Kirjoitukset avainsanalla Bumtsibum

Tanssii tähtien kanssa -kausi päättyi eilen. Istuin katsomossa finaalissa, mutta tänä vuonna seurasin ohjelmaa myös aika paljon kotikatsomossa.

Toisin on käynyt Bumtsibumin kanssa, jonka studioyleisössä viihdyin oikein mainiosti helmikuussa. Television kautta ohjelma ei ole onnistunut imaisemaan mukaansa, vaikka annoin sille muutaman mahdollisuuden.

Katsojalukujenkin perusteella TTK on onnistunut tavoittamaan yleisön paremmin. Mahdollisia syitä voi olla useita.

1. Alkuun on todettava, että TTK:lla on ollut mukana hieman "tuuriakin", jota voi näkukulmasta riippuen kutsua huonoksikin. Kasmirin salakuvausjupakan shokkikäänteet, Kirsi Alm-Siiran pyörtyminen, Laura Malmivaaran loukkaantuminen.. Marko Keränen kitetytti eilen hyvin, että kyse ei ole kuitenkaan elämää kummemmasta.

"Ohjelmassa on mukana paljon ihmisiä, kuvaukset kestävät kolme kuukautta. Tuossa ajassa ihmisten elämässä ehtii tapahtua yhtä jos toista. Ohjelman julkisuuden kautta se saa aina dramaattisemmat mittasuhteet."

Viihdeohjelmissa tällaiset satavat loppupeleissä laariin hyvinä katsojalukuina.

2. On syynsä, miksi Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi juontavat Suomen suurimmat ja usein myös suorat viihdeohjelmien livelähetykset. Vaikka he ovat ammattimaisia juontajia, niin kumpikaan heistä ei ole tippaakaan tylsä. Pienet Vapun mokatkin tuntuvat luontevalta osalta koko show`ta. Inhimillisiltä, samaistuttavilta. Tuntuu kuin he juttelisivat suoraan meille ja teille. Hyvä juontaja nauttii aidosti vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Feikkaamisen aistii heti.

3. TTK onnistui haalimaan ohjelmaan kiinnostavat kilpailijat. Bumtsibumin vetovoima ei ollut maan ykkösartistien keskuudessa yhtä suuri, vaikka muutama iso nimi ohjelmassa nähdäänkin. Ihmettelin erityisesti, miksi pääsiäisen erikoispitkään jaksoon oli otettu kaksi lähes tuntematonta artistia?

4. Lavasteet. Vanhassa Bumtsissa lavasteet oli aseteltu kotoisammin, juontaja oli kaiken tavoin lähempänä yleisöä. Nyt ruudussa näyttää siltä kuin kaikki esiintyjät olisivat irrallaan isossa hallissa, kukin omissa poteroissaan. 

5. Vaikka minulla oli uuden Bumtsibumin kuvauksissa hauskaa, niin kuvausten tunnelma (tai edes Roope Salmisen läpät) ei välittyneet purkitetussa versiossa samalla tavalla. Ja niinhän se menee muutenkin. Se mikä toimii livenä, ei aina toimi ruudussa. Tanssii tähtien kanssa onnistui koskettamaan katsojaa sinne tärkeimpään. Kotisohvalle asti.

kuvat MTV

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailin maanantaina uuden Bumtsibumin (ilman huutomerkkiä) kuvauksissa. Kyseessä oli ohjelman tällä erää viimeinen purkitettava jakso, ja meininki oli ajottain jos ei levoton, niin ainakin riehakas.

Jos muistat wanhasta Bumtsista humpan tahtiin huojuvan yleisön tai psykedeeliset ysärivalot, voit huokaista helpotuksesta; Bumtsibum 2.0 on todellakin ohjelman päivittynyt versio.

Kaikki ei ole niin kuin ennenkin -TOP5:

1. Lavasteet

Kuten kuvista näkyy studion yleisilme on enemmän kuin jäähallin konserttilava, tai ihan vaan keikkalava. En keksinyt näistä parempaa termiä kuin rokahtava.

 

2. Uusi juontaja 

Epäilin aikaisemmin, että kuinka ohjelma, joka on perustunut niin vahvasti Marco Bjurströmiin, voi ylipäätään toimia. Pelkäsin, että entä jos Kalle Lindroth alkaa vaan vaivaantuneesti veivaamaan leopardihousuissa lantiotaan? Onneksi ei ole alkanut. Hän ei (ainakaan maanantaina kuvatussa jaksossa) tanssi lainkaan, vaan hän viihdyttää yleisöä ennemmin pienen naljailun kautta. Ainakin paikan päällä näytti siltä, että huomio jakautunut enemmän kapteenien, bändin, juontajan ja kilpailijoiden kesken.

Kalle kertoi myöhemmin, että häntä vähän jännitti, sillä vieraana oli hyvä ystävä Roope Salminen.

 

3. Uudet kapteenit

Suomen tämän vuoden euroviisuedustajanakin nyt tunnettu Lasse Piirainen ja Heikki Puhakainen ovat oikein symppikset ja superpositiiviset kapteenit. Lasse on soittanut muun muassa Isac Elliotin bändissä ja Heikki lähtee kesällä kiertueella Jenni Vartiaisen yhtyeessä. Suomessa on paljon hyviä muusikoita.  Kiva, että Bumtsi nostaa heitä framille. 

 

4. Uusi bändi

Siis herra nähköön! Sitä on tullut vanhaksi, sillä en muista oliko alkuperäisessä Bumtsissa bändiä. Muistaako joku muu? Mutta Mikko Kososen johtama bändi vie biisit nextille levelille.

 

5. Uudet tyypit ja meininki

Pelin säännöt ovat  (yhtä tittelipeli-päivitystä lukuun ottamatta) entisellään. Vieraat ovat kymmenessä vuodessa sen sijaan lähes kokonaan päivittyneet ja koko maan musakenttä monipuolistunut. Mutta nähdään tällä kaudella myös vanhat tutut Paula Koivuniemi ja Katri Helena.

Nyt livenä vasta ymmärsin, että ei ole muuten ihan helppo homma lähteä vetämään kylmiltään melko tuttua ehkä oikeaa kappaletta.

Maanantain kuvauksissa oli esiintyjillä ja yleisöllä superhauskaa. Heittäytyminen on aina kiinnostavaa. Ja kyllä. Huomasin lopulta huojuvani kyyneleet silmissä yleisössä Sannin ja Jon-Jonin dueton tahtiin.

Bumtsibum 18.3 alkaen MTV3 -kanavalla

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat

Instagram