisohvalta, että naisten ihastus tuntuu nyt vatsanpohjissa asti. Jo toisessa jaksossa muutamat treffeille pääsijät kikattelevat Jonin edessä kuin pikkutytöt ja ihastuneimpien puolesta vallan huolestun, osaavatko he olla lainkaan omia itsejään Bachelorin (+kameroiden) edessä? 

Aitous julkisuudessa - ihan kuten ihmissuhteissa yleensä - on minusta lopulta tärkeintä. Kaikki muu päälleliimattu esittäminen tai starailu paljastuu nimittäin joka tapauksessa jossain vaiheessa, joten tämmösessä tv-hommassa siihen ei kannattaisi alkuunkaan lähteä. Varsinkin, jos etsii oikeasti ihmissuhdetta.

Tämän kauden Bachelor- Jonista tekee hurmaavan juuri se, että hän ei ainakaan alkujaksoissa tunnu esittävän mitään parempaa tai romanttisempaa mitä on.

Joku katsoja saattoi vaivaantua ensikohtaamisissa, kun Joni ei keksinyt muuta sanottavaa kuin en osaa edes nyt sanoa mitään, mutta minusta se oli paljon sympaattisempaa kuin imelät, ulkoa opetellut korulauseet. Varsinkin jos jannu ei niitä siviilissä käytännössä edes harrasta.

Siitä pisteet Jonille.

" Ihastuneimpien puolesta huolestun, osaavatko he olla lainkaan omia itsejään Bachelorin edessä?"

Bachelorilla on kuitenkin aina formaatissa etulyöntiasema, jossa on enemmän tilaa, aikaa ja asemaa olla oma hurmaava itsensä. Toisin on daameilla, joilla tosiaan muutamilla vahvan naisen roolia vetäneillä epävarmuus alkaa puskea pintaan jo toisessa jaksossa. 

Formaatti on sellainen, että siinä väistämättäkin hyväitsetuntoiset pärjäävät. Epävarmuus näkyy ohjelmassa tällakin kaudella luulin, että olet jo unohtanut minut kokonaan -ruikutuksilla, joihin kukin Bachelor on suhtautunut omalla tavallaan; toisia se ärsyttää, toisista se osoittaa kiintymystä.

Toisaalta sekin on uskallusta olla oma itsensä. Jää nähtäväksi, miten se vetoaa tämän vuoden unelmien poikamieheen.

 

Bachelor Suomi tiistaisin klo 21 Livillä

 

 

Kommentit (0)

Hyvän parisuhteen löytyminen, millä mittareilla kukin sitä nyt haluaa sitten määritelläkin, on haastavaa hommaa. Se nähtiin taas eilen Bachelor Suomi -realityn päätösjaksossa, jossa selvisi, että Tuomas ja Ninja olivat päätyneet eroamaan joku hetki kuvausten päättymisen jälkeen.

Viime kauden Bachelor Juha Rouvisen ja Katri Utulan juontamassa viimeisessä tilinteko-jakosossa saattoi rivien välistä lukea, että Tuomas oli se, joka lopulta halusi suhteen päättää.

Olin koko kauden ajan epäileväinen, syntyykö koko ohjelmassa edes yhtä kunnon suhdetta.

Tuomas ja ohjelmaan osallistuneet naiset puhuivat kyllä kemioista, mutta näillä kemioilla ei ainakaan ruudun välityksellä nähdyn kautta ollut mitään tekemistä "en pysty pitämään näppejäni irti sinusta" -tapaisen intohimon kanssa. Sitä ainakin minun mielestä alkuvaiheessa vaaditaan, jotta siihen voi joskus niiden "neljän juoksentelevan lapsen ja pullatuoksun seassa" -palata. Edes ajatuksen tasolla. Tuomaksen äiti puhuikin viimeisessä jaksossa todella hyvin parisuhteesta.

" Onko toinen sellainen, johon voit rakastua uudelleen ja uudelleen? Huuma on hetki, siinä on kyse kemioista. Rakkaus on työtä. Rakastaminen on sitä, että kestät sen ajan, kun et ole hullaantunut. Koska luotat siihen, että hullaannut vielä uudelleen. "

 

Ninja kuului suosikkittyyppeihini kauden alusta asti. Pidin hänen teeskentelemättömyydestä, aitoudesta. 

Tuntui pahalta katsoa eilen kyynelehtivää Ninjaa. Toisten suhteista on hankala mennä sanomaan mitään, mutta minun mielestä Tuomaksen perustelut suhteen päättymisestä olivat kovin heppoisia. Kaikki muu oli hyvin, mutta tuli erimielisyyksiä, joista Tuomas ei päässyt enää yli. Missä suhteessa niitä ei tulisi tai olisi? 

 

                 

Tuomaksesta en saanut koko kauden aikana oikein mitään selkoa, samaa kritisoivat ohjelmaan osallistuneet tytöt - Ninjaa lukuun ottamatta. Hänelle Tuomas tuntui avautuneen ohjelman aikana. Ninja jaksoi puolustaa häntä eilisessä jaksossa kaiken jälkeen niin hienosti, että toivottavasti Tuomas viimeistään tämän jälkeen ymmärsi mitä menetti. 

Tuotantoyhtiö etsii jo uutta Bacheloria. Eikö Suomessakin olisi aika jo kypsä Unelmien poikamiestytölle? Viime kaudelta Jenny, ja tältä kaudelta Ninja olisivat oikein hyviä päätähtiä!

kuvat Nelonen

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram