Kirjoitukset avainsanalla juhannus

Käytin lopulta juhannuspakkaamiseen inventoiman aikani siihen, että somistin juhannuselementtejä kotiimme. En tiedä, oliko tämä lopulta ajallisesti järkevää, mutta jotain perinteitä on luotava, jos täällä lusitaan useampi juhannus nyt pikkulapsiaikana.

1. Yläkerran terassi oli vähän niinkun aurinkolaituri (paikka kaverini mökille, josta oikeasti tykkään, helteellä).

2. Ikean heräteostoslakanat ovat meillä tästä lähtien juhannuslakanat! (menevät myös jouluna, eli lomalakanat, selvä uusi traditio, wuhuuu).

3. Esikoisen kanssa poimimme kotiin luonnonkukista juhannuskimput.

Kukkien tuoksu makuuhuoneessa toi mökkifiiliksen parhaat puolet lähiöhuusolliin.
Kukkien tuoksu makuuhuoneessa toi mökkifiiliksen parhaat puolet lähiöhuusolliin.

 

4. Aviomieheni teki pienen maanittelun jälkeen vihdan juhannussaunaan.

5. Edesmenneen mummin villasukat ja perheen pienimmän varpaat saunan jälkeen <3

6. Hyvä äiti -aamupala isommille lapsille.

7. Miehellä oli grillin äärellä useamman päivän ruokaprojekteja. Kamadon munagrilli oli päällä melkein koko juhannuksen ja hiiligrillin tuoksu muistutti muuten savusaunaa, joten yksi maaseutuelementti tämäkin.

Juhannusaaton pizzataikina kohosi kaksi iltaa ja ribsit hautuivat juhannuspäivänä grillissä koko iltapäivän.
Juhannusaaton pizzataikina kohosi kaksi iltaa ja ribsit hautuivat juhannuspäivänä grillissä koko iltapäivän.

 

8. Jos olet siinä kuvitelmassa, että aivan kaikki ovat viettämässä mökkijuhannusta, niin olet todenäköisesti väärässä. Kilometrin säteellä kaksi kaveriperhettä oli jäänyt kotiin ja molemmille illoille oli tarjolla kivaa illallisseuraa. Lasten kavereita kotona oli useampi, joten näin isoja ipanoita lopulta yhtä vähän kuin normiviikonloppuna. 

Perjantaina syötiin meillä ja lauantaina napattiin ribsit ja mentiin naapuriin illalliselle.

 

 

Olihan kotijuhannus tässä vaiheessa elämää vaihtoehtona huomattavasti helpompi kuin mökkijuhannus.

Outo olo iski oikeastaan vasta juhannusaattona, kun kävin kaupassa (etsimässä vihtaa, jonka mies lopulta väsäsi). Yleensä nimittäin viimeistään silloin on lähdetty johonkin järven äärelle. Järvihän toki täälläkin olisi ollut pyöräilymatkan päässä, mutta istuttiin kuitenkin meillä iltaa, eikä lähdetty porukalla katsomaan edes kokkoa.

Oikeastaan juhannus ilman maaseutua oli vähän niinkuin joulut ilman lunta, tuntuvat enemmän tavalliselle vapaalle viikonlopulle.

Mutta kun pienin heräsi juhannusaaton vastaisena yönä kuumeessa, kiittelin laiskuuttani jäädä kotiin. Lopulta me perheen "tytöt" oltiin jonkinasteisessa flunssassa koko viikonloppu, josta ehdittiin kotona toipua. Mökillä olisi voinut olla toinen juttu. Juhannuslakanoille oli käyttöä lopulta päivälläkin.

Jatketaan kesästä nauttimista <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram