Kirjoitukset avainsanalla televisio

Selviytyjät Suomi 2 -reality alkaa vihdoin tänään. Olen jopa vähän kade, jos et ole nähnyt ensimmäistä, siis tänään nähtävää erikoispitkää ensimmäistä jaksoa. 

Katsoin jakson nimittäin reilu viikko Selviytyjät-jengin kanssa ohjelman lehdistötilaisuudessa. Vähän hymyilytti, kun tyypit huuteli penkkirivien yli ja päihin ”hei sori” ja ”anteeks”, kun juonittelu pääsi valkokankaalla vauhtiin.

Muistan, että olin viime vuonna samaisessa tilaisuudessa aivan myyty Suomeen tuodusta formaatista. Mutta jo mahdollista tämä toinen kausi vaikuttaa vielä paremmalta.

1.  

Mukana on nyt sopiva sekoitus pelaamaan tulleita ja sitten taas umpirehellisen oloisia tyyppejä (Tuuli Matinsalo, Virpi Kätkä, Vilma Bergenheim, tubettaja Miska Haakana), joista näkee, että joutuivat todella taistelemaan itsensä kanssa, että pystyvät puhumaan palturia.

Virpi Kätkä totesikin, että hän ei lopulta valehdellut saarella kertaakaan, oli todennut vain, että ”en voi sanoa”, jos oli tullut vaikea paikka vastaan.

2.  

Juonittelu alkaa heti ja etenee vauhdilla. Ensimmäisen jakson lopussa katsoja on oikeasti aivan pihalla, kuka putoaa.

Näin kävi, kun Selviytyjät-kilpailijat joutuivat nimeämään saaren pahimman juonittelijan..
Näin kävi, kun Selviytyjät-kilpailijat joutuivat nimeämään saaren pahimman juonittelijan..

3.  

Ensimmäinen pudotus tapahtuu heti! Näin taisi olla viime kaudellakin, mutta kuulin jakson jälkeen monelta sisäpiiriläiseltä, että kyseinen pelaaja oli itse asiassa pelannut itsensä pois käytöksellään jo melkein ennen kuvausten alkua, joten jäämme odottamaan tuleeko asiaan liittyen lisäpaljastuksia jakson jälkeen..

4.  Tänä vuonna Selviytyjät-kilpailijat eivät saaneet ottaa saarelle mukaan sadeviittaa. Reppuun sai sen sijaan pakata yhden pitkähihaisen puseron tai takin, pitkälahkeiset housut, t-paidan tai topin, kaksi uima-asua, kaksi paria sukkia ja kahdet alushousut sekä kahdet alushousut, kaksi paria sukkia ja shortsit.

Lisäksi sallittu olivat kaksi sandaaliparia, hattu ja kolme tuotannon hyväksymää henkilökohtaista esinettä. Sadeviittojen puute sai kilpailijat tuotannon mukaan keksimään mitä luovempia ratkaisuja sateen tullen.

5.  

Kilpailut vaikuttavat fyysisesti raskaammalta kuin edellisellä kaudella. Ainakaan mielikuvitusta ei ole säästellyt niitä keksiessä, joten sunnuntai-iltojen jännitysmomentti on taattu!  

Selviytyjät Suomi su klo 20.00 Nelosella     

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko tavannut jo Pearsonit? Siis Rebeccan, Jackin, Mandyn, Randallin, Katen ja Kevinin?

Sinuna tutustuisin. Kaupan päälle saat vielä nostalgisen televisison katselukokemuksen, sillä This is us -sarjan jaksoja ei voi katsella netflixeistä ennakkoon ne tulevat nimittäin suorana torstai-iltaisin kaupalliselta televisiokanavalta.

Pahoittelut, jos kuulostan mainokselta, mutta en ole aikoihin ollut näin fiiliksissä mistään draamasarjasta. Menin tänään vähän myös paniikkiin, sillä luin tänään Iltalehdestä, että sarjaa on katsottu Suomessa suhteessa odotuksiin hyvin vähän. 

Alkujaan aloin katsoa koko sarjaa siksi, että se on ollut viime vuodet Yhdysvaltojen katsotuimpia sarjoja ja olen ihmetellyt, miksi sitä ei löydy mistään suoratoistopalvelusta. Jenkeissä sarjasta on tullut ilmiö, jota on tehnyt kolme tuotantokautta. Katsoin sarjaa noin kolme minuuttia, kun olin totaalisen koukussa.

Miksi Pearsonit ovat mullistaneet minun maailmani?

1. Juoni on sopivasti omaperäinen, mutta ihmiskohtalot samaistuttavia. Sarja alkaa kolmen henkilön samaan aikaan osuvista  36-vuotissyntymäpäivistä. Syntymäpäivien lomassa näytettään, kun eräs pariskunta (Mandy Moore ja Milo Ventimiglia) synnyttää ensimmäiset lapsensa, kolmoset, joista yksi menehtyy. Samaan aikaan synnytyssairaalaan tuodaan paloasemalle jätetty vauva, jonka kolmannen lapsen menettäneet vanhemmat adoptoivat ”kolmosekseen”.

Sarja se seuraa tämän kolmikon elämää reaaliajassa ja perheen elämää menneessä. Usealla aikatasolla liikkuminen tekee käsikirjoituksesta kiehtovan ja palaset loksahtelevat hiljalleen kohdalleen.

2.   

Perheen ja roolihenkilöiden ongelmat ovat ihmisen kokoisia. Kolmikon menestynein on kahden lapsen isä Randall (Sterling K.Brown), Kate (Chrissy Metz) kärsii puolestaan ylipainosta ja Kevin (Justin Hartley) puolestaan vähemmän mairittelevasta näyttelijän urasta. Sarjan ensimmäisessä jaksossa adoptoitu Randall aloittaa biologisen isän etsimisen.

3.   

Vaikka teemat ovat ihmisen kokoisia, niissä käsitellään myös isompia yhteiskunnallisia ja universaaleja teemoja kuten rasismia ja ulkonäköpaineita.

4.   

Perhesuhteet ovat kiehtovia! Tässä niiden syy-seurausuhteita saa seurata paremmin kuin missään muussa aikaisemmin näkemässäni draamassa.

5. Tunnen itseni taas parikymppiseksi, kun katson amerikkalaista draamasarjaa suorana kaupalliselta televisiokanavalta.

This is us -sarja torstaisin Neloselta klo 21 (jaksoja näytetään kaksi putkeen)

Kommentit (3)

AnnaKerttu
1/3 | 

Tämä on PARAS sarja ikinä. Jokaisesta jaksosta on tullut tähän mennessä sellainen sydäntä puristava ja samalla koko kehon läpi menevän lämpöaallon tuntuinen euforia. Inhimillisyys ja tietynlainen samastuttavuus ilman myötähäpeän tunnetta ja kaiken ylittävä rakkaus. AH AH AH! En vaan voi ylistää liikaa! Ja itku tulee joka viikko kaksi kertaa, eli kummankin jakson jossain kohtaa.

Vierailija
2/3 | 

Mutta, miksi oi miksi, ekat jaksot on jo poistettu!!!! No kyllä kolmosestakin pääsi kärryille

Murmeliini
3/3 | 

Kyllähän tämän sarjan näkee Ruudusta sekä maksullisesta Ruutu+ -suoratoistopalvelusta. Sieltä minä olen seurannut ja tykännyt kovasti.

Myönnän, että olin innoissani, kun prinssi Harry alkoi tapailla amerikkalaista, itselleni suhteellisen tuntematonta, näyttelijätärtä.

Vaikka Meghan Markle oli näyttelijä, tietolähteet hänen tehneen vaikuttamistyötä muun muassa naisten oikeuksien eteen, opiskellut yliopistossa kansainvälisiä suhteita ja ollut aktiivinen hyväntekeväisyyshankkeissa jo kauan ennen Harryn tapaamista. Meghanissa yhdistyi näin viihdemaailman glamour, mutta hän ei vaikuttanut miltään tyhjäntoimittajalta. Ennemmin naiselta, joka oli työskennellyt määrätietoisesti uransa eteen ja jolla oli sydän paikallaan. Hän oli täydellisen kiinnostava lisä kuninkaalliseen perheeseen!

Häihin asti kaikki sujuikin mallikkaasti. Ainoastaan Meghanin sisaren avautuminen medialle ”kiipijäsiskosta” ja tämän idea lavastaa siskosten isän kuvat paparazzeja varten varjostivat Meghanin ja median kuherruskuukautta. Syksyllä Sussexin herttuapari ilmoitti odottavansa ensimmäistä lastaan, joka nosti kiinnotuksen Meghania kohtaan – jos mahdollista -vielä korkeammalle.

Samaan aikaan alkoi myös joukkopako hovista – ja sen mukana ilkeät juorut. Meghanin vaativuus ja ”amerikkalainen tehokkuus” olivat polttaneet loppuun Meghanin assitentin, joka avusti Meghania myös tämän hääjärjestelyissä. Myös Robbie Willaimsille työskennellyt Melissa Toubati irtisanoutui herttuattaren palveluksesta kuuden kuukauden yhteistyön jälkeen. 

Pitkän, 17 vuoden työuran hovissa tehnyt, Harryn ja Meghanin yksityissihteeri irtisanoutui pian Melissan jälkeen. Viimeisin irtisanoutuja on reilun viikon takaa Meghanin henkivartija ja tiimin turvallisuuspäällikkö.

"Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän aloitti työt kovalla, itselleen ominaisella, työteholla hovissa."

Meghania kritisoivien riveihin on liittynyt myös juontaja Piers Morgan, joka nimitti kolumnissa Meghania sosiaaliseksi kiipijäksi, joka ottaa elämänsä roolista herttuattarena kaiken irti. Juontajan mukaan Meghan ottaa ihmiset elämäänsä siihen asti, kun heistä on hänelle jotain hyötyä.

Morgan oli katkera, että Meghan oli lopettanut kaiken yhteydenpidon sen jälkeen, kun aloitti elämän hovissa. 

Kaikista kohuista suurin on Meghanin ja herttutar Katen ajautuminen erimielisyyksiin, jonka johdosta myös William ja Harry ovat brittimedian lähteiden mukaan riidoissa.

Tuore brittidokumentti Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko (Kate V Meghan: Princesses at war?) tutkii, mikä on totuus alati voimistuvien huhupuheiden takana. 

Dokumentissa toimittaja Carole Malone arvelee, että Kate kokee hoviin yllättäen ilmestyneen näyttävän ja sanavalmiin Hollywood-tähden uhkana. Edesmenneen prinsessa Dianan hovimestarina toiminut Paul Burrell yltyy kritisoimaan hovia varsin suorasanaisesti. ”Buckinghamin palatsi on miinakenttä kenelle tahansa ensikertalaiselle”, Burrell lataa ja lisää, että Meghanin kohtelu tuo mieleen Dianan tilanteen aikoinaan. Esiin nousee myös teoria, jonka mukaan ongelma on loppupeleissä veljesten Harryn ja Williamin välinen.

Jos kaikki syytökset ovat totta, niin Meghanin syntilista on pitkä ja tämä herttaisesti hymyilevä nainen voikin olla jotain ihan muuta, mitä odotimme tai oletimme.

Asiat ovat kuitenkaan harvoin ihan näin mustavalkoisia. 

Meghan on hyvin todennäköisesti joutunut toimimaan koko elämänsä hyvin tehokkaasti. Jokainen voi kuvitella kuinka monta vuotta läpimurron tekeminen Hollywoodissa vaatii. Vain harva siinä edes onnistuu. 

Ehkä Meghan on kuvitellut tekevänsä vain oikein, kun hän on aloittanut työt omalla normaalilla työteholla hovissa. En tiedä, millainen työtahti hovissa on, mutta on mahdollista, että se voi poiketa tahdista, jolla määrätietoinen amerikkalaisnainen on noussut ”tyhjästä”omaan asemaansa Hollywoodin showbisneksessä.

Varmasti Meghanilla – kuten varmasti moni muukin hovin ulkopuolisella – voi olla epärealistisia odotuksia, mitä hän voi kuninkaallisena tehdä ja mitä ei. Varmasti moni hoviin kuuluva ja sille työskentelevä on joutunut topputtelemaan ja kertomaan Meghanille sääntöjä - ja myös näkymättömiä sääntöjä, joita varmasti myös riittää.

Muistan, kun ennen Sussexin herttuaparin avioitumista, Kate,William,Harry sekä Meghan osallistuivat samaan paneeliin. Jo tuossa tilanteessa Meghan viittasi, tosin silloin vielä hymyillen ja koko nelikko sulassa sovussa, että myös he ovat olleet eri mieltä asioista. 

Täytyy myös muistaa, että Kate ja William tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista kuin Meghan. Ehkä he olisivat toivoneet Harrylle enemmän kaltaisistaan, samanlaisista lähtökohdista tulevaa kumppania, jonka tarkoitusperiä ei tarvitsisi arvuutella.

Tosiasia on kuitenkin myös se, että kovan linjan ammattilaisia on irtisanoutunut hovista pian Meghanin saapumisen jälkeen. Tosiasia on myös se, että oma äiti on ainoa sukulainen, johon Meghan pitää yhteyttä.

Omassa työssäni näen välillä ihmisiä, jotka ovat mukavia silloin ja tekevät tuttavuutta silloin, kun siitä sattuu olemaan hyötyä. Heidän "ystävä"piirinsä koostuu vain näistä "merkittävistä" ihmisistä. Jollain tavalla näen sen valitettavasti jopa normaalina noinkin kovalla alalla kuin showbisnes on. 

Se, että arvostanko tuollaisia ihmisiä, onkin sitten asia erikseen.

Tuon Piers Morganin suhteen mietin, että voi olla toki niinkin, että hovin puolelta Meghania on kehoitettu irtautumaan kaikista media-alan tuttavuussuhteista. 

"Ehkä William ja Kate olisivat Harryn toivoneet valitsevan jonkun heidän kaltaisensa, naisen jolla on samanlainen tausta kuin heillä itsellään"

Selvyyttä tilanteeseen tuskin saadaan ihan pian, sillä kuninkaalliset eivät kommentoi huhuja. Myös julkisuudessa kuninkaallisista saa aika yksipuolisen kuvan vilkuttelevina ja hymyilevinä nauhojen leikkaajina. 

Heistä tulee ikään kuin taruolentoja, joiden tarinaa jatketaan huhujen ja oletusten kautta. 

Kaiken tämän perusteella on kuitenkin vaikea arvioida, ovatko Meghanin aikeet olleet vilpittömiä.

Arvailua tuskin on se, että Harry on puolustanut vaimoaan raivokkaasti. Ilmeisesti jopa läheisen veljessuhteen kustannuksella. Harryn takia toivoisi, että suhde osottautuisi kaiken sen arvoiseksi.

Kate ja Meghan: kuninkaallinen välirikko
TV5 ma 28.1. klo 20.00
Katsottavissa tv-ensiesityksen jälkeen Dplayssa

Kommentit (0)

Länsimaisen ihmisen tragedia ja juuri ennen joulua! The Crown -sarjan kolmas kausi ei kai nyt tulekaan Netflixiin pyhiksi!

Nyt tästä googlatessa tunnen itseni hieman typeräksi. Aika monessa lähteessä lukee, että kausi valmistuu vasta vuodelle 2019. Olen elänyt koko syksyn jostain lukemani vanhan tiedon tai oletuksen varassa, että no jouluna lepään ja katson sitten ainakin sen Crownin uuden kauden.

Joulukuulle osuu onneksi monen uuden kotimaisen sarjan lanseeraus, joista muun muassa Ivalo ja Onnelan toinen kausi ovat vaikuttaneet lupaavilta ensimmäisten jaksojen perusteella. Katsottavaa siis pyhiksi on, mutta keräsin näin loppuvuodesta myös meidän kotimaisten sarjojen tähtien vinkit maratonkatseluun.

Pihla Viitala, Ivalo-sarjan tähti (Elisa Viihde)

"Juuri nyt olen katsonut Sharp objects -minisarjaa (HBO), jota uskallan suositella muillekin. Tykkäsin myös Jim Carreyn tähdittämästä Kidding-sarjasta (HBO). Olen normaalisti elokuvapainotteinen katsoja, saatan katsoa leffan joka ilta."

Eero Ritala Onnela-sarjan tähti (CMore)

"Jim Carreyn Kidding-sarja on parhaita mitä olen katsonut pitkään sarjaan. Olen aika vaativa katsoja. Ihmiset todella helposti suosittelevat kaikkea "että sun on pakko katsoa tämä ja tämä", mutta sarjoja ja makuja on niin monia. Sitten tuskailen, että miksi en tykkää tästä, kyllähän minun pitäisi. Esimerkiksi kehuttu The Handsmaid´s Tale (Yle Areena) ei auennut minulle. Katsoin sitä puoli vuota sitten yhden jakson ja nyt toisen, mutta ei, mutta jollekin muulle varmasti toimii. Katson kaiken suoratoistopalveluiden kautta, en itse asiassa enää edes tiedä, missä se piuha on, jonka kautta televisiosta katsotaan televisiota."

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen Kolmistaan-sarjan tähdet (Elisa Viihde) 

Lauri: "The Kidding oli hyvä. Se oli samalla komediallinen ja traaginen. Aloitin myös vasta House of Cardsin (Netflix) viimeistä kautta, mutta se ei lähtenyt ihan niin kuin aikaisemmat. Aion katsoa sen kuitenkin loppuun. Meillä taitaa olla kolme erilaista suoratoistopalvelua ja kulutan niitä aika paljon."

Pamela: "Lauri katsoo meillä enemmän sarjoja. Televisiosta katsotaan lasten kanssa yhdessä Vain elämää -tyyppisiä sarjoja." 

Anna-Maija Tuokko Onnela-sarjan tähti (C More)

"Odotan The Crownin (Netflix) uutta tuotantokautta kuin kuuta nousevaa. Sen katsominen on silkkaa nautintoa. Näin vasta 20 minuuttia Babylon berlin  -sarjan (Yle Areena) toisen jakson lopusta. Päätin, että katson sen, kun kiire hellittää."

Itse vinkkaisin kotimaisista sarjoista Yle Areenaan vasta tulleen Koukussa-sarjan toisen kauden, jonka pääosassa nähdään Matleena Kuusniemi. Näin kaksi ensimmäistä jaksoa alkutalvesta ennakkoon ja jäin taas koukkuun. Myös sarjan ensimmäisen kauden jaksot nähtävissä Areenassa.

Eli katseluun tulee meikäläisellä Koukussa-kauden loput jaksot, Ivalo ja tuo Kidding, joka voi tuskin kaiken hehkutuksen jälkeen vain olla huono. Taidan joutua uusimaan pienen tauon jälkeen HBO:nkin tilauksen. 

Jokojokojoko saat aloittaa joululoman?

Leppoisia pyhiä kaikille <3

kuvat: Sanoma Media

Kommentit (0)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram