Kirjoitukset avainsanalla Roope Salminen

Lauantai-ilta 19:10. Olen viime hetken ruokaostoksilla ennen Putouksen finaalilähetyksen alkamista. Ostoskärryjen rullauksen keskeyttää minulle tuntemattoman lapsen ja äidin sanaharkka, joka päättyy pienemmän nasaalikimeään huutoon:

HILJAAAAA! 

Onnistuneen Putous-kauden näkee ja kuulee yleensä ensimmäisinä lapsista. Sellaisina vuosina sketsihahmojen hokemat tarttuvat  jälkikasvuun koulussa ja päiväkodeissa, vaikka televisio olisi viritetty kotona lauantai-iltana Netflixille. 

Kun viime viikonloppuna päättyneen Putouksen tähdet marssitettiin marraskuussa lehdistön eteen, en ollut ainoa joka mietti, vieläkö ohjelma jaksa innostaa. Hirviniemi-Kuustonen-Nieminen-Kosonen-Toivanen- Saariluoma -kombon jätettyä ohjelman se kävi kävi välillä jo tekohengityksen puolella. Hauskuus oli muutaman näyttelijän varassa.

Tällä kaudella Putous saavutti nyt kuitenkin sen, mitä kanava varmasti siltä odotti. Miljoonayleisön. Lauantain finaalilähetystä seurasi parhaimmillaan peräti 1,5 miljonaa suomalaista.  

En ole ikinä ollut ohjelman suurin fani. Sen alkuaikoina katsoin puhutuimmat hahmot lähinnä Youtubesta. Kun lapset kasvoivat, olen katsonut ohjelmaa heidän kanssaan aktiivisemmin. Nyt ohjelma istutti myös meikäläisen useampanakin lauantai-iltana kotisohvalle niin, että en lukenut samalla lehteä tai räplännyt kännykkää tai tietokonetta, vaan ihan oikeasti katsoin lähetykset pitkästymättä alusta loppuun.

Joskus huvituin, nauroin välillä ääneen!

Miten tässä näin kävi?

Oikeastaan ohjelman onnistumiseen ei tässä vaiheessa sen elinkaarta ole kuin yksi tekijä: hyvä casting. Tällä kaudella se onnistui. Uusista kasvoista Ernest Lawson ja Pilvi Hämäläinen - siis Abdul Tuisku ja Aina Inkeri Ankeinen - tekivät suoranaisen läpimurron.

Mielenkiintoista on se, että kumpikaan heistä ei ole käynyt Teatterikorkeakoulua.

Putous on formaattina raadollinen, mutta reilu. Jokainen siihen päässyt näyttelijä saa käytännössä elämänsä tilaisuuden. Sitten joko onnistut tai et. Moni toki suoriutuu myös siltä väliltä, mutta tänä vuonna onnistujia oli useita. Porukka toimi myös ryhmänä, joten olisin todella yllättynyt, jos tällä kokoonpanolla ei tehtäisi vielä uutta Putous-kautta.

"Putous on formaattina raadollinen, mutta reilu. Saat tilaisuuden, sitten joko onnistut tai et "

Teatterikorkeaan ei ole huolittu myöskään ohjelman juontaja Roope Salmista, joka on avoimesti sosiaalisessa mediassa kertonut, että hän haki - suorastaan rukoili -mahdollisuutta päästä edellisen kauden Putoukseen kilpailijaksi. Sitä mahdollisuutta hän ei silloin saanut, mutta sitkeä yritys palkittiin lopulta monessa muussa yhteydessä. Uuteen Putoukseen Salmista pyydetiin suoraan juontajaksi. 

Viikonlopun finaalilähetyksessä Salmisen innokkuudesta oli tehty sketsi.

Roope on tosi motivoitunut.

Roope on tosi innokas. 

Tosiasiassa Roope Salmisen innokkuus ja draivi oli juuri sellaista, mitä tällaisen ohjelman juontajalta vaaditaan. Hän on improvaation superammattilainen, joka taitaa tilanteen kuin tilanteen hyvällä tilannekomiikalla. Into näkyy myös siinä, että Salminen ei vielä pidä mitään itsestäänselvyytenä. 

Ernest Lawson on taas siviiliammatilta luokanopettaja, joka vaikuttaa Salmisen kanssa samassa improvisaatioryhmä Kolinassa. Ehkä tämän otannan perusteella, voisi ajatella, mistä tulevia Putous-tähtiä voi löytää? Miltähän näistä superhyvistä osaajista on tuntunut katsoa edellisiä kausia ja ehkä tietää, että hoitaisin tuon kyllä paremmin? 

Usein työmaailmassa innokkuus ja motivaatio ovat paperilla hyviä asioita, mutta käytännössä ne leimataan usein nuoruuden naiiviksi hömpötykseksi, jolla yritetään peittää osaamattomuutta. Tai ehkä rutinoitunut tekijä voi pitää toisen motivaatiota myös uhkana? 

Ehkä Salminen ja kumppanit ovat asenteellaan osoittaneet, että vaikka on avoimesti innostunut ja motivoitunut, voi olla samalla myös helvetin hyvä. 

Putouksen tilalla alkaa ensi lauantaina 18.3 uudistunut Bumtsibum, jonka viimeisen jakson kuvauksista lisää täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (6)

ton-ton
1/6 | 

Itse en pitänyt tämän vuoden juontajasta, hänellä ei ollut tarpeeksi munaa ja auktoriteettiä hommaan. Muuten ihan ok ohjelma.

Ulppe
2/6 | 

Roope Salmisen innokkuus juontajana sopi Putoukseen. Sai muutkin katsojat odottamaan..

Ei Putous-fani muutenkaan
3/6 | 

Innokkuus? Järjetön esittäminen siis. Niinkuin joka paikassa - Roope show. En tykkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailin maanantaina uuden Bumtsibumin (ilman huutomerkkiä) kuvauksissa. Kyseessä oli ohjelman tällä erää viimeinen purkitettava jakso, ja meininki oli ajottain jos ei levoton, niin ainakin riehakas.

Jos muistat wanhasta Bumtsista humpan tahtiin huojuvan yleisön tai psykedeeliset ysärivalot, voit huokaista helpotuksesta; Bumtsibum 2.0 on todellakin ohjelman päivittynyt versio.

Kaikki ei ole niin kuin ennenkin -TOP5:

1. Lavasteet

Kuten kuvista näkyy studion yleisilme on enemmän kuin jäähallin konserttilava, tai ihan vaan keikkalava. En keksinyt näistä parempaa termiä kuin rokahtava.

 

2. Uusi juontaja 

Epäilin aikaisemmin, että kuinka ohjelma, joka on perustunut niin vahvasti Marco Bjurströmiin, voi ylipäätään toimia. Pelkäsin, että entä jos Kalle Lindroth alkaa vaan vaivaantuneesti veivaamaan leopardihousuissa lantiotaan? Onneksi ei ole alkanut. Hän ei (ainakaan maanantaina kuvatussa jaksossa) tanssi lainkaan, vaan hän viihdyttää yleisöä ennemmin pienen naljailun kautta. Ainakin paikan päällä näytti siltä, että huomio jakautunut enemmän kapteenien, bändin, juontajan ja kilpailijoiden kesken.

Kalle kertoi myöhemmin, että häntä vähän jännitti, sillä vieraana oli hyvä ystävä Roope Salminen.

 

3. Uudet kapteenit

Suomen tämän vuoden euroviisuedustajanakin nyt tunnettu Lasse Piirainen ja Heikki Puhakainen ovat oikein symppikset ja superpositiiviset kapteenit. Lasse on soittanut muun muassa Isac Elliotin bändissä ja Heikki lähtee kesällä kiertueella Jenni Vartiaisen yhtyeessä. Suomessa on paljon hyviä muusikoita.  Kiva, että Bumtsi nostaa heitä framille. 

 

4. Uusi bändi

Siis herra nähköön! Sitä on tullut vanhaksi, sillä en muista oliko alkuperäisessä Bumtsissa bändiä. Muistaako joku muu? Mutta Mikko Kososen johtama bändi vie biisit nextille levelille.

 

5. Uudet tyypit ja meininki

Pelin säännöt ovat  (yhtä tittelipeli-päivitystä lukuun ottamatta) entisellään. Vieraat ovat kymmenessä vuodessa sen sijaan lähes kokonaan päivittyneet ja koko maan musakenttä monipuolistunut. Mutta nähdään tällä kaudella myös vanhat tutut Paula Koivuniemi ja Katri Helena.

Nyt livenä vasta ymmärsin, että ei ole muuten ihan helppo homma lähteä vetämään kylmiltään melko tuttua ehkä oikeaa kappaletta.

Maanantain kuvauksissa oli esiintyjillä ja yleisöllä superhauskaa. Heittäytyminen on aina kiinnostavaa. Ja kyllä. Huomasin lopulta huojuvani kyyneleet silmissä yleisössä Sannin ja Jon-Jonin dueton tahtiin.

Bumtsibum 18.3 alkaen MTV3 -kanavalla

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram