Kirjoitukset avainsanalla Vertti Harjuniemi

Suoraan valtakunnallisten karsintojen kautta valitut ammattigladiaattorit ottavat mittaa kilpailijoistaan; voimaa rohkeutta ja nopeutta vaativissa taistelulajeissa.

Keskiviikot olivat lapsuudessa tv-viikon kohokohta. Silloin tuli teeveestä Gladiaattorit ja säälittävää kyllä. Muistan vieläkin tuon alkujuonnon ulkoa.

Se johtui siitä, että Gladiaattorit oli noihin aikoihin myös paras välkkäleikki. Jokunen kerta varmaan tuo sisääntulojuonto vedettiin myös koulun liikuntasalissa, jossa oli köyhän naisen gladiaattorirata. Viidakkkona toimivat renkaat, jossa pudotusmatkaa maahan oli rotkon sijaan säären mittainen matka. Toki kaksintaisteluakin saattoi huitoa vaikka puomilla, mutta savolaistytön yksi unelma oli päästä katsomaan ohjelman kuvauksia. Olin kuullut Helsingissä asuvalta serkulta, että jotkut luokan heidän koulusta olivat pääseet jopa testaamaan ihkaoikeaa gladiaattorirataa. 

Gladiaattoreita kuvattiin (muistaakseni) Keravalla olevassa rakennuksessa, jonka yhteyteen 90-luvun alun supertähti Renny Harlin oli perustanut myös sisähuvipuiston Planet fun funin. Pitkän mankumisen jälkeen vanhemmat lupasivat reissun kohteeseen syyslomalle. 

Muuten hyvä, mutta arvatkaa vaan oliko studio pystyssä kuvausten ulkopuolella? Kun meikäläinen asteli mestoille, gladiaattorihalli vain kumisi tyhjyyttään. Ja huvipuistollekin taisi käydä niin kuin 90-luvun alussa kaikelle nyt kävi. 

Gladiaattoreiden vanhat jaksot ovat pyörineet ohjelmistossa taas tämän kevään ajan. Olen sivusilmällä vilkuillut, kun esikoiseni on joskus katsonut ohjelmaa. Ohjelma on näyttänyt siltä, miltä vanhat suosikit näyttävät. Vähän ajan patinoimalta, mutta ehdottoman nostalgisilta.

Mutta nyt vihdoin ohjelmasta alkaa syksyllä Nelosella päivitetty versio.  Kun ysäri-Gladiaattoreissa kaikki laattorit olivat käytännössä tuntemattomia, Gladiaattorit 2.0 on mukana lukuisia julkisuudesta tunnettuja henkilöitä.

Jaren veli Jere Tiihonen.
Jaren veli Jere Tiihonen.

 

 

Haluisikohan Martina Aitolehti meikäläiseltä oppitunnin Pantteri-tuuletuksesta?
Haluisikohan Martina Aitolehti meikäläiseltä oppitunnin Pantteri-tuuletuksesta?

Onko Jucci Hellströmiltä mennyt nyt Unelmies poikamies ja Gladiaattorit sekaisin?
Onko Jucci Hellströmiltä mennyt nyt Unelmies poikamies ja Gladiaattorit sekaisin?

 

Ritasta ja Akista on mukana molemmat osapuolet.
Ritasta ja Akista on mukana molemmat osapuolet.

 

Amin Asikainen on niittänyt mainetta nyrkkeilykehissä.
Amin Asikainen on niittänyt mainetta nyrkkeilykehissä.


Syyskuussa Nelosella alkavassa ohjelmassa on mukana 16 gladiaattoria. Näin fitness-aikakaudella kilpailijaksi on myös tunkua; hakemuksia oli tullut jo yli 400. Heikki Paasosen juontama pläjäys kuvataan kesäkuun alussa Tampereella.

Löytyisiköhän tällä kertaa meikäläiselle paikka yleisöstä? 

kuvat Nelonen

Kommentit (2)

neito
1/2 | 

90-luvun Gladiaattorit on tosiaan kuvattu Keravalla. Talo kulkee nimellä Klondyke ja sijaitsee Savion aseman tuntumassa, punatiilinen rakennus ja Planet FunFun oli aikanaan samassa rakennuksessa. Nykyään talossa taitaa olla monen eri firman tiloja. Oman työpaikkanikin on vuokrannnut hallin kyseistä rakennuksesta testauksia varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tein tuossa vuoden alussa parisuhdehaastattelun Shirly Karvisesta ja Vertti Harjuniemestä. Edellinen tiedetään Miss Suomena ja jälkimmäinen muun muassa Jutan ja Vertin supersinkkudieetit -ohjelman personal trainerina. Kun haastattelun jälkeen tuli tilaisuus lähteä teeveestä tutun peeteen kanssa salitreeneihin, niin määhän menin. 

Kolmannen raskauden jälkeen olen harjoitellut noin kerran viikossa fustraa ja toisen kerran lenkkeilyä, joten varoittelin Verttiä, että lihaskuntoni voi olla aika nollassa. Fustrassa olemme keskittyneet rasvanpolttoon ja lihasjumien avaamiseen sekä keskivartalon palauttamiseen ja vahvistamiseen.

Vertti keskittyi tekemään kanssani perusliikkeitä, joissa jokaisessa sain aika hyvän arvion voimatasostani. 

No sehän ei ollut kummonen!

Joten voipi olla parempi, että Vertti näyttää per(sus)usliikkeet, joita duunailimme. Näistä treenaaminen salilla olisi hyvä aloittaa. Tai tsekata, teetkö nää oikein. Kehon oma(kin) paino voi toimia alkuun.

*Peruskyykky tangolla.

TÄRKEÄÄ: Ota jumppakeppi tai tanko avuksi ylävartalolle, pidä rintakehä pystyssä, jotta selkä pysyy suorana. Käännä polvet samaan suuntaan varpaiden kanssa, lantio taakse ja polvet auki ennen kuin lähdet alaspäin. Jos haluat varmistaa, että kyykkäät tarpeeksi syvälle , ota matala jakkara avuksi, jota pakarat voivat hipaista aina alhaalla ääriasennossa. 

TUNTUU: Reidet ja pakarat

*Bulgarialainen kyykky

TÄRKEÄÄ: Taas lapa kiinni ja rinta ulos. Polvi suoraan kohti lattiaa, kanta kohti kattoa. Kyykky mahdollisimman syvänä, niin saadaan liikettä lonkkaniveleen, jolloin tuntuma tulee pakaralle.

TUNTUU: Pakarassa! 

* Jalkaprässi

TÄRKEÄÄ: Tässäkin rinta pitää pysyä ylhäällä. Jos lantio lähtee nousemaan alasmenon aikana, niin pitää himmailla. 

TUNTUU: Jalan asennolla voi säädellä haluaako liikkeen tuntumaan reiteen (iso liike polviniveleen) vai pakaraan (iso liike lonkkaniveleen). 

*Vatsalihasosiossa harjoitimme aluetta monipuolisesti; syviä-, staattisia-, ja suoria vatsalihaksia. Niitä tehtiin kutakin muutama kerta kuntopiirin omaisesti minuutti per liike kaksi kierrosta.

Noniin! Noin tunnin treenin jälkeen Vertti näytti tältä...

Ja mää tältä! (vielä siinä naureskelet, mut ootapa, kun yrität huomenna nousta portaita)

Vertin saliohjauksessa

+ selkeä opastus

+ hyvä tempo, syke pysyi ylhäällä, vaikka teimme pelkästään lihaskuntoliikkeitä 

+ tuntui siellä missä pitikin

- oli viikko treein jälkeen aika pumpattu olo, paikat kipeenääääääää (kts.edellinen)

Saattaa hämmentää: yhdennäköisyys (ja kuuloisuus) yhden toisen vuonna 1984 Rovaniemellä syntyneen jannun kanssa. Oli pakko kysyä. Onko kukaan sanonut, että näytät ihan Antti Tuiskulta?

On kuulema. Vertti ja Antti olivat sattumoisin samalla luokalla yläasteella. 

Iso kiitos Vertti ja hyvää treeniviikkoa kaikille!

PST. Se kulkee ihan parhaiten yöllä julkaistun Antti Tuiskun Rahan takii -biisin sykkimänä.

Vertin yhteys:  Vertti Harjuniemi/Facebook tai  verttiharjuniemi/ Instagram

PSST: Ja kiitos vanha, hyvä ystäväni, Töölö Gym, harjoitusolosuhteista!

Edellinen: Sivuraiteilla testasi Ville Haapasalon romanttisen Purpur-ravintolan

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram