Kirjoitukset avainsanalla taitoluistelu

Taitoluistelun MM-kilpailuiden avajaisia vietetään tänään. Tosifanit ovat olleet jo töllön ääressä jo aamupäivästä asti, sillä parhaillaankin kisataan naisten lyhytohjelmassa.

Taitoluistelu on yksi minusta yksi hienoimpia ja armottomampia lajeja, jonka ääressä olen vollottanut lukuisat kerrat.

Ikimuistoisimpia hetkiä oli, kun Laura Lepistö voitti vuonna 2009 EM-kultaa kotiyleisön edessä. Olin tuolloin paikalla Hartsulla. Nyt Lepistö toimii MM-kilpailuiden kummina. Näin hän muisteli EM-luisteluaan viime viikolla kisojen ennakkojuhlissa.

Aloitin valmistautumisen kotikisoihin vuotta aikaisemmin mentaalivalmentajan kanssa. Mielikuvavalmennuksessa kohtasin pauhaavan Hartwall Arenan. Jännitys vetää minut usein vähän flegmaattiseksi, ennen jäälle menoa opettelin kuuntelemaan Disturbedia, raivomusaa, että sain angstin päälle.

Käytin myös itsepuhelua, jossa hoin ääneen; olet paras, pystyt tähän, olet voittamaton!

Olin mielikuvissani käynyt täpötäydessä, pauhaavassa Hartwall Arenassa monta kertaa, joten pystyin hillitsemään jännitystä ja sulkemaan kisapäivinä yleisön pois. Mutta en ollut siinä painekattilassa mukavuusalueellakaan.

Vapaaohjelmassa minulla oli viimeisen hypyn jälkeen askelsarja ja piruetti. Kun hyppy osui jäähän, vapauduin täysin. Askelsarjan ja viimeisen piruetin aikana yleisö huusi viimeistä päivää. Tuolloin antauduin itsekin hypen vietäväksi. Se oli tähän astisen elämäni hienoin hetki.

Olen käynyt puhumassa MM-joukkueelle ennen kotikisojen alkamista. Sanoin vain, että nauttikaa. Se tulee olemaan teidän ikimuistoisin kisa, vaikka tulee olympialaisia ja muita isoja kilpailuja. Kotiyleisön edessä luistelua ei voita mikään.

"Hoin ääneen; olet paras, pystyt siihen, olet voittamaton!"

En tiedä, kuinka epäsopivaa on liikuttua toisten urheilusaavutuksista, mutta tuolla etkoilla minua alkoi itkettää, kun Laura muisteli tuota luistelua. Toivotaan yhtä tunteikkaita hetkiä näihinkin kotikisoihin, vaikka suomalaiset taistelevat lähinnä pistesijoituksista.

Kiira Korpi ja Laura Lepistö toimivat MM-kilpailuiden itseoikeutettuina kummeina.
Kiira Korpi ja Laura Lepistö toimivat MM-kilpailuiden itseoikeutettuina kummeina.

Tässä Kiiran ja Lauran voittajasuosikit MM-jäille! Seuraa heitä!

* Naisten sarjassa: Evgenia Medvedeva/Venäjä, naisten vanha kilpakumppani Carolina Kostner /Italia tekee myös paluun tauon jälkeen.

* Miesten sarjassa: Javier Fernandez/Espanja.

* Pariluistelussa: Saksan ja Venäjän parit ovat vahvoilla. Myös Kanadan paria kannattaa seurata. Meagan Duhamel ja Eric Radford voivat tuoda mitalin melkein Suomeenkin. Meaganin isoäiti on nimittäin kotoisin Suomesta, Pohjanmaalta.

* Jäätanssissa: Kanadalaiset Tessa Wirtue ja Scott Moir tekevät myös comebackin kisakentille. Helsingin kilpailut ovat monelle urheilijalle tärkeät, sillä siellä jaetaan maapaikat ensi talven Etelä-Korean olympialaisiin.

Kisojen aikataulut voit tsekata täältä.

Lauran EM-luistelua voi fiilistellä vielä täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat