Kirjoitukset avainsanalla televisio

Juuri kun leuhotin edellisessä postauksessa järkevistä nukkumaanmenoajoistani, niin pistin sitten koko homman uusiksi! Syynä on Netflix-uutuus Love is Blind -reality, jota muutaman viikon pohdinnan jälkeen päätin katsoa yhden jakson. Sarjan idea kuulosti niin erikoiselta, että ajattelin sen olevan vain yksi outo realitykokeilu muiden joukossa. 

Sarjassa kymmenet miehet ja naiset tapailevat toisiaan pelkän seinän läpi. Käytännössä homma meni niin, että miehet ja naiset olivat omilla puolillaan. Sitten he tekivät seinällä eristetyissä hyteissä pikatreffejä, mutta eivät siis nähneet toisiaan. Jos suhde kehittyi niin pitkälle, että pari rakastui, mies (tai nainen) kosi. Vasta kihlautunut pari sai nähdä toisensa, jonka jälkeen edessä oli yhteinen loma sekä yhteisasumiskokeilu. Pakkaa sekoitti toki se, että muut toisensa löytäneet parit (eli joita kukin oli ristiin seinän läpi tapaillut) lomailivat samassa paikassa ja parit myös asuivat samalla alueella kokeilun ajan.

Lopussa on sitten häät, jossa molemmat vuorollaan päättävät papin ja koko seurakunnan edessä, menevätkö naimisiin.

Sen sijaan, että olisin nukahtanut tällä kertaa tämän(kin) realityspektaakkelin ääreen havahduin ensimmäisenä katseluiltana kello 00:20 Netlixin ”haluatko jatkaa katselua” -ilmoitukseen ja huomasin, että olin katsonut sarjaa KOLME TUNTIA!

Tämä oli kuitenkin vasta alkua, sillä nuokuin sarjan parissa vielä seuraavat kaksi arki-iltaa (ja yötä), KOSKA MINUN OLI PAKKO NÄHDÄ SE LOPPUUN!

Nyt viikonloppuna yritin käsitellä, mitä ihmettä tapahtui? 

1. En nimittäin ole oikein ikinä aikaisemmin syttynyt jenkki-realityihin. Bacheloria katsoin muutaman ensimmäisen kauden. Suomen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa taas rakastan! Ehkä Love is blind -sarjan osallistujissa oli jotakin samaa; suurin osa heistä on ihan tavallisia amerikkalaisia, jotka suhtautuvat kokeiluun avoimin mielin ja toivovat löytävänsä kumppanin. Omia suosikki-ihmisiäni olivat Lauren, Cameron, Kelly, Kenny - ja vastustamaton Matt! Arvostin myös Damianin rehellisyyttä todella vaikeassa paikassa! Toki muutama tosi-tv-tyrkky mahtui toki tähänkin formaattiin, mutta he sekoittivat mukavasti pakkaa.

2.   Rakastan sitä ajatusta, että ulkonäöllä ei olisi merkitystä! Formaatissa ihmiset rakastuvat toiseen tietämättä, miltä tämä näyttää. Rivien välistä voi lukea muutamia pettymyksiä, kun tapaamisen aika koittaa. Yksi kihlautuneista väittää ennen miehensä tapaamista, että hänestä on aivan sama, vaikka tyyppi näyttäisi peikoilta. Kun mies onkin sitten oletettua lyhyempi, sama nainen mainitsee monta kertaa myöhemmin ohjelman aikana, että pitää yleensä isokokoisista miehistä.. Ohjelmaan hakeutuneet ihmiset olivat ainakin minun silmään keskimäärin aika hyvännäköisiä, joten todellista viehättävyyden testausta sarja ei kuitenkaan tuonut joka parin kohdalla esille. Ja useinhan se menee niin, että jos tykkää toisesta muuten, hän alkaa näyttää myös hyvälle omissa silmissä. 

 3. Sarjassa kihlautuneiden parien määrä yllätti tuotannon. Kihlapareja oli oikeasti kahdeksan, mutta lopulta tuotanto pystyi seuraamaan vain kuuden parin käänteitä. Tuotanto oli varautunut, että kihlapareja syntyisi vain muutama, joten siksi kaksi muuta paria (joita näytettiin jo alussa muutenkin vähemmän) jäi pois kuvauksista. Eli rakkaus oli sokeampi kuin tuotantokaan jaksoi alkuun uskoa. ulkonäöllä oli joillekin väliä, vaikka olisi rakastunut seinän läpi. 

4. Kokeilu oli sinälläänkin kiinnostava, että keskenään pariutuneet kihlaparit sopivat toisilleen myös niin sanotusti ulkoisesti. Siksi aloin jopa alussa epäillä, että onko koko homma käsikirjoitettu. Vai miten juuri röyhkeän komea Matt iskee eniten naisia myös seinän läpi? 

Sarjan kuvauksista on kuitenkin yli vuosi aikaa ja viimeinen ”missä he ovat nyt” -jakso osoitti viimeistään, että osa pareista on yhä yhdessä. Tietenkin olen stalkannut myös heidän Instagram-tilinsä. Ja seurannut heidän promootiokiertuetta, jota he ovat tehneet Jenkeissä viimeisen jakson aikaan. Olen myös yrittänyt etäisesti muistella elämää, jota elin ennen tämän sarjan alkamista.

5. Sarja onkin tehnyt sen esiintyjistä tähtiä. Monen heistä Instagram-seuraajien määrä on noussut kuukauden aikana muutamista sadoista tai tuhansista lähemmäs miljoonaa (ja tuntuu nousevan joka katselulla). Ymmärrän sen hyvin; minäkin haluan tietää mitä heille kuuluu nyt. Megalomaaninen julkisuus saattaa vaan asettaa ongelmia mahdollisen seuraavan kauden kohdalle.En haluaisi että jatkossakaan sarjaan pyritään etsimään rakkautta vääristä syistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Selviytyjät Suomi 2 -reality alkaa vihdoin tänään. Olen jopa vähän kade, jos et ole nähnyt ensimmäistä, siis tänään nähtävää erikoispitkää ensimmäistä jaksoa. 

Katsoin jakson nimittäin reilu viikko Selviytyjät-jengin kanssa ohjelman lehdistötilaisuudessa. Vähän hymyilytti, kun tyypit huuteli penkkirivien yli ja päihin ”hei sori” ja ”anteeks”, kun juonittelu pääsi valkokankaalla vauhtiin.

Muistan, että olin viime vuonna samaisessa tilaisuudessa aivan myyty Suomeen tuodusta formaatista. Mutta jo mahdollista tämä toinen kausi vaikuttaa vielä paremmalta.

1.  

Mukana on nyt sopiva sekoitus pelaamaan tulleita ja sitten taas umpirehellisen oloisia tyyppejä (Tuuli Matinsalo, Virpi Kätkä, Vilma Bergenheim, tubettaja Miska Haakana), joista näkee, että joutuivat todella taistelemaan itsensä kanssa, että pystyvät puhumaan palturia.

Virpi Kätkä totesikin, että hän ei lopulta valehdellut saarella kertaakaan, oli todennut vain, että ”en voi sanoa”, jos oli tullut vaikea paikka vastaan.

2.  

Juonittelu alkaa heti ja etenee vauhdilla. Ensimmäisen jakson lopussa katsoja on oikeasti aivan pihalla, kuka putoaa.

Näin kävi, kun Selviytyjät-kilpailijat joutuivat nimeämään saaren pahimman juonittelijan..
Näin kävi, kun Selviytyjät-kilpailijat joutuivat nimeämään saaren pahimman juonittelijan..

3.  

Ensimmäinen pudotus tapahtuu heti! Näin taisi olla viime kaudellakin, mutta kuulin jakson jälkeen monelta sisäpiiriläiseltä, että kyseinen pelaaja oli itse asiassa pelannut itsensä pois käytöksellään jo melkein ennen kuvausten alkua, joten jäämme odottamaan tuleeko asiaan liittyen lisäpaljastuksia jakson jälkeen..

4.  Tänä vuonna Selviytyjät-kilpailijat eivät saaneet ottaa saarelle mukaan sadeviittaa. Reppuun sai sen sijaan pakata yhden pitkähihaisen puseron tai takin, pitkälahkeiset housut, t-paidan tai topin, kaksi uima-asua, kaksi paria sukkia ja kahdet alushousut sekä kahdet alushousut, kaksi paria sukkia ja shortsit.

Lisäksi sallittu olivat kaksi sandaaliparia, hattu ja kolme tuotannon hyväksymää henkilökohtaista esinettä. Sadeviittojen puute sai kilpailijat tuotannon mukaan keksimään mitä luovempia ratkaisuja sateen tullen.

5.  

Kilpailut vaikuttavat fyysisesti raskaammalta kuin edellisellä kaudella. Ainakaan mielikuvitusta ei ole säästellyt niitä keksiessä, joten sunnuntai-iltojen jännitysmomentti on taattu!  

Selviytyjät Suomi su klo 20.00 Nelosella     

Kommentit (1)

Oletko tavannut jo Pearsonit? Siis Rebeccan, Jackin, Mandyn, Randallin, Katen ja Kevinin?

Sinuna tutustuisin. Kaupan päälle saat vielä nostalgisen televisison katselukokemuksen, sillä This is us -sarjan jaksoja ei voi katsella netflixeistä ennakkoon ne tulevat nimittäin suorana torstai-iltaisin kaupalliselta televisiokanavalta.

Pahoittelut, jos kuulostan mainokselta, mutta en ole aikoihin ollut näin fiiliksissä mistään draamasarjasta. Menin tänään vähän myös paniikkiin, sillä luin tänään Iltalehdestä, että sarjaa on katsottu Suomessa suhteessa odotuksiin hyvin vähän. 

Alkujaan aloin katsoa koko sarjaa siksi, että se on ollut viime vuodet Yhdysvaltojen katsotuimpia sarjoja ja olen ihmetellyt, miksi sitä ei löydy mistään suoratoistopalvelusta. Jenkeissä sarjasta on tullut ilmiö, jota on tehnyt kolme tuotantokautta. Katsoin sarjaa noin kolme minuuttia, kun olin totaalisen koukussa.

Miksi Pearsonit ovat mullistaneet minun maailmani?

1. Juoni on sopivasti omaperäinen, mutta ihmiskohtalot samaistuttavia. Sarja alkaa kolmen henkilön samaan aikaan osuvista  36-vuotissyntymäpäivistä. Syntymäpäivien lomassa näytettään, kun eräs pariskunta (Mandy Moore ja Milo Ventimiglia) synnyttää ensimmäiset lapsensa, kolmoset, joista yksi menehtyy. Samaan aikaan synnytyssairaalaan tuodaan paloasemalle jätetty vauva, jonka kolmannen lapsen menettäneet vanhemmat adoptoivat ”kolmosekseen”.

Sarja se seuraa tämän kolmikon elämää reaaliajassa ja perheen elämää menneessä. Usealla aikatasolla liikkuminen tekee käsikirjoituksesta kiehtovan ja palaset loksahtelevat hiljalleen kohdalleen.

2.   

Perheen ja roolihenkilöiden ongelmat ovat ihmisen kokoisia. Kolmikon menestynein on kahden lapsen isä Randall (Sterling K.Brown), Kate (Chrissy Metz) kärsii puolestaan ylipainosta ja Kevin (Justin Hartley) puolestaan vähemmän mairittelevasta näyttelijän urasta. Sarjan ensimmäisessä jaksossa adoptoitu Randall aloittaa biologisen isän etsimisen.

3.   

Vaikka teemat ovat ihmisen kokoisia, niissä käsitellään myös isompia yhteiskunnallisia ja universaaleja teemoja kuten rasismia ja ulkonäköpaineita.

4.   

Perhesuhteet ovat kiehtovia! Tässä niiden syy-seurausuhteita saa seurata paremmin kuin missään muussa aikaisemmin näkemässäni draamassa.

5. Tunnen itseni taas parikymppiseksi, kun katson amerikkalaista draamasarjaa suorana kaupalliselta televisiokanavalta.

This is us -sarja torstaisin Neloselta klo 21 (jaksoja näytetään kaksi putkeen)

Kommentit (3)

AnnaKerttu
1/3 | 

Tämä on PARAS sarja ikinä. Jokaisesta jaksosta on tullut tähän mennessä sellainen sydäntä puristava ja samalla koko kehon läpi menevän lämpöaallon tuntuinen euforia. Inhimillisyys ja tietynlainen samastuttavuus ilman myötähäpeän tunnetta ja kaiken ylittävä rakkaus. AH AH AH! En vaan voi ylistää liikaa! Ja itku tulee joka viikko kaksi kertaa, eli kummankin jakson jossain kohtaa.

Vierailija
2/3 | 

Mutta, miksi oi miksi, ekat jaksot on jo poistettu!!!! No kyllä kolmosestakin pääsi kärryille

Murmeliini
3/3 | 

Kyllähän tämän sarjan näkee Ruudusta sekä maksullisesta Ruutu+ -suoratoistopalvelusta. Sieltä minä olen seurannut ja tykännyt kovasti.

Myönnän, että olin innoissani, kun prinssi Harry alkoi tapailla amerikkalaista, itselleni suhteellisen tuntematonta, näyttelijätärtä.

Vaikka Meghan Markle oli näyttelijä, tietolähteet hänen tehneen vaikuttamistyötä muun muassa naisten oikeuksien eteen, opiskellut yliopistossa kansainvälisiä suhteita ja ollut aktiivinen hyväntekeväisyyshankkeissa jo kauan ennen Harryn tapaamista. Meghanissa yhdistyi näin viihdemaailman glamour, mutta hän ei vaikuttanut miltään tyhjäntoimittajalta. Ennemmin naiselta, joka oli työskennellyt määrätietoisesti uransa eteen ja jolla oli sydän paikallaan. Hän oli täydellisen kiinnostava lisä kuninkaalliseen perheeseen!

Häihin asti kaikki sujuikin mallikkaasti. Ainoastaan Meghanin sisaren avautuminen medialle ”kiipijäsiskosta” ja tämän idea lavastaa siskosten isän kuvat paparazzeja varten varjostivat Meghanin ja median kuherruskuukautta. Syksyllä Sussexin herttuapari ilmoitti odottavansa ensimmäistä lastaan, joka nosti kiinnotuksen Meghania kohtaan – jos mahdollista -vielä korkeammalle.

Samaan aikaan alkoi myös joukkopako hovista – ja sen mukana ilkeät juorut. Meghanin vaativuus ja ”amerikkalainen tehokkuus” olivat polttaneet loppuun Meghanin assitentin, joka avusti Meghania myös tämän hääjärjestelyissä. Myös Robbie Willaimsille työskennellyt Melissa Toubati irtisanoutui herttuattaren palveluksesta kuuden kuukauden yhteistyön jälkeen. 

Pitkän, 17 vuoden työuran hovissa tehnyt, Harryn ja Meghanin yksityissihteeri irtisanoutui pian Melissan jälkeen. Viimeisin irtisanoutuja on reilun viikon takaa Meghanin henkivartija ja tiimin turvallisuuspäällikkö.

"Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän aloitti työt kovalla, itselleen ominaisella, työteholla hovissa."

Meghania kritisoivien riveihin on liittynyt myös juontaja Piers Morgan, joka nimitti kolumnissa Meghania sosiaaliseksi kiipijäksi, joka ottaa elämänsä roolista herttuattarena kaiken irti. Juontajan mukaan Meghan ottaa ihmiset elämäänsä siihen asti, kun heistä on hänelle jotain hyötyä.

Morgan oli katkera, että Meghan oli lopettanut kaiken yhteydenpidon sen jälkeen, kun aloitti elämän hovissa. 

Kaikista kohuista suurin on Meghanin ja herttutar Katen ajautuminen erimielisyyksiin, jonka johdosta myös William ja Harry ovat brittimedian lähteiden mukaan riidoissa.

Tuore brittidokumentti Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko (Kate V Meghan: Princesses at war?) tutkii, mikä on totuus alati voimistuvien huhupuheiden takana. 

Dokumentissa toimittaja Carole Malone arvelee, että Kate kokee hoviin yllättäen ilmestyneen näyttävän ja sanavalmiin Hollywood-tähden uhkana. Edesmenneen prinsessa Dianan hovimestarina toiminut Paul Burrell yltyy kritisoimaan hovia varsin suorasanaisesti. ”Buckinghamin palatsi on miinakenttä kenelle tahansa ensikertalaiselle”, Burrell lataa ja lisää, että Meghanin kohtelu tuo mieleen Dianan tilanteen aikoinaan. Esiin nousee myös teoria, jonka mukaan ongelma on loppupeleissä veljesten Harryn ja Williamin välinen.

Jos kaikki syytökset ovat totta, niin Meghanin syntilista on pitkä ja tämä herttaisesti hymyilevä nainen voikin olla jotain ihan muuta, mitä odotimme tai oletimme.

Asiat ovat kuitenkaan harvoin ihan näin mustavalkoisia. 

Meghan on hyvin todennäköisesti joutunut toimimaan koko elämänsä hyvin tehokkaasti. Jokainen voi kuvitella kuinka monta vuotta läpimurron tekeminen Hollywoodissa vaatii. Vain harva siinä edes onnistuu. 

Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän on aloittanut työt omalla normaalilla työteholla hovissa. En tiedä, millainen työtahti hovissa on, mutta on mahdollista, että se voi poiketa tahdista, jolla määrätietoinen amerikkalaisnainen on noussut ”tyhjästä”omaan asemaansa Hollywoodin showbisneksessä.

Varmasti Meghanilla – kuten varmasti moni muukin hovin ulkopuolisella – voi olla epärealistisia odotuksia, mitä hän voi kuninkaallisena tehdä ja mitä ei. Varmasti moni hoviin kuuluva ja sille työskentelevä on joutunut topputtelemaan ja kertomaan Meghanille sääntöjä - ja myös näkymättömiä sääntöjä, joita varmasti myös riittää.

Muistan, kun ennen Sussexin herttuaparin avioitumista, Kate,William,Harry sekä Meghan osallistuivat samaan paneeliin. Jo tuossa tilanteessa Meghan viittasi, tosin silloin vielä hymyillen ja koko nelikko sulassa sovussa, että myös he ovat olleet eri mieltä asioista. 

Täytyy myös muistaa, että Kate ja William tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista kuin Meghan. Ehkä he olisivat toivoneet Harrylle enemmän kaltaisistaan, samanlaisista lähtökohdista tulevaa kumppania, jonka tarkoitusperiä ei tarvitsisi arvuutella.

Tosiasia on kuitenkin myös se, että kovan linjan ammattilaisia on irtisanoutunut hovista pian Meghanin saapumisen jälkeen. Tosiasia on myös se, että oma äiti on ainoa sukulainen, johon Meghan pitää yhteyttä.

Omassa työssäni näen välillä ihmisiä, jotka ovat mukavia silloin ja tekevät tuttavuutta silloin, kun siitä sattuu olemaan hyötyä. Heidän "ystävä"piirinsä koostuu vain näistä "merkittävistä" ihmisistä. Jollain tavalla näen sen valitettavasti jopa normaalina noinkin kovalla alalla kuin showbisnes on. 

Se, että arvostanko tuollaisia ihmisiä, onkin sitten asia erikseen.

Tuon Piers Morganin suhteen mietin, että voi olla toki niinkin, että hovin puolelta Meghania on kehoitettu irtautumaan kaikista media-alan tuttavuussuhteista. 

"Ehkä William ja Kate olisivat Harryn toivoneet valitsevan jonkun heidän kaltaisensa, naisen jolla on samanlainen tausta kuin heillä itsellään"

Selvyyttä tilanteeseen tuskin saadaan ihan pian, sillä kuninkaalliset eivät kommentoi huhuja. Myös julkisuudessa kuninkaallisista saa aika yksipuolisen kuvan vilkuttelevina ja hymyilevinä nauhojen leikkaajina. 

Heistä tulee ikään kuin taruolentoja, joiden tarinaa jatketaan huhujen ja oletusten kautta. 

Kaiken tämän perusteella on kuitenkin vaikea arvioida, ovatko Meghanin aikeet olleet vilpittömiä.

Arvailua tuskin on se, että Harry on puolustanut vaimoaan raivokkaasti. Ilmeisesti jopa läheisen veljessuhteen kustannuksella. Harryn takia toivoisi, että suhde osottautuisi kaiken sen arvoiseksi.

Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko
TV5 ma 28.1. klo 20.00
Katsottavissa tv-ensiesityksen jälkeen Dplayssa

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat