Kirjoitukset avainsanalla Pihla Viitala

Länsimaisen ihmisen tragedia ja juuri ennen joulua! The Crown -sarjan kolmas kausi ei kai nyt tulekaan Netflixiin pyhiksi!

Nyt tästä googlatessa tunnen itseni hieman typeräksi. Aika monessa lähteessä lukee, että kausi valmistuu vasta vuodelle 2019. Olen elänyt koko syksyn jostain lukemani vanhan tiedon tai oletuksen varassa, että no jouluna lepään ja katson sitten ainakin sen Crownin uuden kauden.

Joulukuulle osuu onneksi monen uuden kotimaisen sarjan lanseeraus, joista muun muassa Ivalo ja Onnelan toinen kausi ovat vaikuttaneet lupaavilta ensimmäisten jaksojen perusteella. Katsottavaa siis pyhiksi on, mutta keräsin näin loppuvuodesta myös meidän kotimaisten sarjojen tähtien vinkit maratonkatseluun.

Pihla Viitala, Ivalo-sarjan tähti (Elisa Viihde)

"Juuri nyt olen katsonut Sharp objects -minisarjaa (HBO), jota uskallan suositella muillekin. Tykkäsin myös Jim Carreyn tähdittämästä Kidding-sarjasta (HBO). Olen normaalisti elokuvapainotteinen katsoja, saatan katsoa leffan joka ilta."

Eero Ritala Onnela-sarjan tähti (CMore)

"Jim Carreyn Kidding-sarja on parhaita mitä olen katsonut pitkään sarjaan. Olen aika vaativa katsoja. Ihmiset todella helposti suosittelevat kaikkea "että sun on pakko katsoa tämä ja tämä", mutta sarjoja ja makuja on niin monia. Sitten tuskailen, että miksi en tykkää tästä, kyllähän minun pitäisi. Esimerkiksi kehuttu The Handsmaid´s Tale (Yle Areena) ei auennut minulle. Katsoin sitä puoli vuota sitten yhden jakson ja nyt toisen, mutta ei, mutta jollekin muulle varmasti toimii. Katson kaiken suoratoistopalveluiden kautta, en itse asiassa enää edes tiedä, missä se piuha on, jonka kautta televisiosta katsotaan televisiota."

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen Kolmistaan-sarjan tähdet (Elisa Viihde) 

Lauri: "The Kidding oli hyvä. Se oli samalla komediallinen ja traaginen. Aloitin myös vasta House of Cardsin (Netflix) viimeistä kautta, mutta se ei lähtenyt ihan niin kuin aikaisemmat. Aion katsoa sen kuitenkin loppuun. Meillä taitaa olla kolme erilaista suoratoistopalvelua ja kulutan niitä aika paljon."

Pamela: "Lauri katsoo meillä enemmän sarjoja. Televisiosta katsotaan lasten kanssa yhdessä Vain elämää -tyyppisiä sarjoja." 

Anna-Maija Tuokko Onnela-sarjan tähti (C More)

"Odotan The Crownin (Netflix) uutta tuotantokautta kuin kuuta nousevaa. Sen katsominen on silkkaa nautintoa. Näin vasta 20 minuuttia Babylon berlin  -sarjan (Yle Areena) toisen jakson lopusta. Päätin, että katson sen, kun kiire hellittää."

Itse vinkkaisin kotimaisista sarjoista Yle Areenaan vasta tulleen Koukussa-sarjan toisen kauden, jonka pääosassa nähdään Matleena Kuusniemi. Näin kaksi ensimmäistä jaksoa alkutalvesta ennakkoon ja jäin taas koukkuun. Myös sarjan ensimmäisen kauden jaksot nähtävissä Areenassa.

Eli katseluun tulee meikäläisellä Koukussa-kauden loput jaksot, Ivalo ja tuo Kidding, joka voi tuskin kaiken hehkutuksen jälkeen vain olla huono. Taidan joutua uusimaan pienen tauon jälkeen HBO:nkin tilauksen. 

Jokojokojoko saat aloittaa joululoman?

Leppoisia pyhiä kaikille <3

kuvat: Sanoma Media

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se olisi maaliskuu, joka tarkoittaa minulle kevättä, vaikka ulkona onkin vielä sairaan kylmä. Ihan keski-ikäisenä tässä päivittelen ajan kulumista, juurihan listasin leffavinkkejä joulun pyhiksi.

Viime aikoina en ole ehtinyt katsomaan televisiosta juuri kuin Selviytyjät ja Yökylässä Maria Veitola, jotka molemmat ovat loistavia. 

Työn kautta olen tutustunut kevään uutuusohjelmiin, joita olen nyt paukkupakkasilla katsellut ennakkoon. Nämä kolme vaikuttavat sellaisilta, joihin on vakava vaara koukuttua.

1. Pihla Viitalan tähdittämä Karppi on rikosdraamasarja, jossa yksittäisen murhan vaikutus yltää odottamattomasti lopulta koko yhteiskunnan tasolle. Sarjassa rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Karppi aloittaa murhan tutkimukset, eikä arvaa mikä valtava vaikutus niillä on hänen oman elämänsä lisäksi useisiin yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

TV2 14.3
 

2. Ehdin illalla katsoa kolme jaksoa Jättekiva-sarjasta, joka sai ainakin meikäläisen alkulämmittelyn jälkeen nauramaan.

Draamakomediassa kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino (Anna Paavilainen) ja Micke (Elmer Bäck)  joutuu muuttamaan vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski (Kari Ketonen). Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin (Mikko Penttilä) asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset arvot ja tavat.

Ainakin meikäläinen hihitteli katsellessa vapautuneesti noille kulttuurieroille, mikä lienee yksi sarjan tavoitteista.

Jättekiva nähtävissä nyt Elisa Viihteessä

3. Menen ensi viikolla tutustumaan Sunnuntailounas -sarjaan, jonka synopsis kuulostaa kiinnostavalta. Saan jaksot vasta ensi viikolla ennakkokatseluun, mutta tämän perusteella aion ne myös katsoa.

Sunnuntailounas kertoo erikoisesta perheestä, jossa aikuisista lapsistaan etääntynyt isä (Taneli Mäkelä) aloittaa uuden perinteen ja kutsuu lapsensa luokseen lounaalle joka sunnuntai. Lounaalla perhe käy läpi viikon tapahtumia, jotka nähdään takautumien kautta. Sanoja ei säästellä, kun perheenjäsenet kommentoivat toistensa tekemisiä ja kokemuksia. Samaistuttava ja laadukas perhesarja käsittelee asioita, joista ihmiset oikeasti keskenään puhuvat. Vakavista ja kipeistä asioista, mutta kepeästi ja koomisten lasien läpi katsottuna. Muissa rooleissa  nähdään muun muassa Taneli Mäkelä, Elena Leeve, Santtu Karvonen, Jarkko Niemi ja Samuli Niittymäki.

Sunnuntailounas alkaa C Morella 29.3

Joulun jälkeen meillä on katsonut Netflixiä lähinnä lapset. Olisiko siellä jotain sarjaa, joka kannattaisi ottaa viikonloppuna katseluun?

Mahtavaa viikonloppua!

kuvat C More, Elisa Viihde ja Yle

Kommentit (3)

LeenaMust
Liittynyt2.3.2018
1/3 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyypäs katsoa tulevana viikonloppuna, juuri katsoin Ozarkin netflixiltä loppuun, suosittelen, ellet ole jo katsonut :)

Seuraa 

MITÄ?

Sivuraiteilla -blogissa liikutaan kurahousuviidakosta Cheekin kainaloon, tehdään tukka takussa haastatteluita punaisilla matoilla, juodaan liikaa pepsiä ja katsotaan liian myöhään Netflix-sarjoja. Blogi jatkaa usein viihdemailman tapahtumien ja ilmiöiden peilaamista siitä, mihin Me naiset -lehteen toimittamani Radalla-palsta jää.

Ja koitetaan löytää kuulua tasapainoa tämän kaiken välillä.

KUKA?

Emilia Saloranta on kolmekymppinen yrittäjä-toimittaja-tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti, jonka mielestä viihde on ihmiselle hyväksi.

YHTEYS?

empuntemputjatarinat@gmail.com

INSTAGRAM

galawoman

Blogiarkisto

2020
2018
2017

Kategoriat