Kirjoitukset avainsanalla Noora Karma

Vierailin lauantai-iltana mentalisti Noora Karman Mielisairaalan ensi-illassa. Kyseessä on show, joka lupaa katsojan pääsevän seuraamaan ihmiskokeita; ajatustenluentaa, fobioita sekä hypnoosia.  

Mielisairaala on perustettu Porvooseen, Lundinkadun terveyskeskuksen entisiin tiloihin. Kuollut sairaalamiljöö on vaikuttava, tuntuu kuin astuisin suoraan kauhuelokuvaan. 

Ennen "ylilääkäri" Karman tapaamista katsojat kerätään aulaan, jossa kartoitetaan kunkin fobiat.

Mitä saisi olla? Ahdas paikka, matelijat vai kenties hämähäkit? 

Mielisairaalan tutustumista rytmittävät Karman temput - niitä joita moni yleisöstä tuntuukin tulleen katsomaan. Olen nähnyt Karman muutaman kerran lavalla aikaisemmin, mutta vain yksi tempuista oli minulle aikaisemmin tuttu. Enkä osannut äkkiseltään keksiä vieläkään, miten temppu tehtiin. Eikä muuten osannut treffiseuralaisena ollut miehenikään, joka mumisi aulassa että tällaiset tapahtumat sopivat paremmin leikkimielisille ihmisille.

Minä nostan taas hattua Karmalle, joka on tuonut Porvooseen kokonaan uuden konseptin, joka on sekoitus larppaamista, näytelmää ja jopa pakopelejä - pientäsuurta show´ta, jossa pureudutaan samalla ihmismielen saloihin.

Mielisairaala on viihdyttävä, mutta paikoin myös oikeasti pelottava. Käytävillä harhaillessa huomaan  hakeutuvani lähemmäs puolisoani. Ja kyllä. Jouduin kohtaamaan silmästä silmään show´ssa myös oman pelkoni. Vieläpä kädet sidottuina.

Show´ssa vedetään läpi useita näyttelijäsuorituksia. Roolihahmojen vaativuutta lisää se, että tällaisessa konseptissa kaikkia vuorosanoja ei edes voi opetella etukäteen. Ylilääkäri Karman johdolla vetäjät suoriutuivat puolitoista tuntia kestäneestä urakasta hienosti.

Yleisö saa osallistua Karman "ihmiskokeisiin" oman innokkuuden mukaan. Itse olin suomalaisittain enemmän tarkkailijan roolissa, mutta osallistujia temppuihin riitti ja jokainen halukas pääsi varmasti osaksi show´ta. Eli ujomman ei tarvitse jännittää, tarkkailijankin roolissa selviää Mielisairaalasta ulos. Tosin pelkoja lähes jokainen tulija joutuu kohtaamaan ja lisäksi katsoja voi päätyä osaksi Karman ennustusta, vaikka kulkisi sairaalassa matalammallakin profiililla. 

 

Enempää en tohdi tässä kohtaa paljastaa. 

Mielisairaala on auki vielä kahtena seuraavana viikonloppuna. Itse vedimme aikaisemman show´n ennen illallista. Se oli mukavaa vaihtelua elokuvalle tai vaikkapa pakopeleille treffiohjelmaksi. Melkein harmitti, kun tähän kohtaan ei osu mitään polttareita, sillä siihen tarkoitukseen mielisairaala olisi myös loistava ohjelmanumero.

Kiitos elämyksestä Noora ja jengi!

Mielisairaalan näytökset 11.3, 17.3.ja 18.3. Lisää täällä.

Liput saatu.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat